Vijesti 02.09.2020.

No comments

U tijeku je sanacija gubitaka na vodoopskrbnom sustavu općine Saborsko

Kako doznajemo iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, 24. kolovoza započeli su radovi na sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu općine Saborsko, a sukladno sklopljenom Okvirnom sporazumom sa tvrtkom IMGD d.o.o. iz Samobora.

Na temelju Okvirnog sporazuma sklopljen je I. Ugovor temeljem kojeg vrijednost radova iznosi 1.251.241,63 kn sa PDV-om, a završetak radova predviđen je za kraj 9. mjeseca.
Potpisan je i II. Ugovor iz Okvirnog sporazuma za izvođenje radova na dezinfekciji vode na vodospremi Alan i crpnoj stanici Lička Jesenica u iznosu od 313.775,00 kn sa PDV-om, a završetak radova predviđen je do 30. studenog 2020. godine.

Na vodospremi Alan u Saborskom ugrađena je nova i modernija oprema za kloriranje, a u crpnoj stanici Lička Jesenica to će biti urađeno tijekom narednih dana.
Izvođenjem tih radova kvaliteta vode biti će znatno poboljšana.

Iz ogulinskog Vodovoda i kanalizacije napominju da su svi ovi radovi financirani zahvaljujući sredstvima Hrvatskih voda, u iznosu od 80%, te sredstvima Općine Saborsko, u iznosu od 20%.

 

Prodana i posljednja cjelina HOC-a Bjelolasica

Sredinom kolovoza oglašena je prodaja imovine stečajnog dužnika HOC BJELOLASICA d.o.o. u stečaju, cjeline Pod branom. Nakon mnogo pokušaja, ovaj pokušaj prodaje bio je uspješan, pa je tako i posljednja cjelina HOC-a Bjelolasica dobila novog vlasnika.

Od stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina doznajemo:
“Na oglas o prodaji cjeline Pod branom, koji je objavljen dana 17.kolovoza 2020.godine, prispjele su dvije ponude. Interes za kupovinu cjeline Pod branom iskazali su ponuđači Marko Luketić, iz Ogulina, te Ante Bilokapić iz Zagreba. Kako je ponuđač Ante Bilokapić ponudio veći iznos kupovnine, s njim će biti sklopljen ugovor o kupoprodaji, te će po uplati ostatka kupovnine g. Bilokapić postati vlasnik nekretnina koje čine cjelinu Pod branom.”

 

U Karlovačkoj županiji danas jedna novooboljela osoba

“U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 1 novi slučaj zaraze koronavirusom.” – izvjestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije putem svog redovitog dnevnog priopćenja.
Naime, od jučer u 12 sati do danas u 12 sati testirano je ukupno 96 osoba. Od toga je pristigao 31 nalaz, 15 za Karlovac te 16 za Ogulin. Kako doznajemo, očekuju se rezlutati još 65 nalaza.
Što se tiče danas evidentirane novooboljele osobe, radi se o zdravstvenom djelatniku, odnosno medicinskoj sestri Opće bolnice Karlovac. Odmah po zaprimanju nalaza započela je epidemiološka obrada. Za sada su u samoizolaciji 3 doktora medicine, 11 medicinskih sestara i 5 nezdravstvenih djelatnika ove bolnice.
Ukupno su do sada od koronavirusa u Karlovačkoj županiji oboljele 174 osobe. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba, a evidentiranih kršenja ove mjere nije bilo.

 

JVP Ogulin danas slavi svoj 24. rođendan

Javna vatrogasna postrojba Ogulin danas slavi 24. rođendan.
Osnovana je kao Vatrogasna postaja Ogulin 2. rujna 1996. godine i bila je ispostava Vatrogasne postrojbe Karlovac, u nadležnosti MUP-a, odnosno PU Karlovačke.
2000. godine Javna vatrogasna postrojba grada Ogulin ponovno je osnovana temeljem Zakona o vatrogastvu i u skladu s odredbama Zakona o ustanovama. Osnivač JVP grada Ogulina je bilo gradsko Poglavarstvo grada Ogulina i kao takva je javna ustanova jedinice lokalne samouprave, koja u okviru vatrogasne djelatnosti skrbi o potrebama i interesima građana na području grada Ogulin i po potrebi širom Lijepe naše.
Pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Ogulin čestitamo rođendan i želimo im uspješan rad.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment