Vijesti 11.10.2019.

No comments

Reakcija gradonačelnika

Gradonačelnik Dalibor Domitrović priopćenjem je reagirao na, kako kaže, lažne objave vezane za projekt izgradnje tlačnog kanalizacijskog cjevovoda u Poduzetničkoj zoni, a koje se plasiraju putem društvenih mreža. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
“Posljednjih nekoliko dana je na društvenim mrežama, vezano za projekt izgradnje tlačnog kanalizacijskog cjevovoda u Poduzetničkoj zoni, iznesen čitav niz neistina, insinuacija i netočnih informacija, kojima se mene kao gradonačelnika i moje suradnike optužuje za pogodovanje, korupciju i nesavjesno trošenje javnog novca. Optužuje me se da sam odbijao provođenje i sufinanciranje ovog projekta te da sam pogodovao odabranom izvođaču. Stoga ću, kao uvijek, javno, jasno i transparentno iznijeti činjenice i dokumente.

Početkom 2018. godine naložio sam g. Zdravku Paušiću, tadašnjem direktoru poduzeća Vodovod i kanalizacija, da pokrene izradu projekta odvodnje Poduzetničke zone, za što smo proračunom za 2018. godinu osigurali potrebna financijska sredstva. Ovime je demantirana prva laž da sam odbijao provođenje projekta.

Projektirana je najjeftinija i najbrža varijanta, izvedba tlačnog kanalizacijskog cjevovoda. Građevinska dozvola ishođena je 12.06.2019. godine (dokaz u prilogu). Bivši direktor je razriješen, a novi imenovan na dužnost 16.04.2019. godine. Iz navedenog je vidljivo da u vrijeme bivšeg direktora nije postojala pravomoćna građevinska dozvola, bez koje je nemoguće dobiti odluku o sufinanciranju. Time su demantirane i tvrdnje da sam odbio sufinanciranje Hrvatskih voda koje je dogovorio bivši direktor. Upravo suprotno, već 18.06.2019. godine, samo šest dana nakon dobivanja građevinske dozvole, novi direktor Bojan Prebežić podnio je Hrvatskim vodama zamolbu za sufinanciranje izgradnje tlačnog cjevovoda (dokaz u prilogu).

Procjena vrijednosti nabave, koja je sastavni dio projektne dokumentacije, iznosi 3.300.000,00 kuna. Napravljena je za vrijeme bivšeg direktora g. Zdravka Paušića (dokaz u prilogu). Nakon ishođenja građevinske dozvole, pokrenut je postupak javne nabave, na koji su se javile dvije tvrtke, a odabran je izvođač s povoljnijom ponudom, koja je iznosila 2.168.283,25 kuna (dokaz u prilogu). Time je demantirana i tvrdnja da se kroz postupak javne nabave nekome pogodovalo.

Iz navedenog je jasno da se radi o lažnim optužbama i klevetama, s ciljem prikupljanja političkih bodova, uz istovremeno nanošenje štete meni i mojim suradnicima.

Da se uistinu radi o dobronamjernim građanima onda bi ti pojedinci, umjesto širenja laži i kleveta, podnijeli kaznenu prijavu, što im je i zakonska obveza. Svu dokumentaciju ćemo njima kao i svakom drugom zainteresiranom građaninu rado dostaviti. Uz to, za informaciju, upravo se dovršava revizija poslovanja tvrtke Vodovod i kanalizacija koja također može biti dokazni materijal.”

DOKUMENTACIJA

 

Obljetnica ogulinske Gimanzije

U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, svečanim programom, obilježena je 100. obljetnica osnutka ogulinske Gimnazije. U programu, koji je održan u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, sudjelovali su učenici i profesori ogulinske Gimnazije, koje je uvodno pozdravila ravnateljica Sanja Dubić.

Među uzvanicima, bili su saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, predstavnici ostalih ogulinskih škola, te raznih instituacija i ustanova.
Oni koji nisu mogli doći poslali su video poruke sa čestitkama, koje su stigle iz raznih krajeva svijeta.

Povodom obilježavanja 100. obljetnice osnutka ove ogulinske škole, pozvani stručnjaci različitih znanstvenih profila u Gimnaziji tijekom godine su održali niz predavanja posvećenih knezu Bernardinu Frankopanu (1453.–1529.), hrvatskomu velikanu, glasovitom u Europi, čije ime Gimnazija ponosno nosi. Još jedno takvo održat će se večeras, od 18 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Predavačica će biti dr.sc. Sanja Zubčić, a naziv predavanja je “Bernardin Frankapan kao mecena glagoljaša”. I ovo predavanje organizirano je u suradnji sa Katedrom Čakavskog sabora Modruše.

 

Prezentacija projekta “Stop brzini”

Dječji smjeh i žamor odjekivao je ovog prijepodneva samim centrom grada. Naime, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, na parkiralištu iza Starog grada, upriličena je svečana prezentacija projekta “Stop brzini”. Autorica ovog hvalevrijednog projekta je naša sugrađanka Ljiljana Ivković, a njegov cilj je povećanje razine sigurnosti najmlađih u prometu. Prema njenim riječima, prije par dana je, na 8 lokacija, na području grada postavljena nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija s likovima iz Šegrta Hlapića. Na taj način želi se upozoriti vozače da poštuju ograničenje brzine, ali i da paze i na naše najmlađe sugrađane u prometu.

Prezentaciji projekta nazočili su, među ostalima, čelni ljudi grada predvođeni gradonačelnikom Domitrovićem, načelnik PP Ogulin Goran Vukelja, ali i mališani iz vrtića i osnovnih škola iz Ogulina i Josipdola.

Djecu su dočekali pripremljeni prometni poligoni na kojima su demostrirali svoje umjeće vožnje na biciklima, rolama i ostalim prometalima. Na ovaj način naučili su kako to činiti na siguran način, poštivajući prometne znakove. Imali su priliku okušati se i u raznim edukativnim radionicama i kvizovima, ali i uživati u zabavnom programu.

Projekt “Stop brzini” su pohvalili i podržali Grad Ogulin, HAK, PP Ogulin i PU Karlovačka, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, te ogulinske odgojno – obrazovne ustanove, te mediji.

Poslijepodne se nastavlja obilježavanje Dječjeg tjedna, a naglasak je na stavljen na sadržaje namjenjene djevojčicama. Naime, danas se obilježava Međunarodni dan djevojčica. Tako se, zahvaljujći prezentaciji škole rukometa u organizaciji ŽRK Ogulin, djevojčice, od 17 sati i 30 minuta, u Gradskoj sportskoj dvorani mogu okušati u ovom sportu. U 18 sati, pak, u Gradskoj knjižnici i čitaonici djevojčice, njihove mame i bake mogu se okušati u izradi nakita.

Obilježavanje Dječjeg tjedna bit će okončano sutra na pomoćnom nogometnom stadionu NK Ogulina noćnim promatranjem nebeskih tijela. Početak je zakazan za 20 sati.

 

 

Bundevijada

Ovog vikenda u Vrbovskom će se održati tradicionalna XV. BUNDEVIJADA – izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara. I ovu godinu očekuje vas bogat kulturno-umjetnički program kao i brojni izlagači autohtono uzgojene hrane. Moći ćete uživati u brojnim degustacijama, uprizorenjima običaja i baštine, natjecanju u izboru za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu te naj jelo ili slasticu.
Događaj će se odvijati u Sportskoj dvorani Vrbovsko, s početkom u 10, pa do 18 sati i 30 minuta oba dana, dok će vanjski dio sa šatorom biti rezerviran za ugostiteljsku ponudu i zabavu s živom glazbom.

Povodom svoje petnaeste obljetnice, Bundevijada će posjetiocima donijeti mnogobrojna iznenađenja. Jedno od istaknutih biti će i “Festival vina” u kojem će sudjelovati najpoznatiji vinari Požeške kotline i Kvarnera. Posebne gošće biti će “Ružice Vinodola” te Vitezovi vina, a publici će na degustaciju biti ponuđene mnogobrojne sorte kvalitetnih vina.

Nezaobilazan će biti i “Cooking show” te “Modna revija” , a ljubitelji „limene glazbe“ moći će uživati u reviji puhačkih orkestara pod nazivom „Glazbena bundeva”.
“Očekujemo vas u Vrbovskom na tradicionalnoj Bundevijadi.” – poruka je organizatora.

 

Obavijset iz Hrvatskih šuma

Iz ogulinske uprave Hrvatskih šuma primili smo obavijest u kojoj stoji:
“Obavještavaju se mještani grada Ogulina da ne idu skupljati šumske plodove
niti izvoditi poljoprivredne i druge radove u blizini kamenoloma „Smuta“
dana 14.10.2019.god. (ponedjeljak), u vremenskom razdoblju od 11,00 do
15,00 sati, jer će Uprava šuma Podružnica Ogulin vršiti miniranje u
kamenolomu „Smuta“.”

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment