Vijesti 04.02.2020.

No comments

Ogulinski Vodovod od sada opskrbljuje Saborčane pitkom vodom

Općina Saborsko ima komunalno poduzeće, koje je godinama distribuiralo vodu, što nije bilo zakonski ispravno, ali drugog načina nije bilo. No, to se sad promijenilo. Naime, ovaj posao od sada će obavljati ogulinska tvrtka Vodovod i kanalizacija, o čemu je bilo riječi na tiskovnoj konferenciji koja je održana u Saborskom.
Na tiskovnoj  su govorili načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i direktror Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić.
Sva trojica nisu krila zadovoljstvo ovakvom odlukom.
Dalibor Domitrović, koji je i predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije rekao je kako bivša uprava tvrtke za Saborčane nije imala razumijevanja.
Koji je slijedeći potez ogulinske tvrtke Vodovod i kanalizacija, u nastavku tiskovne konferencije pojasnio je direktor Bojan Prebežić.

 

 

Izabrali novo vodstvo

Na izborno izvještajnoj skupštini Udruge branitelja i veterana voda vojne policije pri 143. brigadi Hrvatske vojske, izabrano je novo vodstvo.
Za predsjednika je izabran Mate Gerić, dopredsjednik je Ivica Turković, a tajnica Mateja Luketić. Uz njih troje, u Izvršnom su odboru još i Josip Salopek, Damir Franjković, Miro Brozović i Dean Cetinjanin. Pored toga, izabrani su članovi Nadzornog odbora i Suda časti.
Jedna od donesenih odluka bila je da se izvrši promjena grba udruge koji sada ima novi izgled.

 

 

SDP-ov izborni stožer zasjeda večeras u Ogulinu

Tijekom ove godine očekuju nas i parlamentarni izbori, a, prema svemu sudeći, pripreme se polako zahuktavaju. Tako će večeras u ogulinskom hotelu Frankopan biti održan sastanak proširenog sastava Izbornog stožera SDP-a 7. izborne jedinice. Sastanku će nazočiti, među ostalima, i koordinator izborne jedinice Zlatko Komadina sa suradnicima. Početak je zakazan za 18 sati.

 

“Sigurno u prometu 2020.”

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub i ove godine zajedničkim snagama organiziraju natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.

Cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

Na ovogodišnjem školskom natjecanju mogu sudjelovati učenici rođeni 2008., 2009. i 2010. godine, a koji su osposobljeni i prijavljeni na portal Sigurno u prometu. Nakon upisa bodova, po ostvarenom rezultatu dvije djevojčice i dva dječaka činit će ekipu osnovne škole na županijskom natjecanju.

Županijsko natjecanje održat će se 30. travnja u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Duga Resa. Dva dječaka i dvije djevojčice s najviše bodova ostvarenih na županijskom natjecanju činit će županijsku ekipu na državnom natjecanju koje će se održati u Rovinju od 19. do 22. svibnja.

Više informacija o natjecanju Sigurno u prometu potražite na portalu Sigurno u prometu i web stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje , a za osposobljavanja za upravljanje biciklom na www.bicikli.hak.hr  .

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment