Vijesti 04.06.2020.

No comments

Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića odlično napreduju

Kroz EU Program ruralnog razvoja, tip operacije 7.4.1., do sad je ugovoreno nešto više od milijardu kuna za gradnju, rekonstrukciju ili opremanje 200 vrtića u ruralnim sredinama, piše portal Gradonačelnik.hr. Stvaranjem boljih uvjeta boravka u predškolskim ustanovama, kao i svih ostalih mjera unutar tog programa, želi se privući mlade u ruralne krajeve i ponuditi im bolje životne uvjete. Sufinanciranje projekata, pa tako i vrtića, ovisi o razvijenosti područja. Bez obzira na iznos sufinanciranja, svaki iznos i svi vrtići koji se dograđuju ili grade su izuzetno bitni za svaki grad ili općinu.

Portal Gradonačelnik.hr izdvojio je one za koje je odobreno najviše novaca iz EU kroz program ruralnog razvoja, a među top 10 gradova koji su osigurali ta sredstva našao se i Ogulin, s iznosom u visini od 7.412.500,00 kuna. Radovi na izgradnji našeg novog dječjeg vrtića dobro napreduju, a izvodi ih zajednica ponuditelja Montel d.o.o. i Tehnix d.o.o..

Kada vrtić bude dovršen moći će primiti 145-ero mališana, a u kojoj su fazi trenutno radovi pitanje je kojeg smo postavili gradonačelniku Daliboru Domitroviću.

Nadamo se da radove, koji bi se trebali započeti izvoditi s početkom jeseni, neće poremetiti potencijalni novi val koronavirusa.
Što smo sve doznali od ogulinskog gradonačelnika poslušajte u snimci naših današnjih Vijesti.

Inače, ukupan iznos koji će biti utrošen u izgradnju novog dječjeg vrtića na Poredicama kreće se oko 16 milijuna kuna. Fotografije s gradilišta možete pronaći i pogledati na našoj web stranici.

 

Održana godišnja Skupština Radio Ogulina

Pod predsjedanjem gradonačelnika i predsjednika Skupštine Radio Ogulina Dalibora Domitrovića, održana je redovna godišnja Skupština ove tvrtke u većinskom vlasništvu grada Ogulina.

Prihvaćeno je izvješće o radu i poslovanju za prošlu godinu, kada je ostvarena dobit od 797,00 kuna i time je prekinut višegodišnji niz poslovanja s gubitkom, koji je znao iznositi i po 270 tisuća kuna.
Odnosno, prihodi su iznosili 859.524 kune, a rashodi 858.727 kuna.

Uz pomoć grada Ogulina ove se godino prišlo adaptaciji i uređenju prostora za novi studio, čije se službeno i skromno otvorenje planira za subotu. Iako je ono trebalo biti održano 4. travnja, na rođendan radija, prolongirano je zbog koronavirusa.

U nastavku sjednice donesen je plan rada i financijskog poslovanja za 2020. godinu.

 

U tijeku su prijave za ogulinski Streeetball

Ukoliko ste ljubitelj Streetballa, u svom kalendaru označite subotu, 22. kolovoza. Naime, dan je to kada će se na ogulinskom košarkaškom igralištu održati ovogodišnje izdanje turnira ulične košarke, kojeg organiziraju članovi KK Ogulin. Podsjećamo, radi se o 3×3 turniru pod patronatom FIBA-e, za što je bilo nužno i ove godine ishoditi njihovu licencu.

U našoj današnjoj Temi dana ugostili smo trenera ogulinskog Košarkaškog kluba Miljana Vorkapića, koji nam je potvrdio da su pripreme za turnir u punom jeku. Puno truda ulaže se i ove godine u promociju turnira, kojeg će ponovno financijski pratiti dio prošlogodišnjih sponzora. Želja organizatora je ponovno osigurati bogat nagradni fond, što je ove godine nešto teže učiniti zbog posljedica epidemije koronavirusa na gospodarstvo.

U tijeku su i prijave za turnir, kotizacija po ekipi iznosi 250 kuna.
Broj ekipa koje mogu sudjelovati na turniru je ograničen za ovogodišnje izdanje na 16, jer se radi o jednodnevnom turniru, iako postoje planovi da se taj broj u budućnosti poveća.

Da Ogulinci uživaju veliko povjerenje sponzora i FIBE potvrdio nam je trener Vorkapić, koji je s nama podijelio i jednu ekskluzivnu vijest.

Ovogodišnje izdanje Streetballa Ogulin donosi i određene novitete, a u snimci današnjih Vijesti poslušajte i koje.

Za zatvaranje financijske konstrukcije turnira potrebno je minimalno 20.000 kuna, a svi zainteresirani sponzori i više su no dobrodošli, kao i volonteri koji bi svojim radom potpomogli cijelu organizaciju turnira. Ako spadate u jednu od ove dvije kategorije slobodno se javite u KK Ogulin i podržite novo izdanje ogulinskog Streetballa.

Veselimo se turniru, a o ovoj temi bit će još govora u našem programu u narednim tjednima.

 

Postanite popisivači poljoprivrede

Državni zavod za statistiku ove će godine na području Republike Hrvatske provoditi Popis poljoprivrede. Popis poljoprivrede jest opsežno statističko istraživanje kojim se u redovitim intervalima provode sve statističke aktivnosti koje omogućuju integraciju informacija o broju poljoprivrednih gospodarstava, njihovoj strukturi, metodama poljoprivredne proizvodnje, mjerama potpore za ruralni razvoj, poljoprivredno-okolišnim aspektima i drugim povezanim informacijama u Republici Hrvatskoj za potrebe službene statistike.

Prvi samostalan i cjelovit Popis poljoprivrede proveden je u lipnju 2003. godine, a ove će se godine na terenu provoditi u razdoblju od 14. rujna do 14. listopada.

Prikupljati će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Inače, Državni zavod za statistiku objavit će uskoro poziv zainteresiranim građanima koji bi željeli raditi na terenu i postati popisivači. Prijave za popisivače poljoprivrede će biti otvorene od 8. do 15. lipnja, a više informacija možete pronaći na web stranici www.popispoljoprivrede.hr .

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment