Vijesti 10.02.2020.

No comments

2019.g. bila je uspješna za ogulinsko Društvo za sportsku rekreaciju

Proteklog vikenda je u restoranu Gradina održana redovita godišnja Skupština Društva za sportsku rekreaciju Ogulin. Na samom početku, stotinjak nazočnih članica i članova pozdravila je predsjednica Društva, Maja Magdić Pešut. Bila je ovo prilika za kratki presjek svih događanja  prošle godine, ali i tužno prisjećanje na drage članice koje je život, nažalost, odvojio od prijateljica iz DSR-a, tetu Radu Špehar i Jadranku Cindrić.

Predsjednica Maja Magdić Pešut je s posebnim  ponosom naglasila kako se broj aktivnosti povećao, a i sve  više mladih odlučuje vježbati.
Trenutno broje 175 članova s kojima u pet programa radi pet educiranih i licenciranih voditeljica.
U 2019. godini održano je 240 “vježbajućih” sati, a ostvareno je 3195 posjeta.

Razvili su odličnu suradnju s mnogobrojnim udrugama i klubovima, medijima, Gradom Ogulinom, te Sportskom zajednicom, jer samo  zajedno mogu puno bolje i puno više.

 

Vikendi u Pučkom obiluju aktivnostima

Članovi Glumačke družine Đula tijekom proteklog vikenda uspješno su proveli još jednu dramsku radionicu. Radili su na kreiranju dramskog lika kroz zadane karakteristike, te postavljanju u životne dramske situacije koje se bave međuljudskim odnosima. Radionicu je i ovaj put vodio Mario Kovač, redatelj i dramski pedagog.
Inače, tijekom vikenda ogulinsko Pučko otvoreno učilište živi punim plućima. Poprište je to održavanja brojnih proba, tečajeva i radionica. Više smo nego sigurni da će tako biti i ubuduće jer su u tijeku upisi u brojne nove programe obrazovanja, osniva se Lutkarski studio, Plesni studio, a bit će tu mjesta i za brojne radionice i edukacije.

Počeli upisi u Malu školu dječjeg novinarstva

Pučko otvoreno učilište Ogulin, u suradnji s Radio Ogulinom, u mjesecu ožujku pokreće novi program “SPIKERAJ – Mala škola dječjeg novinarstva”.

Spikeraj je mala škola novinarstva za djecu u kojoj će korisnici projekta naučiti kako govorom pokrenuti stvari u smjeru kojem žele, prezentirati se u najboljem svjetlu i usvojiti najbolje znanje od izabranih stručnjaka: novinara, psihologa, sociologa i glumaca. Ova mala škola novinarstva omogućit će korisnicima projekta stjecanje novih iznimno bitnih kompetencija, koje uvelike mogu pridonijeti razvoju njihove zajednice.

Škola će se provesti kroz 7 sati edukacija, tj. teorije uz primjere, 22 sata radionica kao praktični dio nastave te 2 sata završne konferencije pod vodstvom stručnih suradnika. Polaznici će za završni projektni zadatak imati organizaciju i vođenje dvaju emisija “Obrazovanje je In” na Radio Ogulinu, a koje će ukazati na važnost medijske pismenosti, općenito na obrazovanje i na položaj djece u medijima. Po završetku projekta planirana je konferencija na kojoj će korisnici projekta predstaviti novinarske vještine te svoje uradke koji su nastali u praktičnom dijelu škole.
Program je namjenjen djeci i mladima od 8 do 15 godina starosti.

Broj korisnika koji će biti obuhvaćeni programom je 10, a prgram će voditi stručni suradnici Dubravko Dragičević, Ivan Sušanj i Blanka Poljak Franjković. Program će trajati do rujna ove godine, a odvijati će se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Zbog ograničenog broja sudionika, iz Pučkog učilišta mole sve zainteresirane da se prijave putem elektronske adrese [email protected] ili putem telefona, na broj 522-257, radnim danom od 7 do 15 sati. Sudjelovanje je u ovom programu je besplatno.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment