Vijesti 10.09.2019.

No comments

Pressica u Vodovodu

Što se događalo u gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija i zbog čega je bivšem direktoru Zdravku Paušiću uručen izvanredni otkaz ugovora o radu, novinari su doznali na tiskovnoj konferenciji, koja je održana nakon zajedničke sjednice Skupštine i Nadzornog odbora ovog trgovačkog društva.

U uvodnoj riječi novinarima se obratio direktor tvrtke Bojan Prebežić, a nakon njega i  predsjednik Nadzornog odbora Ivana Vukovića, koji je rekao kako je ovo tijelo na nepravilnosti moralo reagirati.
Predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije, gradonačelnik Dalibor Domitrović, iznio je tek dio financijskih pokazatelja, koji upućuju na moguće nepravilnosti u poslovanju. Što su rekli poslušajte u našim vijestima.
Kako doznajemo u četvrtak u poduzeće stižu sudski i financijski vještaci koji će točno utvrditi činjenično stanje, nakon čega će se znati ima li osnove za podizanje kaznene prijave.

Sjednica Gradskog vijeća

Ukupno 18 točaka dnevnog reda brojala je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, a njome je predsjedavao Marinko Herman. Sve je započelo s Aktualnim satom tijekom kojeg je 11 vijećnika svoja pitanja uputila uglavnom gradonačelniku Domitroviću. Zanimali su se uglavnom za komunalne teme i aktualne projekte koje provodi gradska vlast. Aktualni sat potrajao je gotovo puna 2 sata, a protekao je u mirnom tonu.
Uslijedila je rasprava o prijedlogu Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu. Podsjećamo, Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, predložila je da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima je na sjednici Gradskog vijeća prezentirao predsjednik Komisije Ivan Vuković. Nakon kraće rasprave, ovaj prijedlog je podržalo 15 nazočnih vijećnika, dok je 1 bio suzdržan. Tako će u subotu naš grad dobiti trg koji će nositi ime generala Petra Stipetića.
Jednoglasno je podržan i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina za 2019. godinu, a ona će biti uručena laureatima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u subotu, u 12 sati. Tako će ovogodišnje priznanje za životno djelo biti uručeno Zvonku Trdiću, te posthumno Franji Domitroviću – Kirbiju. Priznanjem za stvaralački rad okitit će se Duško Gvozdić za rad u sportu Grada Ogulina, Hrvatsko pjevačko društvo Klek povodom 125. obljetnice svoga djelovanja, te, povodom 100. godišnjice svog osnutka, Gimnazija i strukovna škola B. Frankopana.

U nastavku sjednice, između ostalog, raspravljalo se i o prijedlogu 1. izmjena i dopuna Proračuna Grada Ogulina za tekuću godinu, te o izvješću o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2019. godine.
Tijek sjednice imali ste priliku pratiti uživo u našem programu.

Započelo obilježavanje Dana Grada

Turnirom Ženskog rukometnog kluba Ogulin te projekcijom filma “General”, u subotu je započeo program proslave 519. rođendana Grada Ogulina i blagdana Uzivšenja Svetoga Križa. Rukometni turnir održan je u Gradskoj sportskoj dvorani, dok je projekcija filma održana u Školskoj sportskoj dvorani. Besplatne ulaznice za projekciju podijeljene su zainteresiranim sugrađanima, koji su u velikom broju zauzeli svoja mjesta i uživali u filmu.

Ovogodišnji program proslave Dana Grada Ogulina uistinu je bogat i sadržajan, a u ponedjeljak je nastavljen, u Pučkom otvorenom učilištu, radionicama Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin. Naime, održana je radionica pod nazivom “Robokids”, dok je danas za 17 sati, na istj lokaciji, zakazan početak turnira u računalnim igrama “Gaming night”.

Program proslave trajat će sve do nedjelje, 15. rujna, a, između ostalog, u petak nas u Frankopanskom kaštelu, od 10 sati, očekuje otvorenje Festivala Ogulinskog zelja, radionice za djecu, te Crosir festival. Osim toga, petak i subota nude nam brojne koncerte, izložbe, predstave, a u subotu će rođendanska proslava doživjeti svoj vrhunac.

Naime, na sam Dan Grada, 14. rujna, u 11 sati svečano će biti otkrivena ploča s imenom Trga Petra Stipetića na zgradi Pučkog otvorenog učilišta, a u podne će, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, bit održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina u Školskoj sportskoj dvorani. Sve će okončati velikim, slavljeničkim koncertom Psihomodo popa. Posljednjeg dana proslave, u nedjelju, očekuju nas sportski sadržaji.

Teško je u par minuta prepričati sve ono što nas očekuje u gradu podno Kleka u narednim danima, pa vas pozivamo da na našoj web stranici pronađete i pročitate kompletan program proslave.

Počela nova školska godina

U ponedjeljak je počela nova školska godina. Na području cijele Karlovačke županije 998 je prvašića u 71 razrednom odjeljenju, što je 58 prvašića više nego u prošloj godini kada ih je bilo 940 u 67 razredna odjeljenja.
U ogulinskim osnovnim školama prvi će put u školske klupe sjesti 125 učenika. Dodajmo ovome da će u novoj školskoj godini osnovne škole na području Karlovačke županije pohađati 8286 učenika u 522 razredna odjeljenja. Tako se polako približavamo brojci od prije tri godine.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment