Vijesti 02.10.2020.

No comments

U tijeku je izrada IV. izmjena i dopuna Prostornog plana grada Ogulina

Gradsko vijeće Grada Ogulina je na sjednici održanoj 10. rujna ove godine donijelo Odluku o izradi IV. izjmene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Ogulina. Podsjećamo, osnovni Prostorni plan uređenja Grada Ogulina je usvojen još 2005. godine, kada je i objevljen po prvi put u Glasniku Karlovačke županije.

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje, kao nositelj izrade, ovim putem obavještava javnost o početku izrade IV. izmjena i dopuna ovog Prostornog plana.

Ukoliko ste zainteresirani, detaljne obavijesti o tijeku njegove izrade možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina, B. Frankopana 11, Ogulin ili pozivom na broj 659-031 te slanjem upita putem e-pošte na adresu [email protected] .

 

 

Od 77 pristiglih nalaza, 5 je novih slučajeva zaraze

Od ukupno 77 pristiglih nalaza, od kojih su 4 uzeta u Ogulinu, u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a radi se o četiri muškarca i jednoj ženi. Tri osobe imaju prebivalište na području grada Karlovca, jedna osoba je iz Ozlja te jedna iz Draganića. Zbog kontakta s oboljelim djetetom, u samoizolaciju je stavljeno 17 djece i 2 odgajatelja iz vrtića Duga Resa.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 355 osoba i trenutno je 58 aktivnih slučajeva ove zaraze. U Općoj bolnici Karlovac trenutno se liječi 15 COVID pozitivnih pacijenata. Na žalost, jedna starija muška osoba, s prebivalištem u BiH, jučer je preminula, a bila je pacijent karlovačke Opće bolnice. U samoizolaciji se nalazi 328 osoba.

Inspekcijski nadzori Stožera civilne zaštite Karlovac provedeni su na području grada Karlovca. Predstavnici Stožera obišli su 3 ugostiteljska objekta, te 5 trgovina. Za sve nadzore su sačinjene bilješke, a za 2 ugostiteljska objekta su izdana usmena upozorenja. Nadzor je vršen i na području Slunja, i to nad 3 ugostiteljska objekta, 2 uslužne djelatnosti te 1 trgovinom. Za sve nadzore su sačinjene bilješke, a za 2 ugostiteljska objekta su izdana usmena upozorenja.

 

Karlovački HDZ preuzeo Ivica Horvat

Baš kao što je HDZ Karlovačke županije ostao bez predsjednika pa ga vodi v.d. predsjednica Nada Murganić, i karlovački je dobio v.d. predsjednika – Ivicu Horvata.
Kao Damir Jelić u travnju na mjesto županijskog predsjednika stranke, ostavku na mjesto predsjednice GO HDZ-a sinoć je podnijela Marija Jelkovac, a organizaciju do unutarstranačkih izbora preuzeo provjereni stranački kadar Ivica Horvat. Ostavku je podnio i dosadašnji tajnik GO HDZ-a Karlovca Dubravko Strnić.

Obje ostavke prihvaćene su od strane članova gradskog odbora GO HDZ-a grada Karlovca. Jednoglasnom odlukom svih članova Odbora za vršitelja dužnosti GO HDZ-a grada Karlovca je izabran gospodin Ivica Horvat, izvijestio je karlovački HDZ.

Horvat je bio karlovački župan, direktor Vodovoda i kanalizacije u dva navrata, dopredsjednik, član Gradskog odbora HDZ-a, tajnik stranke…, a najavljuje li ovo imenovanje za v.d. predsjednika i neke njegove nove stranačke pa onda i političke dužnosti, sa sigurnošću će se znati već za nekoliko mjeseci. (Kaportal.hr)

 

U subotu misa kod kapelice bl. A. Stepinca

U subotu će se, s početkom u 17 sati, održati misa kod kapelice bl. A. Stepinca u Procama. U slučaju kiše misa će biti u župnoj crkvi Sv. Križa. Prema pisanju Informativne Katoličke agencije, služenjem mise bit će obilježen spomendan beatifikacije bl. Alojzija Stepinca, ali i 16. obljetnica od kada je mons. Juraj Batelja blagoslovio ovu kapelicu u Procama. Misu će predvoditi župni vikar župe Sv. Križa Bruno Lovaković. “Pozivamo Vas da nam se pridružite uz pridržavanje epidemioloških mjera.” – poručili su iz Mjesnog odbora Proce.

 

U ponedjeljak počinje obilježavanje Dječjeg tjedna

U ponedjeljak će, u organizaciji Društva naša djeca Ogulin i Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina, i u našem gradu započeti obilježavanje Dječjeg tjedna. Ovogodišnji Dječji tjedan obilježavati će se u znaku 70. rođendana Saveza Društava naša djeca Hrvatske. Jedan od trajnih ciljeva obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

Tako tjedan pred nama donosi brojne aktivnosti za naše najmlađe sugrađane. U ponedjeljak će djeca ogulinskog vrtića i osnovnih škola pisati poruke odraslima, a, ukoliko vremenske prilike to dopuste, prionuti će i oslikavanju vanjskih prostora odgojno – obrazovnih ustanova koje pohađaju.
U utorak će članovi DND-a, po ustaljenom običaju, posjetiti odjele rodilišta i pedijatrije ogulinske bolnice, ali, ovaj put, uz poštivanje epidemioloških preporuka i naputaka. Srijeda u Gradskoj knjižnici i čitaonici, od 18 sati, najmlađima donosi Bajkaonicu s radionicom. Za četvrtak je najavljen susret vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina i članova DND-a sa gradonačelnikom Domitrovićem, dok će se u petak, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, održati sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Na ogulinskom pomoćnom nogometnom stadionu u subotu će se, od 20 sati, upriličiti noćno promatranje nebeskih tijela, dok će u nedjelju, kreativnim radionicama, biti obilježen Međunarodni dan djevojčica. Time će i okončati ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna u našem gradu.

O obilježavanju Dječjeg tjedna i svim aktivnostima koje pripremaju organizatori bit će još govora u narednim danima i u našem programu.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment