Vijesti 05.12.2019.

No comments

Grad Ogulin nudi stanove u najam

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina objavio je javni oglas za utvrđivanje liste prvenstva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Ogulina. Time je pokrenut postupak utvrđivanja liste prvenstva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Ogulina.

Pisani zahtjevi za davanje stanova u najam podnose se Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina, a uz njega potrebno je priložiti i prateću dokumentaciju. Nju sačinjavaju, između ostalog, zamloba u pisanom obliku, izvod iz matične knjige rođenih i vjenčani liste za sebe i sve članove obiteljskog domaćinstva, podatak o radnom stažu u RH, te potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu nadležnog ureda za obranu.

Obrazac zahtjeva možete podići Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina, a rok za dostavu zahtjeva za davanje stanova u najam je 31. prosincac ove godine.

Zahtjevi bez sve potrebne dokumentacije neće biti uzeti u razmatranje, a koji su vam sve dokumenti potrebni pročitajte na Internetskoj stranici Grada Ogulina, ali i na slijedećoj poveznici:

https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2019/12/Oglas_lista-prvenstva-najam-stanova_Obrazac.pdf

Vrijedni su i članovi ogulinskog DND-a

Marljivi članovi ogulinskog Društva Naša djeca, volonteri i članovi Dječjeg Gradskog vijeća, ovih dana uređuju prostorije društva, kako bi im što ljepše izgledale u ovom bajkovitom mjesecu.
Ujedno rade na pripremi paketa za Sv. Nikolu, koji će biti podijeljeni mališanima na odjelu pedijatrije Opće bolnice Ogulin, sutra poslije podne.
Prema riječima predsjednice Ljiljane Kaurić, pokloni su prikupljeni još u vrijeme trajanja Dječjeg tjedna, u osnovnim školama.
Jedan dio će, pak, podijeliti potrebitima s područja grada Ogulina i susjednih općina, a riječ je o paketima u kojima se nalaze odjeća, obuća, školski pribor, igračke, te društvene igre.

 

Mališani, sutra stiže Sv. Nikola!

U nedjelju je započeo Bajkoviti Advent u Ogulinu, a održavat će se sve do 07. siječnja 2020.. Program tradicionalno obilježava paljenje adventskih svijeća iza nedjeljne večernje mise. Kroz tjedan se održavaju razne kreativne radionice u Gradskoj knjižnici i čitaonici, Ivaninoj kući bajke i Pučkom otvorenom učilištu, ali i predstave naših škola i Dječjeg vrtića Bistrac.

Bajkoviti Adventski sajam će se, podsjećamo, održavati svake subote od 09:00 do 13:00 i nedjelju od 18:00 do 20:00, a radit će i za Badnjak, Polnoćku i doček Nove godine, uz prigodan program.

Ono što mališane najviše raduje je dolazak Sv. Nikole. Za taj blagdan, u petak, priprema se predstava Upoznajmo Sv. Nikolu, u izvedbi učenika OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin, u Školskoj sportskoj dvorani, u centru grada, s početkom u 09:00 sati.
Nakon predstave, Sveti Nikola će malim Ogulinkama i Ogulincima donijeti slatki poklon.

Inače, kompletan program i najave događanja možete pronaći i pročitati na Facebook stranici Bajkoviti advent u Ogulinu.

U subotu svi na Zumbathon

Udruga „Oda prijateljstvu“ i Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin u subotu organiziraju prvi Zumbathon® u Ogulinu, koji će se održati u Školskoj sportskoj dvorani u centru grada, s početkom u 18:00 sati.

Što je u stvari Zumbathon®, doznali smo od predsjednice Društva za sportsku rekreaciju Ogulin Maje Magdić Pešut

Na prvom ogulinskom Zumbathonu® prikupljati će se sredstva za pomoć u liječenju naše sugrađanke, djevojke Martine (17). Na Zumbathon® su svi dobrodošli pa i nevježbači, a cijena ulaznice iznosi 20 kn. Na Zumbathon® stižu i gosti. Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin nagradit će sve one koji dođu u subotu na Zumbathon®. Nakon svega što smo čuli , ne preostaje nam ništa drugo no pozvati vas još jednom na prvi ogulinski Zumbathon®. Dođite, uživajte i učinite dobro djelo!

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment