Vijesti 07.07.2020.

No comments

Dostavite vaše prijedloge sadržaja za proslavu Dana grada Ogulina

Svake godine 14. rujna slavimo rođendan Grada Ogulina. Proslava rođendana ove se godine planira organizirati u razdoblju od 7. – 14. rujna, ukoliko, naravno, to budu dopuštale epidemiološke prilike i preporuke. Pripreme lagano počinju, pa je tako, između ostalog, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina uputio poziv za dostavu prijedloga programa za proslavu Dana Grada. Obrazac možete pronaći putem slijedeće poveznice https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2020/07/Javni-poziv-za-dostavu-prijedloga-programa-za-proslavu-Dana-Grada-Ogulina-1.pdf .

Pozivaju se tako sve institucije, gospodarski subjekti i udruge u kulturi i športu Grada Ogulina da dostave svoje programe te se na taj način uključe u proslavu Dana Grada Ogulina. Programe treba planirati u razdoblju od 7. – 14. rujna 2020.g..
Vaše prijedloge trebate dostaviti Odboru za proslavu Dana Grada Ogulina do 25. srpnja 2020. godine, na propisanom obrascu, na adresu: Grad Ogulin, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin.
Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina zadržava pravo odabira prijedloga za konačni program proslave.

 

Ogulinski SDSS-ovci uputili zahvalu biračima

Gradska organizacija SDSS-a poslala je priopćenje medijima u kojem ističu:
“Vodstvo Samostalne demokratske srpske stranke, Gradska organizacija Ogulin, zahvaljuje se svim građanima grada Ogulin i okolice koji su u nedjelju ispunili svoje građansko pravo te izabrali novi saziv Hrvatskog sabora. Posebno smo zahvalni pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su uzeli “rozi” listić i zaokružili kandidate SDSS-a. I u novom sazivu Hrvatskog sabora sjediti će 3 zastupnika SDSS-a koji su se isticali svojim radom u proteklom periodu. Ovim rezultatom potvrđena je dobro poznata činjenica da je SDSS najveća i vodeća stranka Srba u Hrvatskoj, bez obzira što to sebi neki drugi ne mogu priznati, no dajmo gubitnicima vremena da se ljute, to je njihovo pravo.
Samostalna demokratska srpska stranka će i dalje kroz Klub zastupnika u Hrvatskom saboru biti na korist svima nama, obnavljati crkve i društvene domove, graditi vodovode i električnu mrežu, asfaltirati ceste, pomagati poljoprivrednike, učenike i studente, obilaziti naše starije jer to je sve naša zadaća.
Samostalna demokratska srpska stranka u Ogulinu će koristiti i dalje svoje saborske zastupnike kako bi rješavali probleme te unaprijedili živote svih nas kroz razne projekte i ulaganja.”- navodi se u priopćenju koje potpisuju predsjednik SDSS GO Ogulina Neven Vujnović i zamjenik gradonačelnika Ogulina Neven Ivošević.

Danas u Ogulinu nema novooboljelih od koronavirusa

Naime, u današnjem priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite stoji da su u Karlovačkoj županiji ukupno testirane 3184 osobe. Pristigli su svi rezultati testiranja iz Ogulina i rezultati većine uzoraka iz grada Karlovca.
Iz Ogulina su pristigli svi negativni nalazi, a iz grada Karlovca 1 pozitivan. Riječ je o mlađoj muškoj osobi, koja se već nalazila u samoizolaciji kao kontakt ranije oboljele osobe, zbog čega nije potrebno naknadno utvrđivanje njezinih kontakata.

Od HZZJ u županijski Stožer stigla je i informacija o zaraženoj osobi s područja Slunja, međutim osoba se od ranije nalazi na liječenju u Zagrebu (hospitalizirana iz drugih razloga) te će se tamo i nastaviti liječiti. Međutim s obzirom na prebivalište u gradu Slunju, vodimo ju kao oboljelu osobu s područja Karlovačke županije.

Tako trenutno u Karlovačkoj županiji imamo 20 aktivnih slučajeva zaraze. U Općoj bolnici Karlovac se i dalje liječe dvije osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 171 osoba.

Pučko nudi poslovni prostor za zakup

Pučko otvoreno učilište Ogulin objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnog prostora u Pučkom učilištu. Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe i pravne osobe,a rok za podnošenje ponuda je 7. rujan ove godine u 10 sati. Radi se o poslovnom prostoru u prizemlju, površine 69,57 m2, a namjenjen je za ugostiteljsku djelatnost. Obzirom da se poslovni prostor nalazi u “roh-bau“ stanju, isti se daje u zakup u postojećem “viđenom stanju”. Prostor se može doći pogledati radnim danom od 12 do 13 sati.

Zakupnik je dužan sam urediti prostor, te nikakva ulaganja u rekonstrukciju i uređenje prostora Pučko otvoreno učilište Ogulin zakupniku neće refundirati niti nadoknaditi kroz najamninu prostora.

Pravo na zakup ima ponuditelj koji ispunjava uvjete natječaja i ponudi najviši iznos zakupnine. S najpovoljnijim ponuditeljem zaključit će se ugovor o zakupu poslovnog prostora na rok od 15 godina, s mogućnošću produženja s prednosti pri zakupu, a s otkaznim rokom od 60 dana.
Između ostalog, ponuditelj je dužan navesti djelatnost koju će obavljati u poslovnom prostoru, koja treba biti u okviru djelatnosti navedenih u oglasu.

Pisana ponuda za zakup s potrebnim prilozima podnosi se u utvrđenom roku, neposredno u pisarnici ili preporučenom pošiljkom Pučkom otvorenom učlištu Ogulin, Trg Petra Stipetića 1, 47300 Ogulin u zatvorenoj omotnici s naznakom:
“NATJEČAJ ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA BROJ PP 02”
“NE OTVARATI DO 07.09.2020. godine do 10:00 sati”
(upozorenje napisati na obje strane omotnice)
Pučko otvoreno učilište Ogulin
Trg Petra Stipetića 1, 47300 Ogulin.

Više detalja i potrebnih informacija možete pronaći i pročitati na internetskoj i Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Rezultati vikend – akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda, od 3. do 5. srpnja, na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 278 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 172 na brzinu, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 11 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 44-godišnjeg vozača u Dugoj Resi, a iznosila je 2,10 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 135 km/h na državnoj cesti u Malom Erjavcu, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment