Vijesti 02.07.2020.

No comments

U Ogulinu još dvoje novooboljelih, ukupno 12 u županiji

Karlovačka županija od danas broji 12 oboljelih osoba od koronavirusa: 7 iz Karlovca, 4 iz Ogulina te 1 osobu iz Slunja, ali koja živi u Zagrebu. Jučer je testirano 60 osoba, od toga 41 osoba u Karlovcu te 19 osoba u Ogulinu.

Od 41 uzoraka uzetih u Karlovcu, pristiglo je 27 nalaza, od čega je jedan pozitivan. Epidemiolozi utvrđuju kontakte oboljele osobe stoga još nema informacija gdje se osoba zarazila.

Od 19 testiranih osoba u Ogulinu, 2 nalaza pristigla su pozitivna. Oboljele osobe su u trenutku oboljenja bile u samoizolaciji, a radi se o kontaktu ranije oboljele osobe iz Ogulina.

Danas će u Karlovcu biti napravljeno još 30-ak testiranja, te 20-ak u Ogulinu, međutim broj zahtjeva se može i tijekom dana povećati.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 92 osobe, ali taj će se broj i povećati nakon epidemiološke obrade zadnje oboljele osobe iz Karlovca.

 

 

Održana završna konferencija projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Ogulinu”

Na samoj lokaciji ogulinskog Reciklažnog dvorišta, u Dražicama pored „Pročistača“, održana je danas završna konferencija projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Ogulinu“. Reciklažno dvorište je dovršeno, a kako bi moglo započeti s radom nužno je ishoditi još potrebe dozvole za puštaje u rad. Ukupna vrijednost projekta izgradnje reciklažnog dvorišta iznosi nešto više od 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 85% sufinancirano iz EU fondova, a 15% iz proračuna Grada Ogulina.
Završnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, direktorica ogulinskog SKG-a Sanja Tomić, te zaposlenici gradske uprave i SKG-a. Prisutne je uvodno pozdravio gradonačelnik Domitrović, a potom je riječ prepustio predstavniku tvrtke Ecoline d.o.o. Mladenu Klasniću, koja je bila zadužena za vidljivost ovog projekta .

Izgradnjom reciklažnog dvorišta, građanima Ogulina biti će omogućeno odvojeno prikupljanje otpada, a samim time bit će smanjene količine otpada koje se odlažu na odlagalištu. Dodajmo ovome, da će odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu za građane Ogulina biti potpuno besplatno.

 

 

 

 

Održana tribina na temu “Ponovne uporabe predmeta”

Zašto i kako starim odbačenim stvarima udahnuti novi život, moglo se čuti na, sinoć održanoj, 4. javnoj tribini pod nazivom “Ponovna uporaba predmeta”. Radi se, naime, o posljednjoj javnoj tribini, koja je održana u sklopu projekta “Recikliraj za bolje sutra”. Gost predavač je, i ovaj put, bio Marko Košak iz zagrebačke Zelene akcije, a tribini, koja je održana u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, je nazočila tek nekolicina Ogulinaca.

Tijekom tribine mogli su se čuti i odlični primjeri dobre prakse i iskustva iz ostalih krajeva Hrvatske po pitanju ponovne uporabe predmeta, ali i rada komunalnih poduzeća i brojnih ekoloških udruga građana. Snimku sa posljednje, 4., javne tribine imat ćete priliku poslušati u našoj 17. emisiji “Recikliraj za bolje sutra”, koju pripremamo za nedjelju.

Inače, projekt “Recikliraj za bolje sutra” ušao je u svoju završnu fazu, a, kako doznajemo, sinoć su održane i posljednje dvije mini tribine na području Mjesnih odbora Salopek selo i Ribarići. Mini tribine su održali predstavnici karlovačke udruge Carpe Diem.

 

Predizborne emisije u programu Radio Ogulina

U nedjelju nas očekuju parlamentarni izbori, a predizborna kampanja ulazi u samu završnicu. U našem programu imate priliku poslušati i posebne promidžbene emisije u kojima će svoje kandidate predstaviti neke od političkih stranaka i koalicija koje se natječu za povjerenje birača.

Prva na rasporedu bila je današnja polusatna emisija, tijekom koje su se biračima predstavili kandidati SDSS-a za 12. izbornu jedinicu, u kojoj pravo glasa imaju predstavnici nacionalnih manjina. Naši gosti bili su predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, donedavni saborski zastupnik Boris Milošević te aktualni načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović.

Sutra ćete u našem programu, odmah po završetku naših podnevnih Kratkih vijesti, imati priliku poslušati i predstavljanje kandidata sa liste Restart koalicije, a u emsiji će gostovati nositelj liste za 7. izbornu jedinicu, Primorsko – goranski župan, Zlatko Komadina, te zamjenik predsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije, Ogulinac Ivan Vuković, koji se na listi nalazi na 6. poziciji.

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji

Odlukom gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Što se tiče šireg ogulinskog područja, preč. dr. Željko Blagus razriješen je službe excurrendo upravitelja župa Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić-Kamenici. I dalje će vršiti službu župnika župe Sv. Josipa u Josipdolu.

Vlč. Josip Štefančić razriješen je službe župnika župe Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić-Kamenici (222/2020).

Vlč. Nikola Prša razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Senju i drugim župama kojima se upravlja iz Senja te je imenovan župnikom župe Sv. Križa u Ogulinu (223/2020).

Vlč. Antun Luketić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM i upravitelja Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upravitelja župe Uzašašća Isusova u Cerovniku te je imenovan sužupnikom župe Sv. Nikole b. na Udbini, pastoralnim pomoćnikom u župi Sv. Jurja, mč. u Podlapači kao i Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini (224/2020).

Vlč. Pejo Ivkić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upravitelja župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku (225/2020).

Vlč. Josip Tomljanović razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama (226/2020).

Vlč. Bruno Lovaković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Križa u Ogulinu (227/2020).

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment