Vijesti 05.02.2020.

No comments

SDP-ovci 7. izborne jedinice u Ogulinu počeli pripreme za izbore

U drugom dijelu ove godine očekuju nas parlamentarni izbori, a predizborne aktivnosti političkih stranka se intenziviraju svakim danom sve više. Tako je Ogulin sinoć bio domaćin sastanka proširenog sastava Izbornog stožera SDP-a za 7. izbornu jedinicu.
Radni sastanak vodio je koordinator ove izborne jedinice Zlatko Komadina, u nazočnosti čelnih ljudi SDP-a iz cijele izborne jedinice, u kojoj je i cijela Karlovačka županija.

Uoči početka sastanka održana je kraća tiskovna konferencija na kojoj se nazočnima najprije obratio domaćin, ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je podsjetio da je nekoliko kampanja započelo upravo u Ogulinu i od tada ni jedne izbore SDP nije izgubio.
U nastavku smo i od Zlatka Komadine dobili potvrdu da Ogulin nije slučajno odabran za ovaj sastanak, jer je i prirodno središte 7. izborne jedinice. Osim toga, smatra da su u Hrvatskoj promjene počele i da će se i nastaviti, jer “HDZ baš nije dobrog zdravlja”, naglasio je Komadina.

 

Nepravomoćna presuda za bračni par Benić

Kaportal piše kako je na Županijskom sudu u Karlovcu danas počelo i odmah završilo suđenje bračnom paru Hermini i Ivanu Beniću, bivšoj šefici knjigovodstva karlovačke Gradske knjižnice optuženoj da je ustanovu u kojoj je radila oštetila za više od milijun i pol kuna. Njezin muž je osim kao suprug, od protupravne imovinske koristi imao i kao predsjednik DVD-a Gradac i predsjednik Mjesnog odbora, na čije su račune sjedale određene svote ukradenog novca.

Dokazni postupak nije proveden jer su oboje priznali krivnju i izrazili kajanje, pa je Sud uz olakotne okolnosti to uzeo u obzir kod odmjeravanja kazne.

Hermina Benić je nepravomoćno osuđena na 14 mjeseci zatvora, s tim da će šest mjeseci morati “odležati” bezuvjetno, dok će se osam mjeseci pretvoriti u uvjetnu kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine. Ivan Benić je, kao predsjednik Mjesnog odbora i DVD-a Gradac, imao koristi od ukradenog novca, a osuđen je na kaznu od godine dana zatvora, preinačenog u rad za opće dobro. Morat će, odredio je Sud, za jedan dan kazne zatvora odraditi dva sata rada. Ako obvezu ne izvrši, morat će u zatvor na godinu dana.

Bračni par je priznao i krivotvorenje, odnosno stjecanje lažnih diploma na Veleučilištu u Karlovcu, pa ostaje visjeti u zraku na koji način su u karlovačkoj visokoškolskoj ustanovi došli do krivotvorina kojom su “stekli” zvanja prvostupnika zaštite na radu. Benić je s lažnom diplomom postao i vatrogasni časnik.

Sud je odredio i rok od dvije godine da poprave štetu, odnosno da vrate ukradeni iznos novca, a Gradska knjižnica je dobila pravo da se naplati po pravomoćnosti presude. Zanimljivo je da je Hermina Benić 600.000 kuna u gotovini za sebe, a da je DVD-u Gradac proslijeđivala dio, na primjer, uplatila je iznos za kupnju čamca za potrebe Društva, kao i obnovu zgrade Mjesnog odbora.

Na suđenju su danas kao svjedoci bili karlovačka dogradonačelnica Andreja Navijalić i bivši dožupan Željko Šafar, dok je Dario Janković trebao nastupiti kao vještak. Kako se dokazni postupak nije provodio, nisu ispitani. (Kaportal.hr)

 

Od 164 oboljelih, 97 je Ogulinaca

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije svakog tjedna, tijekom sezone praćenja gripe, redovito objavljuje izvješće o broju oboljelih. Tako je u posljednjem izvješću, koje se odnosi na vremensko razdoblje od 27. siječnja do 2. veljače, evidentirano ukupno 164 oboljelih na području cijele Karlovačke županije.

Po broju oboljelih, tijekom navedenog razdoblja, prednjači ponovno Ogulin, gdje je evidentirano 97 novooboljelih. 38 “gripoznih” bilo je u Karlovcu, 18 u Ozlju, 10 u Slunju te 1 u Dogoj Resi. Ovaj put gripa je poštedila tek stanovnike Vojnića, gdje nije evidentiran niti jedan slučaj oboljenja.

Inače, do 4. veljače, dakle tijekom svih 5 tjedana praćenja, u Krlovačkoj županiji od gripe je, barem službeno, bolovalo ukupno 302 ljudi. Radi se o oboljelima koji su odlučili potražiti pomoć liječnika, pa je za očekivati da je broj oboljelih bio i daleko veći jer uvijek ima onih koji za liječenje gripe ne traže odlučiti pomoć.

Posla imali i vatrogasci

Jučerašnje grmljavinsko nevrijeme uzrokovalo je i probleme na pojedini područjima, pa su posla imali vatrogasci u svim dijelovima Karlovačke županije. Vjetar je lomio grane i rušio drveće pa su u uklanjanju stabala s prometnica intervenirali vatrogasci karlovačke i ogulinske Javne vatrogasne postrojbe. Isti posao obavljali su i članovi DVD-a iz Generalskog Stola.
Na području Slunja i Plaškog zabilježeni su požari na otvorenog prostora, pa su intervenirala lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.
Inače, sinoć je, nešto prije 23 sata, buknuo požar u drvenoj obiteljskoj kući na području grada Ozlja, a unatoč intervenciji vatrogasaca unutrašnjost kuće i krovište su u potpunosti izgorjeli.
Iz PU karlovačke se doznaje da srećom u požaru nije ozlijeđen nitko od ukućana, dok je u cilju utvrđivanja uzroka požara danas provođen policijski očevid. Županijski vatrogasni operativni centar navodi da su požar drvene kuće u Ozlju gasili pripadnici JVP grada Karlovca zajedno s članovima DVD-a Ozalj.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment