Vijesti 06.07.2020.

No comments

I u 7. izbornoj jedinici pobjedu odnio HDZ

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon 99% obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora s 8 osvojenih izbornih jedinica te glasova dijaspore, dok je Restart koalicija, predvođena SDP-om, osvojila 2 izborne jedinice, točnije 3. i 8. izbornu jedinicu.

U našoj 7. izbornoj jedinici obrađena su sva biračka mjesta, a izborima je pristupilo 47,72% birača. Pobjedu je odnio HDZ sa 35,91%, dok je Restart koalicija osvojila 24,54% glasova birača. Izborni prag prešla je i politička platforma Možemo! (10,47%), Domovinski pokret (9,49%), Most (6,82%), te koalicija IP, Pametno i Fokus (6,41%).

U Ogulinu su također obrađena sva biračka mjesta. 51,20% glasova birača dobio je HDZ, Restart koalicija 29,80%, a izborni prag je prešao i Domovinski pokret sa osvojenih 7,96% glasova. Tomislav Lipošćak (HDZ) je u Ogulinu dobio 1.355 preferencijalnih glasova, a Ivan Vuković (SDP) 815 preferencijalnih glasova. U Ogulinu je inače glasovalo 48,31% birača.

Izborna pobjeda otišla je tako u ruke HDZ-a, kako na nacionalnoj tako i na našoj lokalnoj razini. Za komentar izbornih rezulata zamolili smo prvog čovjeka ogulinskog HDZ-a Tomislava Lipošćaka.

Izborni podbačaj Restart koalicije, na čelu sa SDP-om, za slušatelje Radio Ogulina, prokomentirao je i Ivan Vuković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Karalovačke županije.
Dodajmo ovome da se predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak povukao s mjesta predsjednika stranke, poručivši da preuzima odgovornost nakon lošeg izbornog rezultata. Za poraz ne krivi nikoga, već kaže da su građani tako izabrali. Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da će izbore za novo vodstvo stranke raspisati u najkraćem mogućem roku, a do tada će vršitelj dužnosti predsjednika biti Zlatko Komadina.

 

 

 

 

U Karlovačkoj županiji danas nema novooboljelih

U Karlovačkoj županiji imamo ukupno 18 oboljelih osoba od koronavirusa, a tijekom vikenda nije bilo testiranja na COVID-19. Inače, do sada je u Karlovcu ukupno od početka pojave COVID-19 testirano 3125 osoba.
Tijekom dana u Karlovcu će se testirati 20-ak osoba, prijavljenih preko uputnice, a broj se može i povećati ukoliko će za to biti potrebe. U gradu Ogulinu bit će testirano oko 20 osoba.

Od ukupno 18 oboljelih osoba od COVID-19, 6 je sa ogulinskog područja, 2 sa slunjskog i 10 sa karlovačkog područja. Dvije osobe hospitalizirane su u OB Karlovac te imaju blažu kliničku sliku.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 181 osoba. Bitno je napomenuti da se pod mjerama samoizolacije nalaze 3 medicinske sestre i jedan liječnik OB Karlovac te 5 zdravstvenih djelatnika Doma zdravlja u Slunju. PU Karlovačka nije zabilježila niti jedno kršenje mjera samoizolacije.
Tijekom vikenda izvršeno je 13 nadzora noćnih klubova u gradu Karlovcu te je izdano 1 upozorenje.

Obilježena 29. obljetnica osnutka ZNG “Klek” Ogulin

U nedjelju je obilježena 29. obljetnica ustrojavanja bataljuna ZNG-a “Klek” Ogulin.Program je započeo u 9 sati i 30 minuta, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule branitelje na Trgu hrvatskih rodoljuba. Uz članove bataljuna ZNG-a Klek, polaganju su nazočili predstavnici drugih, brojnih braniteljskih udruga, gradonačelnik Dalibor Domitrović, predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman, te načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja. Kraću molitvu održao je ogulinski župnik Josip Štefančić.Potom su upaljene svijeće kod spomenika u Zagorju Ogulinskom, nakon čega je služena misa u crkvi Svetog Jurja. Program obilježavanja okončan je druženjem članova Udruge ZNG “Klek” Ogulin i uzvanika na Lišćevki.

 

Luka Cindrić nominiran za najboljeg rukometaša svijeta u 2019.g.

Naš Ogulinac i rukometni reprezentativac Luka Cindrić uvršten je među pet kandidata u izboru za najboljeg rukometaša svijeta u 2019. godini. Izbor organizira Međunarodna rukometna federacija (IHF), a Luka bi bio, nakon Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka, treći Hrvat kojemu je to pošlo za rukom.

Među kandidatima za ovu prestižnu nagradu su i Danci Mikkel Hansen (PSG), Rasmus Lauge Schmidt (Flensburg/Veszprem) i Niklas Landin Jacobsen (Kiel), te Norvežanin Sander Sagosen (PSG).

“Cindrić je 2019. godinu otvorio šestim mjestom Hrvatske na svjetskom prvenstvu, zatim je u dresu Kielcea izborio plasman na Final Four Lige prvaka osvojivši četvrto mjesto, te osvojio naslov prvaka u Poljskoj. Proglašen je i najboljim središnjim vanjskim u poljskom prvenstvu. Tijekom ljeta 2019. je preselio u Barcelonu i hrvatski playmaker je bio jedan od ključnih igrača na putu do osvajanja svjetskog klupskog prvenstva poznatog kao IHF Super Globe,” stoji u objašnjenju IHF-a.

Cindrić je tek godinu dana u Barci, a osvojio je već šest trofeja. Osim klupskog svjetskog prvenstva osvojio je i španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Kup ASOBAL, španjolski Superkup, te Superkupa Katalonije.

Glasanje je otpočelo 3. srpnja, a trajati će do 18. srpnja. Za Luku možete glasati putem web stranice Međunarodne rukometne federacije, ali i putem slijedeće poveznice https://www.ihf.info/about/awards/man/player/nomination/2019?fbclid=IwAR1ye067Ee0VljvluL3gtf5VJtOa3ZZwKJZ6oE9bZikpzxWnVSjkyYqD48w .

Poveznicu možete pronaći na web i Facebook stranici Radio Ogulina.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment