Vijesti 08.11.2019.

No comments

Održana koordinacija s ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova

U uredu gradonačelnika danas je održana još jedna, redovita koordinacija gradonačelnika Dalibora Domitrovića i njegovih zamjenika, sa direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova.

“Ono što nas čeka uskoro je  reorganizacija gradske uprave i nova sistematizacija radnih mjesta, ukidanje Poduzetničke zone koja je godišnje koštala 1,1 milijun kuna, te poravnanje koeficijenata i sustav riznice, koji bi trebao profunkcionirati početkom iduće godine”- rekao je u uvodu gradonačelnik Dalibor Domitrović, zadovoljan činjenicom da je u dvije godine u Ogulinu otvoreno 250 novih radnih mjesta i da se planira proračun za iduću godinu u iznosu od 87 milijuna kuna. Ipak, zbog porezne reforme očekuje smanjenje prihoda od oko 1,7 milijun kuna.

Na sastanku se moglo doznati da će Pučko otvoreno učilište krenuti sa realizacijom niza novih programa i radionica, da je u Stambeno komunalnom gospodarstvu broj zaposlenih sa 55 smanjen na 43, da Radio Ogulin planira urediti prostor studija i da nas očekuje bogat program povodom Adventa.

U Vodovodu i kanalizaciji zadovoljni su radovima na tlačnom cjevovodu u Poduzetničkoj zoni koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, a posljednjih dana 52 stana u središtu grada priključena su na sustav kanalizacije. Najgori dio koji ih muči je nova Uredba o uslužnim područjima. Ogulinski Vodovod trebala je biti tvrtka koja će biti preuzimatelj, no kako se nagađa, ipak će to biti karlovački Vodovod. Konačnu će riječ, naravno, dati politika.

Ravnateljica Ivanka Turković, nazočne je izvjestila da je sačinjen plan aktivnosti koje će se realizirati od 11. – 13. studenog povodom Dana Dječjeg vrtića “Bistrac”, koji se obilježava 13. studenog.

 

Uređuje se Vijenac Ive Marinkovića

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u pratnji zamjenice Ivane Salopek Šumonje i voditelja odsjeka za razvoj Zdravka Salopeka, obišao je naselje Vijenac Ive
Marinkovića, gdje tvrtka Ceste Karlovac izvodi asfalterske radove na uređenju prometnih površina u naselju.
Radi se o nužnim radovima koje je potrebno završiti prije zime, a ovu priliku su gradonačelnik i njegovi suradnici iskoristili kako bi obišli kompletno naselje i izradili planove za daljnje uređenje koje će se provoditi iduće godine.
Za iduću godinu planira se veći obim radova kada bi se uredila i centralna površina unutar naselja koja je u izuzetno lošem stanju. Također, zelene površine naselja je potrebno obnoviti i urediti, kao i dječje igralište.
Dio dječjeg igrališta, ako to vremenski uvjeti dozvole, trebao bi biti uređen još ove godine. Svakako će biti potrebno riješiti i površinsku odvodnju koja trenutno nije adekvatna, a također se ponovno razmatra opcija uvođenja plinskog priključka kojim bi se omogućilo uvođenje grijanja na plin u zgrade.

 

U ponedjeljak u Pučkom Dan sjećanja Saborsko

Povodom obilježavanja 28. obljetnice razaranja Saborskog i pokolja civila u ponedjeljak, s početkom u 18:00 sati, u konferencijskoj dvorani održat će se Dan sjećanja Saborsko. O ratnim strahotama govorit će hrvatski branitelj Joso Sabljak i Robert Matovina, a moderator će biti Dubravko Dragičević. Ulaz je slobodan.
Podsjećamo, 12. studenoga 1991. godine pred općim napadom topništva, avijacije, tenkova, pješaštva i drugih agresorskih snaga branitelji su bili prisiljeni uz znatne gubitke napustiti Saborsko i otići u progonstvo zajedno s preostalim stanovništvom. Tog dana u Saborskom je porušeno i zapaljeno preko 350 obiteljskih gospodarstava. Branitelji Saborskog su više od tri mjeseca u okruženju odolijevali žestokim napadima agresora.
Uoči ove tužne obljetnice, naša radijska ekipa posjetila je Saborsko i snimila razgovor s predsjednikom HVIDR-e Saborsko, Josom Sabljakom koji nam je govorio o danima hrabre obrane Saborskog od kolovoza do 12. studenog 1991. godine. Ovom prigodom pokazao nam je novouređeno spomen obilježje žrtvama pokolja u Saborskom. Više detalja imat ćete prilike poslušati u našoj nedjeljnoj emisiji “Oči u oči”, od 9 sati. Emisiju priprema Dubravko Dragičević.

Sinoć počeli X. Dani Ilme de Murske

Besplatnom radionicom zborskog pjevanja, koja je sinoć se održana u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, započela je manifestacija X. Dani Ilme de Murske. Ovu, već tradicionalnu manifestaciju, organizira ogulinsko Pučko otvoreno učilište, a u čast operne dive rođene upravo u našem gradu 6. veljače 1834. godine. Besplatna radionica zborskog pjevanja održana je pod stručnim vodstvom Ronalda Brausa, a u suradnji s Hrvatskim pjevačkim društvom Klek.
U sklopu X. izdanja Dana Ilme de Murske već sutra imamo priliku, u konferencijskoj dvorani Pučkog učilišta, poslušati koncert u izvedbi Ronalda Brausa, Blanke Tkalčić, Davora Ljubičića i Hrvatskog pjevačkog društva Klek. Ovim koncertom i službeno će biti otvorena manifestacija, a početak je zakazan u 19 sati. Ulaz je slobodan.
X. Dani Ilme de Murske nastavljaju se u nedjelju koncertom Kalamos Reed kvinteta. Ulaz je slobodan, a koncert počinje isto u 19 sati.

Obavijest iz SKG-a

Iz gradske tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo primili smo slijedeću obavijest: “Zbog blagdana Svih Svetih, 01. studenog, kada se nije odvozio otpad po redovnom rasporedu, obavještavamo korisnike usluge da je organiziran izvanredni odvoz u subotu, 09.studenog, za područje Donjih Dubrava, Gornjih Dubrava, Trošmarije, Munjasa, Popovog sela i Gojaka.”

Policija vrši pojačan nadzor vozača

Od danas pa do 12. studenog, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti, dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se veći broj kontrolnih punktova čije će se lokacije češće mijenjati.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati Martinja, kada je na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 8.456 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 729 vozača, a 11 vozača je odbilo alkotestiranje.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment