Vijesti 03.07.2020.

No comments

Za još 15 osoba s ogulinskog područja određene mjere samoizolacije

U današnjem izvješću Stožera civilne zaštite Karlovačke županije stoji da je u Karlovcu jučer testirano 47 osoba, a rezultati, u trenutku slanja priopćenja, još uvijek nisu stigli. Tijekom dana bit će obavljeno još 50-ak novih testiranja.

Iz nalaza uzetih u Ogulinu, jedan uzorak je pristigao pozitivan. Međutim, riječ je o osobi iz Ličko – senjske županije, koja je danas prebačena u Zagreb u Kliniku dr.Fran Mihaljević te se neće brojati kao osoba oboljela u Karlovačkoj županiji.

Vezano za jučer oboljele osobe u Ogulinu, 15 osoba je stavljeno pod mjere samoizolacije. Što se tiče jučer oboljele osobe iz Karlovca, pod mjere samoizolacije je stavljeno 40 osoba. Trenutno pod mjerama samoizolacije, na području naše županije, imamo 130 osoba.

 

Izađite na parlamentarne izbore!

U nedjelju, 5. srpnja, svi punoljetni državljani RH imaju priliku dati svoj glas političkoj opciji za koju smatraju da bi trebala voditi zemlju u naredne 4 godine. Naime, tada će se održati parlamentarni izbori.
Birališta će se u Hrvatskoj, po običaju otvoriti u 7 sati, a biračko pravo moći ćete ostvariti sve do 19 sati, ali ovaj put uz pridržavanje svih propisanih protuepidemioloških naputaka i mjera. Zbog epidemije koronavirusa i mjera zaštite koje se primjenjuju, ovi parlamentarni izbori bit će jedni od najzahtjevnijih od stjecanja hrvatske neovisnosti.

Inače, danas u ponoć nastupa dvodnevna izborna šutnja za koje je zabranjena svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, te izjava i intervjua kandidata.

Prema podatcima Državnog izbornog povjerenstva, ukupno 3.859.481 birača ima pravo birati zastupnike za hrvatski Sabor. Od tog broja, u Karlovačkoj županiji pravo glasa ima 107.263, a na području grada Ogulina registrirano je 11.003 građana s pravom glasa.

U proteklih 15 dana službene promidžbe birači su imali priliku upoznati gotovo 2700 kandidata sa 192 liste. Broj listi po izbornim jedinicama nije isti – kreće se od 13 u 5. do 22 u 7. izbornoj jedinici. Na izbornim listama žena je 41 posto, a prosječna dob kandidata je 48,6 godina. U 12. izbornoj jedinici, u kojoj osam zastupnika biraju nacionalne manjine, 17 je kandidata, a već sada je jasno tko će ponovno zastupati mađarsku i talijansku manjinu. Naime, za po jednog zastupnika tih manjina samo je po jedan kandidat, Robert Jankovics odnosno Furio Radin.
U našoj, 7., izbornoj jedinici za naklonost birača bore se predstavnici 22 pravovaljane liste stranaka, koalicija i nezavisnih lista.

Na području grada Ogulina u nedjelju će biti otvorena ukupno 22 biračka mjesta, na već poznatim lokacijama. Popis tih biračkih mjesta možete pronaći i pročitati na službenoj internetskoj stranici Grada Ogulina (https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2020/06/Rje%C5%A1enje-o-odre%C4%91ivanju-bira%C4%8Dkih-mjesta-Ogulin.pdf).

Bez obzira kojoj političkoj opciji pripadate ili ju simpatizirate, svakako izađite na izbore i ostvarite vaše biračko pravo. Ne dozvolite da drugi odučuju o vašoj sudbini.

 

Ogulinski košarkaši pokrenuli hvalevrijednu akciju

Posljednjih 15 godina Košarkaški klub Ogulin uređuje, obnavlja i brine se za vanjsko igralište kod autobusne stanice, popularno košarkaško. Postavili su nove securit table, zglobne obruče, ugrađena je vanjska rasvjeta, napravljena teretana. U srpnju će se postaviti i nove sjedalice na tribinama.

Sada se ukazala prilika za nabavu podloge, po znatno nižoj cijeni, koja bi se postavila na vanjsko igralište.

Zašto je ova podloga nužna doznali smo od trenera KK Ogulin Miljana Vorkapića.

Do 1. srpnja ogulinski košarkaši su uspjeli sakupiti 10.018,70kn donacija, a sada trebaju našu pomoć. Pitate se sigurno kako i vi možete pomoći? Skenirajte bar kod sa slike koja se nalazi na Facebook stranici KK Ogulin, https://web.facebook.com/kkogulin, gdje, ujedno, možete pronaći i više informacija o ovoj, hvalevrijednoj, akciji.

 

U nedjelju će biti obilježena 29. obljetnica ustrojavanja bataljuna ZNG-a “Klek” Ogulin

U nedjelju, 5. srpnja, bit će upriličeno obilježavanje 29. obljetnice ustrojavanja bataljuna ZNG-a “Klek” Ogulin.
Program obilježavanja započet će, u 9 sati i 30 minuta, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule branitelje na Trgu hrvatskih rodoljuba. U 10 sati i 15 minuta bit će upaljene svijeće kod spomenika u Zagorju Ogulinskom, nakon čega će biti služena misa u crkvi Svetog Jurja.

Program obilježavanja okončat će druženjem članova Udruge ZNG “Klek” Ogulin i uzvanika na Lišćevki.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment