Vijesti 09.12.2019.

No comments

Upaljena i 2. adventska svijeća

Sinoć je, nakon svete mise, upaljena druga advenstska svijeća. Učinio je to i ovaj put kapelan Josip Tomljanović, nakon kraće molitve. Program su, svojim nastupom, uveličali članovi KUD-a Klek, a velik broj Ogulinaca odazvao se paljenju svijeće.
Bajkoviti advent u Ogulinu nastavlja se danas, Božićnim koncertom učenika ogulinske Osnovne glazbene škole. Koncert će se održati u konferencijskoj  dvorani Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 19 sati.
Inače, u sklopu Bajkovitog adventa tijekom vikenda imali ste priliku uživati u radionicama, ali i u Bajovitom adventskom sajmu te ponudi ugostitelja.

 

Ogulinski Zumbathon bio je više no uspješan

U subotu je u Školskoj sportskoj dvorani, u centru grada, održan 1. ogulinski Zumbathon®. Ovaj humanitarni događaj organizirali su, zajedničkim snagama Udruga „Oda prijateljstvu“ i Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin.

Na početku programa okupljene su pozdravili predsjednik Udruge Oda prijateljstvu, Hrvoje Magdić i predsjednica Društva za sportsku rekreaciju Ogulin, Maja Magdić Pešut.

Pod vodstvom licenciranih instruktora, koji su se tijekom treninga izmjenjivali, „zumbali” su oni koji su se već odavno okušali u ovoj vrsti treninga, a bilo je i sugrađana kojima je ovo bio prvi put.

Osim Zumba® instruktora, nastupile su i plesne skupine iz Udruge za ples i rekreaciju River dance iz Karlovca i Ogulinske mažoretkinje. Bila je ovo zabavna večer, tijekom koje su neki od naših sugrađana odlučili poraditi na svom tijelu i zdravlju, a, što je najvažnije od svega, pokazali su još jednom da imaju veliko srce.

Naime, tijekom 90 minuta programa volonteri su na ulazu prikupljali donacije, dok su oni željni treninga izdvojili 20 kuna za sudjelovanje. Sav prihod prikupljen prodajom ulaznica te od donacija bio je namijenjen za liječenje naše sugrađanke Martine. Od ulaznica i priloga prikupljeno je 2 910 kuna, točnije 98 ulaznica po cijeni od 20 kuna i dobrovoljni prilog u iznosu od 950 kuna, a sve će se dodati iznosu prikupljenom proteklog vikenda na 3. dječjem festivalu Jagor. Ovim događajem Udruga Oda prijateljstvu zaokružila je niz akcija za djevojku Martinu i zaključila najuspješniju godinu od svoga osnutka.

“Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog događaja, kao i svima koji su svojim dolaskom (bez obzira jesu li plesali ili nisu) pomogli ovu humanitarnu akciju!” – poručili su organizatori.

Prvo, vrlo uspješno, izdanje ogulinskog Zumbathona® okončano je after Salsa/Zumba party-em u caffe baru Stari Grad.

Na kraju, ne zaboravite – sve vas koji ste kupili ulaznicu za ovaj humanitarni događaj, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin ovaj tjedan nagrađuje besplatnim treninzima!

 

 

Podržite Dječji vrtić Bistrac

Projekt portala gradonačelnik.hr pod nazivom “Izbor najljepšeg gradskog vrtića u Hrvatskoj” izazvao je veliki interes gradova i samih vrtića. U utrku se za ovu prestižnu titulu uključilo 56 vrtića iz 42 grada s područja čitave Hrvatske, a među njima je i ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”.

Izbor se provodi na Facebook stranici portala gradonačelnik.hr na kojoj su, abecednim redom grada iz kojega je vrtić, objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića.

Glasovanje će trajati do ponedjeljka, 16. prosinca, u podne kada će biti prebrojani lajkovi i objavljeni pobjednici.

Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da će se u zbrajanju glasova računati lajkove na objavu, odnosno čitavu galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića.

“Pobjedit će vrtić koji u konačnici bude imao najviše lajkova, pa ovim putem pozivamo sve gradove, njihove vrtiće i sve one koji imaju svoje favorite, da sheraju objavu svog vrtića i pozovu svoje sugrađane da ga svojim glasovima podrže.” – poručili su organizatori.

Njihova namjera je bila na jednom mjestu okupiti i građanima prezentirati najljepše vrtiće u Hrvatskoj te na taj način promovirati ulaganja koja su našim najmlađima osigurala najljepše i najugodnije vrtićke dane.

Od ravnateljice Dječjeg vrtića Bistrac Ivanke Turković doznali smo na kojoj se poziciji ovog jutra našao naš vrtić.

Za naš ogulinski, Dječji vrtić Bistrac, lajkove podrške ostavljajte na ovoj poveznici

 

Policija vrši pojačan nadzor vozača

Na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, kao i na području cijele Hrvatske, od danas do 15. prosinca, policija će provoditi kontinuirani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljuju.

“Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu.” – poručuju iz PU karlovačke.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment