Vijesti 08.09.2020.

No comments

Svi nalazi jučer uzeti u Ogulinu su negativni

Iz današnjeg priopćenja Stožera civilne zaštite doznajemo da su tijekom jučerašnjeg dana testirane ukupno 173 osobe, od čega u Karlovcu 156 te Ogulinu 17. Do sada su pristigli svi rezultati testiranja iz Ogulina te 152 nalaza testiranih u Karlovcu. Svi testovi uzeti u Ogulinu su negativni, dok je 8 pozitivnih testova osoba testiranih u Karlovcu.

Radi se o jednoj starijoj muškoj te jednoj starijoj ženskoj osobi iz Duge Rese, 2 muškarca srednjih godina (1 iz Slunja, 1 iz Karlovca), 2 mlađe muške osobe (1 Karlovac, 1 Duga Resa) te dvije starije ženske osobe koje se od prije nalaze na bolničkom liječenju u OB Karlovac. Zbog navedene dvije pacijentice s bolničkog odjela vaskularne kirurgije u samoizolaciji se nalazi 12 djelatnika OB Karlovac, od čega 9 medicinskog osoblja (2 liječnika, 7 med. sestara/tehničara).
U samoizolaciji se ukupno nalazi 138 osoba.

Jučer su djelatnici inspekcije Stožera civilne zaštite Karlovac proveli 10 nadzora na području grada Karlovca. Obavljeni su nadzori nad 5 ugostiteljskih objekata, 3 trgovačke radnje i 2 uslužne djelatnosti. Izdano je jedno usmeno upozorenje za ugostiteljski objekt zbog nepravilnog korištenja zaštitne maske.

 

 

 

 

 

U četvrtak zasjeda Gradsko vijeće

Predsjednik Marinko Herman sazvao je za četvrtak 14. sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina.
Dnevni red sjednice sadržan je od 26 točaka, a prva na redu je Prijedlog Odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Ogulin. Aktualni sat se ovaj put našao na 3. poziciji dnevnog reda, a tijekom sjednice godišnja izvješća o poslovanju za 2019. godinu podnjet će ravnatelji i direktori brojnih gradskih tvrtki i ustanova. Tako ćete, između ostalog, imati priliku čuti sve o poslovanju Vodovoda i kanalizacije, Stambeno komunalnog gospodarstva, ali i Radio Ogulina.

Na dnevnom redu 14. sjednice nalazi se i drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna, a gradski vijećnici će uz ostalo razmatrati i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina za 2020. godinu.

Početak sjednice je zakazan za 9 sati, a i ovaj put ćete ju imati priliku pratiti uživo u našem programu.

 

Sutra doznajte recept za ogulinsku masnicu

Slavljenički vikend koji je pred nama obilovat će brojnim sadržajima koje za nas pripremaju Grad Ogulin te brojne gradske ustanove, ali i udruge civilnog društva. Jedna od njih je Udruga žena Ogulin koja za nedjelju priprema natjecanje u pripremi ogulinske masnice. Natjecanje će se održati u nedjelju, s početkom u 15 sati u Parku kralja Tomislava, a pripremljene masnice mogu se donositi od 14 sati i 30 minuta. Prilikom dolaska potrebno je ispuniti prijavnicu za natjecanje.

Ususret natjecanju, kako bi se natjecateljice što bolje pripremile za nedjelju, marljive članice ogulinske Udruge žena sutra će vam otkriti recept za ogulinsku masnicu. Naime, one vas sutra od 9 sati očekuju na Trgu Petra Stipetića.
“Dođite i kušajte ogulinsku masnicu i pronađite recept i tajne kako pripremiti svoju.” – poručuju članic Udruge žena Ogulin.

 

Ivanina kuća bajke zapošljava pedagoga animatora na određeno vrijeme

Ravnateljica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Tihana Turković raspisala je 7. rujna javni natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, na radno mjesto pedagog animator – jednog izvršitelja/ica do povratka zaposlenice s rodiljnog/roditeljskog dopusta.

Dio uvjeta koje kandidati trebaju ispunjavati je završeno više ili visoko obrazovanje studija predškolskog odgoja ili visokog obrazovanja razredne i predmetne nastave jezika i književnosti, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, iskustvo rada na projektima pedagoškog odgoja ili hrvatskog jezika i književnosti, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, te znanje rada na računalu.

Natječajni postupak obuhvaća obveznu provjeru znanja i sposobnosti kandidata intervjuom i
pisanim testiranjem. O prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidat će biti obaviješten
najmanje tri dana prije održavanja provjere putem internetske stranice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Provjeri znanja mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Prijave na natječaj, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se isključivo preporučenom poštom u roku 8 dana od dana objave na adresu Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Trg hrvatskih rodoljuba 2, Ogulin s naznakom: „Za javni natječaj – ne otvarati”.

Više detalja o ovom javnom natječaju možete pronaći i pročitati na web stanici Ivanine kuće bajke.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment