Vijesti 09.07.2020.

No comments

Ogulin broji još 4 novooboljele osobe

U Karlovačkoj županiji trenutno je 26 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako doznajemo iz priopćenja županijskog Stožera civilne zaštite, od jučer uzetih uzoraka u Ogulinu pristigla su 4 pozitivna nalaza. U tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera te utvrđivanja kontakata oboljelih osoba. Što se tiče jučer oboljele osobe iz Ogulina, epidemiolozi su utvrdili 27 kontakata oboljele osobe te se iste nalaze pod mjerama samoizolacije.

U Karlovcu je, pak, jučer testirano 40 osoba, a jedan nalaz je stigao pozitivan. Riječ je o ženskoj osobi, kontaktu ranije oboljele osobe. Danas će u Karlovcu biti testirano još 35 osoba.
Inače, na području Karlovačke županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 171 osoba.

 

Predložite vaše kandidate za javna priznanja Grada Ogulina

Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina. Naime, radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Ogulina iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa i tehničke kulture, zaštite okoliša te
drugih javnih djelatnosti, Grad Ogulin dodjeljuje javna priznanja.

I ove godine će tako biti dodijeljeno priznanje Grada Ogulina za životno djelo. Ova vrsta javnog priznanja dodjeljuje se fizičkoj osobi sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za cjelokupno postignuće na unapređenju gospodarskih ili društvenih oblika života, koji predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Ogulina.

Osim toga, bit će dodijeljeno godišnje Priznanje i za stvaralački rad. Ono se dodjeljuje domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos i postignuća koja su od osobitog značaja za Grad Ogulin, a ostvarena su tijekom posljednje dvije godine, koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje priznanje i za posebne obljetnice.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina podnose se u pisanom obliku koji mora sadržavati sljedeće podatke:
– naziv i adresu podnositelja prijedloga
– ime ili naziv osobe na koju se prijedlog odnosi
– biografiju
– te obrazloženje.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Priznanja za životno djelo i Priznanja za stvaralački rad imaju:
– građani grada Ogulina
– pravne osobe grada Ogulina
– gradonačelnik
– Gradsko vijeće

Rok za podnošenje prijedloga je 25. srpnja 2020. godine, a prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Ogulin, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin.

Mjere opreza i na Radio Ogulinu

Zbog aktualnih okolnosti vezanih uz epidemiju koronavirusa, koja i na našem ogulinskom području uzima svoj danak, i naš rad će se ponovno odvijati na nešto drugačiji način. Naime, s popuštanjem protuepidemioloških mjera i mi smo ponovno otvorili vrata Radio Ogulina svim sugrađanima, slušateljima, gostima i poslovnim partnerima, a naš rad vratili smo u onaj uobičajeni ritam.

Međutim, obzirom na porast broja oboljelih na našem području, ponovno smo primorani prilagoditi način rada novonastaloj situaciji. Tako će dio naših zaposlenika ponovno radne zadatke odrađivati od kuće, dok će jedan dio tima biti dežuran. Ulazak u naše radijske prostorije je od danas ponovno ograničen. Naime, ulazak je moguć samo uz prethodni dogovor i najavu te uz obavezno korištenje zaštitnih maski i rukavica. Ova situacija nas žalosti, ali dužni smo poduzeti ove mjere, ne samo kako bi zaštitili naše zdravlje već i zdravlje svih vas. Cilj nam je osigurati neometano odvijanje programa, kako bi naši slušatelji mogli imati pravodobne, provjerene i točne informacije.

Nadamo se da će cijela ova situacija što prije proći te da ćemo ostati zdravi. Budite odgovorni i budite uz 96,6!

 

Još se možete pridružiti radu ogulinskog Kino kluba

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu i dalje se provode radionice i različiti oblici neformalnog obrazovanja. Vjerujemo da vam je već poznato da je nedavno s radom počeo i Kino klub Pučkog otvorenog učilišta.
Kako doznajemo, sudionici programa Kino klub Ogulin do sada su uspješno usvojili osnovne pojmove režije, praktični dio kamere, pokreta kamere, rasvjete te scenografije. Sljedeći koraci, koji su pred njima, su pisanje projekata, razrada ideja i pisanje scenarija te konačno snimanje.

Ukoliko ste zainteresirani za uključivanje u rad Kino kluba javite se putem elektronske pošte, na adresu [email protected] .

Inače, iz Pučkog učilišta podsjećaju sve sugrađane da je jako važno da i dalje budemo odgovorni. Stoga, sve stranke i korisnike programa Pučkog otvorenog učilišta Ogulin mole da prilikom ulaska i boravka u zgradi obavezno nose zaštitne maske te obavezno dezinficiraju ruke sredstvima postavljenim na ulazu, a radi prevencije širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment