Vijesti 08.07.2020.

No comments

Zamjenik gradonačelnika Vukelja pozitivan na koronavirus

U jutros pristiglom priopćenju Stožera civilne zaštite Karlovačke županije ističe se da su pristigli svi rezultati testiranja iz Ogulina. Od 14 jučer testiranih osoba u Ogulinu, 1 nalaz stigao je pozitivan. U tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera te utvrđivanja kontakata oboljele osobe, dodaje se u priopćenju.

Novooboljeli Ogulinac je zamjenik ogulinskog gradonačelnika Daniel Vukelja. On se, nakon što je jučer obavio testiranje, odlučio obratiti sugrađanima i javnosti priopćenjem u kojem stoji:

“Poštovani sugrađani, moralna mi je dužnost obavijestiti vas da sam pozitivan na koronavirus. Od nedjelje poslije podne sam kod kuće, tada mi se pojavio prvi znak, povišena temperatura. Sada se osjećam dobro, temperature više nemam, ali apeliram da se svi držimo preporučenih mjera, jer virus je među nama. Nadam se da će ovo zlo ubrzo proći i da ćete ostati zdravi.”- navodi Daniel Vukelja.

Kako doznajemo od gradonačelnika Dalibora Domitrovića, očekuju se daljnje upute epidemiološke službe, o čemu će građani biti obaviješteni. Do daljnjega je zabranjen ulaz u gradsku upravu.

Inače, svi nalazi jučer testiranih osoba u Karlovcu pristigli su negativni. Iz županijskog Stožera civilne zaštite doznajemo i da će danas u Ogulinu biti testirano 19 osoba te 30-ak u Karlovcu.
Na liječenju u Općoj bolnici Karlovac nalaze se 2 osobe, a ostali su na kućnom liječenju.
U samoizolaciji se trenutno nalazi 170 osoba, a do sada je ukupno na području županije testirano 3217 osoba.

 

 

Gradonačelniku, njegovoj zamjenici i pojedinim djelatnicima gradske uprave određene mjere samoizolacije

Unatoč tehničkim poteškoćama, danas je održana i online sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina, u proširenom sastavu.
Uvodno je gradonačelnik Dalibor Domitrović izvjestio članove o činjenici da je koronavirusom zaražen njegov zamjenik Daniel Vukelja, o čemu je i osobno priopćenjem izvjestio javnost.
U jutranjim satima u gradsku upravu je stigla informacija da je zamjenikov test pozitivan, pa je građanima, iz preventivnih razloga, tijekom dana bio onemogućen ulaz u gradsku upravu.
Kontaktirana je i županijska epidemiološka služba, čiji su djelatnici evidentirali sve njegove bliske kontakte. Nakon toga, za nekolicinu djelatnika gradske uprave odredili su mjere samoizolacije, pod kojima će biti u narednih 15 dana. Mjerama su obuhvaćeni i gradonačelnik Dalibor Domitrović te njegova zamjenica, ujedno i načelnica ogulinskog Stožera, Ivana Salopek Šumonja. Epidemiolozi će u konačnici i donijeti odluku o tome tko će biti podvrgnut testiranju na koronavirus.

Gradonačelnik je ovom prigodom istakao da se on i zamjenica osjećaju dobro, da nemaju nikakvih simptoma, a u slučaju pogoršanja stanja odredit će svoje zamjenike na čelo gradskog Stožera civilne zaštite.

Gradska uprava će za građane ponovno biti otvorena, jer epidemiolozi smatraju da u njenim prostorijama više nema realne opasnosti za daljnje širenje zaraze, obzirom da je zamjenik gradonačelnika u njima posljednji put boravio u petak. Prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, ali i svih gradskih tvrtki nužno je nošenje zaštitnih maski te dezinfekcija ruku.

U online rad Stožera nije se, uslijed tehničkih poteškoća, uspio uključiti ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko, pa je gradonačelnik rekao da će sve informacije od njega zatražiti telefonskim putem, o čemu će naknadno biti izvješteni članovi Stožera i javnost.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je reako da policijski službenici provode nadzor poštivanja mjera samoizolacije u puno manjem obimu nego tijekom proljeća. Ciljano se nadziru određene osobe, a na temelju informacija dobivenih od strane epidemiologa.

Gradonačelnik je još jednom istakao važnost poštivanja svih nam već dobro znanih mjera o socijalnom distanciranju te dezinfekciji ruku, jer je virus i dalje tu među nama.

Počela rekonstrukcija spoja ulica Hačko – Bolnička

Započela je dugo najavljivana i očekivana rekonstrukcija ulice Hačko – Bolnička. Prije no što su im izrečene mjere samoizolacije, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja obišli su gradilište. Inače, vrijednost ovih radova iznosi 1.100.000,00 kuna, a radove izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.d..

 

Danas počeli upisi u srednje škole

U neku od 13 srednjih škola u Karlovačkoj županiji od jeseni će moći krenuti, u 63 nova razredna odjela, 1.260 učenika prvih razreda. Toliko je, naime, ovaj put slobodnih upisnih mjesta, no koliko će ih doista biti popunjenih, znat će se tek nakon završetka jesenskog upisnog roka.

U ogulinsku Gimnaziju i strukovnu školu “Bernardina Frankopana” planira se upisati ukupno 100 učenika, odnosno po 20 učenika u slijedeće programe: ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar, jezična gimnazija, opća gimnazija i prodavač.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin planira primiti 97 učenika, i to u slijedeće programe: 20 elektrotehničara, 15 tehničara za računalstvo, 15 tehničara za željeznički promet, 10 CNC operatera, 7 automehaničara, 6 instalatera kućnih instalacija, 12 stolara te 12 frizera.

Prijave obrazovnih programa počele su danas, a konačne ljestvice poretka će biti poznate 25. srpnja.
Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok je 1., a službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok je 12. kolovoza. Jesenski upisni rok započinje 21. kolovoza početkom prijave u sustav i prijave obrazovnih programa.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment