Vijesti 09.06.2020.

No comments

Gradonačelnik upriličio prijam za predstavnike Hrvatskog stolnoteniskog saveza

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u svom je uredu upriličio prijam za predstavnike Hrvatskog stolnoteniskog saveza, direktora Renata Čengića i voditelja regionalnog stolnoteniskog razvoja Gorana Radanovića. Pored njih, tu su bili i tajnik Stolnoteniskog kluba „Klek“ Ogulin Mladen Dubić, ogulinski stolnotenisač Matija Marković sa trenerom Petrom Ribićem.

Tema njihovog razgovora bila je razvoj stolnoteniskog sporta, te obrazovanje trenera s našeg područja. Razgovora je bilo i o zajedničkoj suradnji koja za cilj ima podizanje stolnog tenisa kao sporta na višu razinu radi ostvarivanja što boljih rezultata u radu s mladima, te usvajanja svih vrijednosti koje sportske aktivnosti nose sa sobom.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je svojim gostima zahvalio na dolasku, poželio im uspjeh u daljnjem radu, a na samom kraju prijama domaćin i njegovi gosti su izmijenili prigodne poklone.

 

Prošla godina bila je uspješna za članove ogulinskog Savjeta mladih

Čitav niz aktivnosti tijekom protekle godine odradili su članovi Savjeta mladih Grada Ogulina. Vidljivo je to iz godišnjeg Izvješća o njihovom radu, a kojeg su podržali gradski vijećnici na posljednjoj 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, održanoj 1. lipnja.

Tijekom 2019. godine tako su, u svom punom sastavu, održali 6. redovnih sjednica tijekom kojih su se donosile odluke, planovi i zaključci o svim provedenim aktivnostima koje su prethodno zajednički dogovorene i predložene u Planu rada za 2019. godinu. Aktivirane su i oformljene radne skupine koje su se u svom radu bavile različitim područjima, a jedna od njih je ona koja je polučila odličnu suradnju sa članovima Savjeta mladih Općine Josipdol.

Tijekom prošle godine ogulinski Savjet mladih organizirao je između ostalog predavanja, tribine i radionice, kako za mlade tako i za građanstvo. Podsjećamo, da je svakako jedno od najposjećenijih bilo predavanje, održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin, pod nazivom “Pole, pole”, a održala ga je dr. dentalne medicine Danira Štimac koja je sa sugrađanima podijelila svoja osobna iskustva iz humanitarne misije u Tanzaniji. Ova vrijedna ekipa tijekom srpnja stala je i iza organizacije Riječnog kina, pa smo imali priliku uživati i u kinu na otvorenom u dvorištu Frankopanske kule. Upriličili su i obilježavanje Dana mladih, kao i Dan otvorenih vrata Savjeta mladih Grada Ogulina. Ostvarena je i suradnja s Integrativnim centrom mentalnog zdravlja, zahvaljujući kojoj su školarci imali priliku, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, poslušati predavanje dr. Igora Salopeka pod nazivom “Reći ne, ne znači biti manje cool”. U organizaciji takvih događanja i aktivnosti ostvarili su i osnažili suradnju sa relevantnim gradskim ustanovama institucijama, kao i sa dijelom organizacija civilnog društva.

Osim toga, aktivno su sudjelovali i u radu Gradskog vijeća te Vijeća za prevenciju Grada Ogulina kako bi se mogao čuti i glas mladih prilikom donošenja važnih odluka, ali i kako bi se spriječile moguće neželjene aktivnosti mladih.

Putem svoje Facebook, ali i Instagram stranice svim zainteresiranim pratiteljima dijelili su sadržaje vezane u razna događanja u našem gradu, a fokus je bio i na sadržajima od koristi i interesa za mlade u lokalnoj zajednici. U tom smislu nastavljena je i suradnja s lokalnim medijima, pa su, između ostalog, bili i gosti u našem programu.

Članovima Savjeta mladih želimo puno uspjeha u njihovom daljnjem radu, te puno dobrih projekata i aktivnosti.

 

Kroz projekt “Zaželi” u županiji zaposleno 200 žena

Punim pogotkom pokazao se program Zaželi koji je od 2018. napokon donio egzistenciju za 200 dugotrajno nezaposlenih žena, te skrb za 1.000 starijih i nemoćnih osoba, a iako neki od tih projekata još traju, itekako je dobrodošla odluka da će biti nastavljen i ove godine.

Donijet će posao i plaću za 85 sada nezaposlenih žena, a time i brigu za oko 500 korisnika, kojima će one pomagati u njihovim domovima.

Kroz projekt će se zapošljavati nove nezaposlene osobe jer primarni cilj je pomoć nezaposlenim ženama da dođu do zaposlenja. Vrijednost tih projekata je oko 35 milijuna kuna, kazala je Ivana Mehle, predstojnica karlovačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Karlovac do sad je ovu mjeru zatražilo 9 prijavitelja, no kako projektni prijedlozi mogu stizati i dalje, koliko će žena novom fazom programa zapošljavanja biti obuhvaćeno, nemoguće je znati. Ono što je poznato od objave nastavka ovog programa jest da će njime moći biti zaposlene trenutno nezaposlene žene, dakle, ne one koje su posao dobile prvom fazom ovog programa. Tada su ga mahom koristila gradska društva Crvenog križa: Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj i Slunj. (Kaportal.hr)

 

Tijekom proteklog vikenda evidentirano 507 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda, točnije od 5. do 7. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Utvrđeno je ukupno 507 prekršaja, a od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 328 na brzinu, 49 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 25 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača u naselju Mrežnički Varoš, a iznosila je 2,50 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 181 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Također, u nedjelju, 7. lipnja, policijski službenici proveli su nadzor u prometu te su tom prilikom kontrolirali 133 sudionika u prometu i utvrdili 86 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment