Vijesti 04.11.2019.

No comments

Lovci proslavili Sv. Huberta

Sinoć je u Ogulinu održana zajednička tradicionalna proslava Svetog Huberta, zaštitnika lovaca i lova. U 17 sati brojni su se lovci okupili ispred Doma željezničara, te u svečanoj procesiji krenuli do župne crkve Sv. Križa, gdje je ogulinski župnik Josip Štefančić služio svetu misu. Tako su se na proslavi Sv. Huberta zajednički okupili lovci Lovačkih društava Srnjak Zagorje, Srnjak Tounj, Klek Ogulin, Kuna Saborsko, Jelen Mala Kapela, Kuna Drežnica, Vepar Ogulin i Lovačkog društva Ogulin.
U Domu željezničara upriličena je na kraju svečana večera, uoči koje je lovce pozdravio predsjednik Lovačkog društva Klek Elvis Vučić. Za odličnu atmosferu tijekom večeri pobrinuo se ogulinski sastav Partyano.

 

Sjećanje na heroje obrane Saborskog

Izaslanstvo Policijske uprave Karlovačke, na čelu sa Darkom Bratićem, načelnik PP Ogulin Goran Vukelja i predstavnici općine Saborsko, položili su proteklog vikenda vijence u znak sjećanja na poginule policijske službenike Marka Krizmanića (rođen 6. kolovoza 1959.), Josu Matovinu (rođen 1. siječnja 1963.), Petra Matovinu (rođen 25. lipnja 1964.), Milana Čorka (rođen 3. travnja 1961.) i Antu Kovačića (rođen 13. veljače 1960.).
Naime, 2. studenog 1991. godine braneći Saborsko navedeni policijski službenici položili su svoje živote na oltar domovine. Prva četvorica su stradala od rakete neprijateljskog zrakoplova, a peti Ante Kovačić je iskrvario u rovu teško ranjen minobacačkom granatom. Sva petorica su poginula na Kuselju, na prvoj crti obrane Saborskog.

 

Održano predavanje „Nasilje u vršnjačkim vezama“

U organizaciji ogulinske Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u subotu je u Pučkom otvorenom učilištu održano predavanje na temu “Nasilje u vršnjačkim vezama”. U ime Zajednice žena HDZ-a, okupljene je pozdravila predsjednica Anđelka Salopek.

Predavačica je bila Sara Salopek, koja je završila edukaciju za trenera u sklopu projekta “Tolerancija na full jer nasilje nije cool”. Održano predavanje bilo je dio istoimenog projekta koji se odvijao prošle i pretprošle godine, a provodila ga je Ženska grupa Korak iz Karlovca. Po završetku edukacije, Sara je dobila certifikat za stručnog predavača baš na tu temu. Svoje, dobro tempirano i za ovakav profil publike prilagođeno, predavanje održala je pred skoro popunjenom dvoranom.

Nakon predavanja Sara Salopek je odgovorila i na nekoliko pitanja prisutnih sugrađana, primila pohvale, te nekoliko sugestija i prijedloga.

 

 

U Pučkom uskoro počinju besplatne radionice

Pučko otvoreno učilište Ogulin i tvrtka Euro Grant Konzalting pozivaju vas na sudjelovanje u projektu “PODUZIMAM”. U sklopu ovog projekta organiziraju besplatnu edukaciju naprednog tečaja informatike, te edukaciju na temu samozapošljavanja.
Polaznici edukacija mogu biti osobe od 15 do 30 godina starosti, te moraju biti korisnici socijalne skrbi i/ili dugotrajno nezaposlene osobe. Potrebna dokumentacija koja se prilaže za sudjelovanje je:
1. Preslika osobne iskaznice ili izvatka iz matice rođenih/rodnog lista
2. Preslika rješenja/potvrde o ostvarenom pravu sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi (NN 157/13, 152/14, 99/15, 52/16) i/ili
3. Potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ukoliko su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a ili izjava osobe da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao, ukoliko nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a.
Sve zainteresirane osobe mogu se prijaviti osobno radnim danom, od 7 do 15 sati, u Pučko otvoreno učilište Ogulin ili putem elektronske adrese na [email protected]. Kako doznajemo prijave su i dalje u tijeku. Edukacije su besplatne, a broj polaznika je ograničen.

 

Troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu i dvije prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom, a jedna s lako ozlijeđenom osobom.
Jučer oko 19.30 sati u Ogulinu dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene, a jedna teško. Naime, mopedom ogulinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,31 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao je 22-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine mopedom udario dvoje pješaka stare 57 i 31 godinu, a koji su se kretali uz rub kolnika.
U prometnoj nesreći 31-godišnjak je teško ozlijeđen, dok su 57-godišnjakinja i 22-godišnjak lako ozlijeđeni. Protiv 22-godišnjeg vozača mopeda, nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment