Vijesti 02.12.2019.

No comments

Potpisan ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta

Foto: ROg

Uskoro kreće najavljena izgradnja reciklažnog dvorišta. Naime, u uredu gradonačelnika Domitrovića, danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.
Potpis na ugovor o poslovnoj suradnji stavili su gradonačelnik Dalibor Domitrović te, u ime izvođača radova, direktor tvrtke HIS d.o.o. iz Gornje Višnjice Goran Petković.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Domitrović podsjetio je da, od samog početka mandanta, ova gradska vlast ulaže velike napore i značajna sredstva za uspostavu kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom na našem području.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio niti direktor tvrtke HIS d.o.o. Goran Petković.

Inače, ugovor je potpisan u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Ivane Salopek Šumonje i Daniela Vukelje, te gradskih službenika Zdenka Trninića, koji će u ime Grada Ogulina obnašati dužnost voditelja ovog projekta, te Dubravke Salopek, djelatnice koja je vodila postupak javne nabave na projektu.

 

 

 

Paljenjem 1. adventske svijeće započeo Bajkoviti advent u Ogulinu

Počeo je Bajkoviti advent u Ogulinu. Sinoć je, nakon svete mise, upaljena 1. adventska svijeća. U gradskom prku okupio se velik broj Ogulinaca, možda i najveći do sada.

Kapelan Josip Tomljanović, koji je predvodio i svetu misu, održao je kratku molitvu, nakon čega je nazočne sugrađane pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Naši sugrađani su iskazali oduševljenje ovogodišnjim novim ruhom gradskog parka, a posebno ih raduje prekrasan adventski vijenac koji je po prvi put postavljen oko fontane u gradskom parku. Ugostitelji su se potrudili i osigurali bogatu ugostiteljsku ponudu, a održan je i prvi adventski sajam.

Brojni sugrađani prošetali su i do Trga Petra Stipetića te razgledali postavljeu instalaciju Adventski kalendar. Značenje ove instalacije pojasnila nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Blanka Poljak Franjković.

Uskoro će ispred crkve Sv. Križa biti postavljene i jaslice.
Pred nama su, kako se čini, dani ispunjeni radošću i zajedništvom, a jedino što se od nas očekuje je da uživamo u čaroliji Bajkovitog adventa.

Foto:OGportal

Foto:OGportal

Foto:OGportal

Foto:OGportal

 

 

 

 

Ana Marija i Dorijan pobjednici 3. Jagora

U organizaciji Udruge Oda prijateljstvu, sinoć je održan 3. Ogulinski dječji festival Jagor. Festival je ove godine donio i jednu novinu. Naime, po prvi put natjecatelji su bili podjeljeni u dvije kategorije: kategoriju nižih te kategoriju viših razreda osnovne. Pubilici se tako u Školskoj sportskoj dvorani predstavilo 16 mladih pjevačkih nada ogulinskog kraja, uživo, u pratnji Jagor benda.

Žiri, u sastavu Kristina Božičević, Krunoslav Kurelac, Tihomir Vučić, Dubravko Dragičević, Karla Ana Sabljak i Sani Francetić, ove je godine imao izuzetno težak i nezahvalan zadatak da od svih natjecatelja izaberu one najbolje.
Po njihovom mišljenju u kategoriji nižih razreda pobjedu je odnio Dorijan Jagnjić, dok je u kategoriji viših razreda pobjedu odnijela Ana Marija Došen.
Prema mišljenju publike u kategoriji nižih razreda najbolja je bila Tea Jelić, a u kategoriji viših razreda Ena Stipetić.

Glavnu nagradu uručio je gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina koji je bio pokrovitelj festivala.

Festival je bio humanitarnog karaktera, a prikupljala se pomoć za liječenje djevojke Martine. Tijekom večeri prodano je 695 ulaznica po 25 kuna, pa je tako prikupljen iznos od 17.375,00 kuna. Od priloga i prodanih majica na ulazu u dvoranu prikupilo se još 4.693,00 kune. Ukupno se na Jagoru prikupilo 22.068,00 kuna.

“Hvala svima koji su pomogli ovu akciju, a posnosni smo jer ćemo ovom donacijom preskočiti iznos od MILIJUN kuna doniranih u dosadašnjem radu udruge! Hvala svima koji su sudjelovali u prikupljanju tog iznosa!” – poručili su članovi Udruge Oda prijateljstvu.

Na ovogodišnjem, 3. Jagoru publici su se predstavili:

u kategoriji nižih razreda osnovne škole:
1. Chiara Cindrić – Mia Dimšić, Cesta do sna
2. Luca Moreno Pribanić- Mia Dimšić, Bezimeni
3. Nika Sabljak- Učiteljice, Na usnama
4. Lucija Bosnić – Novi fosili, Ja sam za ples
5. Dorijan Jagnjić – Danijela i Jole, Na granici
6. Tea Jelić – Učiteljice, Dunav;

te u kategoriji viših razreda:
1. Ivana Gašparović – Magazin, Balkanskom ulicom
2. Ana Marija Došen – Zorica Kondža, Tako je lako
3. Ena Stipetić – Marija Šerifović, Molitva
4. Lea Blašković -S.A.R.S., Klinka
5. Ema Jelić – Teška industrija, Hej
6. Andreja Gubo – Magazin, Minus i Plus
7. Tin Puškarić – Petar Grašo, Ako te pitaju
8. Luka Miloš – Petar Grašo, Utorak
9. Mia Štajduhar – Danijela Martinović, Prekjučer
10. Magdalena Mrakovčić – Pavel, Čuvaj me

Mladim glazbenim nadama upućujemo naše čestitke, a vas pozivamo da već u subotu podržite nastavak ove humanitarne akcije. Naime, u 18 sati na istoj lokaciji bit će održan prvi Zumbathon u Ogulinu. Događaj organiziraju Udruga Oda prijateljstvu i Društvo za športsku rekreaciju Ogulin. Više detalja donosimo u našem programu tijekom narednih dana.

Foto:OGportal

Foto:OGportal

 

Udruga Radost sutra obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Članovi ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” sutra će obilježiti Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Obilježavanje će biti upriličeno u prostorijama udruge, a početak je najavljen za 18 sati.
Vodstvo Udruge upućuje poziv svim članovima da se odazovu obilježavanju.

Podsjećamo, nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom uključuju one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima.

Ovaj se dan diljem svijeta obilježava na različite načine, od likovnih izložbi koje promiču umjetnička djela osoba s invaliditetom do prosvjeda kojima se želi ukazati na teškoće u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment