Vijesti 11.12.2019.

No comments

Gradonačelnik u radnom posjetu Bruxellesu

Gradonačelnik Dalibor Domitrović proteklih je dana boravio u Bruxellesu.
Naime, ulaskom u Europsku uniju otvorile su se brojne mogućnosti za gradove i općine Republike Hrvatske. Između ostaloga, u odnosu na predpristupne fondove u puno većoj mjeri im je omogućeno financiranje lokalnih projekata sredstvima iz EU fondova.
Kako što bolje iskoristiti sredstva iz EU fondova za razdoblje od 2014. do 2020. godine, te kako se što bolje pripremiti za novo razdoblje od 2021. do 2027. godine bila je tema radnog posjeta Europskom parlamentu.
Uz ogulinskog gradonačelnika, u radnom posjetu Buxellesu bilo je i 15 drugih gradonačelnika iz Hrvatske, a na poziv europarlamentarke Biljane Borzan.

 

Prva osnovna škola bogatija za novi kombi

Karlovačka županija nabavila je dva nova kombi vozila za potrebe osnovnih škola. Tako su nabavljena vozila za Osnovnu školu „Antun Klasinc“ iz Lasinje te Prvu osnovnu školu Ogulin. Za Prvu osnovnu školu Ogulin nabavljen je kombi marke Renault, vrijednosti 189.900,00 kuna, dok je za potrebe OŠ „Antun Klasinc“ Lasinja nabavljen kombi marke Opel u vrijednosti 182.900,00 kuna.
Prigodna primopredaja kombi vozila upriličena je danas pred zgradom Karlovačke županije u Karlovcu.

Od ravnatelja Prve osnovne škole Ogulin Zvonka Ranogajca doznali smo da je stari kombi dao svoj maksimum tijekom proteklih godina. Na usluzi je bio ne samo za potrebe škole, već je često bio ustupan na korištenje ogulinskim sportskim udrugama.

Vjerujemo da će novo kombi vozilo uvelike pripomoći radu Prve osnovne škole Ogulin.

 

 

Božićna pšenica sugrađanima na dar

Danas su ponovno bile aktivne članice Zajednice žena ogulinskog HDZ-a “Katarina Zrinski”. One su na Trgu Petra Stipetića, ususret blagdanu Sv. Lucije, sugrađanima dijelile paketiće božićne pšenice s prigodnim porukama.

Božićna pšenica tradicionalno se sije na blagdan Sv. Lucije, 13. prosinca, a simbolizira plodnu nadolazeću godinu i novi život.

I za slijedeću srijedu članice Zajednice žena ogulinskog HDZ-a “Katarina Zrinski” najavljuju novu akciju darivanja na Trgu Petra Stipetića.

 

 

Nastavlja se Bajkoviti advent

Nastavlja se Bajkoviti advent u Ogulinu. U Obrtničkoj i tehničkoj školi danas je održana radionica za djecu, od 8 do 11 godina starosti, “Upotrijebi micro bit – božićna čestitka je hit”. Ususret rođendanu Ivanine kuće bajke, u poslijepodnevnim satima upriličen je Dan otvorenih vrata ove ustanove. I sutra, u vremenu od 14 do 17 sati, će biti održan Dan otvorenih vrata Ivanine kuće bajke.

U Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana, u učionici 4G, u 17 sati započinje edukativna radionica Znanjem do blaga. Današnji program bit će okončan Božićnim koncertom učenika ogulinske Osnovne glazbene škole. Koncert će se održati u Crkvi Sv. Križa Ogulin s početkom u 19 sati.

Sutra novo dežurstvo Pravne klinike

U četvrtak, 12. prosinca, će se u ogulinskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”održati još jedno u nizu dežurstava Pravne klinike u okviru pružanja BESPLATNE PRAVNE POMOĆI.

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.  Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta.

Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.
O tome hoće li klinika prihvatiti rad na njegovom predmetu odlučuje se na sastancima tijela Klinike, na temelju analize slučaja te u skladu s kriterijima za prijem predmeta.

Iz udruge “Radost” poručuju kako su svi građani dobro došli, bez obzira na članstvo u njihovoj udruzi. Dežurstvo započinje od 9 sati, a trajat će do podneva.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment