Vijesti 05.06.2020.

No comments

Tko je koristio službeno vozilo SKG-a u privatne svrhe i načinio štetu?

Iako je posljednji “Aktualac” na sjednici Gradskog vijeća potrajao samo pola sata, na njemu je vijećnik HDZ-a Ivica Porubić gradonačelniku Daliboru Domitroviću (SDP) postavio pitanje koje je izazvalo dosta zanimanja javnosti. On je, naime, htio čuti odgovor na pitanje je li za  vrijeme produženog vikenda, 1. svibnja, službeno vozilo SKG-a korišteno u privatne svrhe i je li tada oštećeno tučom koja je padala u Istri. Zanimalo ga je hoće li zbog toga netko snositi odgovornost.

Novinari Ogportala su u četvrtak poslali upit gradonačelniku Daliboru Domitroviću, te ga zamolili odgovor na ovo pitanje. Dobili su ga u kratkom roku, a u njemu stoji:

“Već u nekoliko navrata vijećnik HDZ-a Ivica Porubić insceniranjem nepostojećih afera obmanjuje građane grada Ogulina. Malčiranje, stranačko uhljebljivanje, te najnovije, korištenje službenog automobila poduzeća Stambeno komunalno gospodarstvo u privatne svrhe izmišljene su „afere“ u režiji vijećnika Ivice Porubića kojima želi diskreditirati i ocrniti gradsku vlast.
U obrazloženju pitanja vijećnik Porubić navodi da ima informacije da je u vrijeme produženog vikenda vozilo SKG-a Ogulin korišteno u privatne svrhe, da je viđeno na području Istre, te da je tada oštećeno u nevremenu.
Uvidom u dokumentaciju SKG-a (putni nalozi) vidljivo je da niti jedno vozilo u posljednje dvije godine nije bilo na području Istre.
Za vrijeme produženog vikenda od 01. do 04. svibnja 2020. kada se dogodilo olujno nevrijeme u Istarskoj županiji vozilo SKG-a bilo je parkirano u prostorima poduzeća što je vidljivo iz putnih naloga u prilogu.

Vozilo WV Cady OG 345 AF u vlasništvu SKG-a Ogulin oštećeno je u olujnom nevremenu 08.06.2018. godine na autocesti A1 na dijelu Ogulin-Zagreb. Šteta je prijavljena osiguravajućem društvu te je isplaćena u iznosu 7 000.00 kn putem kompenzacije poduzeću SKG-o Ogulin.

Iz dokumenata u prilogu vidljiva su sva postupanja u vezi sa navedenim vozilom.
Iz svega jasno je da nije bilo zloupotrebe službenog vozila u privatne svrhe, te je pitanje vijećnika Porubića (HDZ) već ustaljeno izmišljena konstrukcija u pokušajima stvaranja lažnih afera i diskreditiranja gradske vlasti”- navodi u odgovoru gradonačelnik Domitrović. (OGportal.com)

 

Sutra službeno otvaramo naš novi studio

Sutra ćemo i službeno otvoriti naš novi studio, iz kojeg smo u srijedu započeli eksperimentalno emitiranje programa. Na taj način simbolično i skromno ćemo obilježiti 55. rođendan našeg i vašeg radija. Rođendan radija inače pada na 4. travanj, ali zbog epidemije koronavirusa i svih naloženih mjera naša rođendanska proslava je izostala. Podsjećamo, službeno emitiranje programa Radio Ogulin je započeo davne 1965. godine, 4. travnja.

Vjerujemo da vam je poznato da smo proteklih mjeseci bili u velikim radovima kako bi vam danas mogli naše programske sadržaje prezentirati iz novog i modernog studija. Gušili smo se u prašini, jer smo morali raditi dok su majstori razbijali zidove, postavljali parkete, ličili prostorije, postavljali novu opremu…. Ali, sada nam nije žao, isplatilo se biti strpljiv. Svega toga ne bi bilo da nema financijske podrške Grada Ogulina, koji je većinski vlasnik ove gradske tvrtke.

Sve ovo zaokružit ćemo sutra prigodnim programom. Svečanom, ali skromnom službenom otvorenju nazočit će, osim naravno naše radijske ekipe, predstavnici Grada Ogulina, izvođači radove te nekolicina uzvanika.

Budite svakako uz nas!

 

Večeras se u Pučkom nastavlja “Spikeraj”

Pučko otvoreno učilište Ogulin, u suradnji s Radio Ogulinom, večeras od 18 sati, u prostorima Učilišta, nastavlja s programom pod nazivom “SPIKERAJ – Mala škola dječjeg novinarstva”. Program vode stručni suradnici Dubravko Dragičević, Ivan Sušanj i Blanka Poljak Franjković. Prijave za ovaj program su završene, a polaznici su djeca i mladi u dobi od 8 do 15 godina.

Glavni cilj ovog programa je razvijanje komunikacijskih i stručnih kompetencija, stjecanje znanja kako iznesti željeni sadržaj na svima razumljiv način, a sve kako bi polaznici, pomoću novih usvojenih znanja, mogli aktivno participirati, kreirati, donositi odluke te pomagati drugima i sebi u zajednici.

Program će trajati ukupno 30 sati, a izvodit će se jednom tjedno. Inače, radi se o programu koji je besplatan i koji nudi mladima mogućnost da usvoje znanja koja će im u svakom slučaju dobro doći kroz život, bez obzira na to hoće li se u konačnici baviti novinarstvom ili ne.

 

DIP objavio upute i za birače

U nedjelju, 5. srpnja, očekuju nas parlamentarni izbori. Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.
Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave.

Nadležna upravna tijela županija, odnosno Grada Zagreba, koja vode registar birača objavit će vrijeme, mjesto i način rada radi podnošenja zahtjeva za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača te radi zaprimanja zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Zahtjevi se mogu predati neposredno u nadležnom upravnom tijelu, elektroničkim putem na objavljenu e-mail adresu nadležnog upravnog tijela ili putem sustava e-Građani.
Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja.

Pozivaju se ujedno birači, pripadnici nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim
upravnim tijelom županije koje vodi registar birača.
Iz Državnog izbornog povjerenstva podsjećaju birače da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Detaljne upute vezane uz predstojeće parlamentarne izbore možete pronaći na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment