Vijesti 02.03.2020.

No comments

Ugovori za održavanje kolnika i opreme cesta

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović danas je u gradskoj vijećnici potpisao dva okvirna sporazuma na 4 godine za tekuće i za investicijsko održavanje kolnika i opreme cesta u nadležnosti Grada Ogulina. Sporazumi su sklapljeni s tvrtkom Arkada iz Duga Rese koja je ponudila najpovoljniju, ispravnu ponudu.

Prvi okvirni sporazum za tekuće održavanje potpisuje se na iznos 5.928.750,00 kn s PDV-om, a drugi, za izvanredno održavanje je u vrijednosti  7.769.125,00 kuna s PDV-om.

Na temelju ovih okvirnih sporazuma sklapaju se pojedinačni godišnji ugovori na iznos koji ovisi o gradskim proračunom raspoloživim sredstvima. U ime tvrtke Arkada ugovore je potpisala direktorica dipl.ing.građ. Marija Ivanić. Potpisivanju ovih sporazuma nazočili su i gradonačelnikovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, stručna suradnica grada za javnu nabavu Dubravka Salopek te tehnički direktor tvrtke Arkada Željko Sutlić

 

 

Sutra i ugovor u izgradnji dječjeg vrtića

Sutra će se (utorak) u uredu gradonačelnika Dalibora Domitrovića održati potpisivanje Ugovora o izgradnji dječjeg vrtića u Ogulinu.

Vrtić će se, kao što je već poznato, graditi na području bivše vojarne Sveti Petar, na parceli površine skoro 10.000 m² ( 9.803 m²) i biti prizemnica bruto građevinske površine 1341,15 m², izvedena montažnom modularnom gradnjom.

Grad Ogulin ugovor će potpisati sa zajednicom ponuditelja Montel d.o.o. i Tehnix d.o.o. u maloj Gradskoj vijećnici Grada Ogulina, s početkom u 11 sati.

 

U prostorima Vatrogasnog doma, održana je skupština DVD-a Zagorje Ogulinsko.

Prije samog početka skupštine održan je blagoslov novog kombi vozila. Predsjednik Ivan Kolić otvorio je skupštinu, a nakon prihvaćanja dnevnog reda prešlo se na podnošenje izvješća. Zamjenik zapovjednika Mišel Pađen, podnio je izvješće o radu društva u protekloj godini. Naveo je sve intervencije na kojima su bili prisutni vatrogasci DVD-a, te je poseban naglasak stavio na dvije desetine djece koja su aktivno vježbala i sudjelovala na natjecanjima.

Podneseno je i financijsko izvješće za 2019. godinu te usvojen program rada za 2020. godinu.

Na godišnjoj skupštini bili su nazočni predstavnici grada Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, djelatnici Vatroprometa, zamjenik predsjednika PVZ-a Nenad Vukadinović, načelnik općine Plaški Pero Damjanović, te zapovjednik PVZ-a.

Na kraju skupštine podijeljenje su zahvalnice za voditeljice djece, kuharice na skupštini, kao i diplome za 20 i 40 godina djelovanja u društvu, te brončane i srebrne medalje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupština DVD-a Ogulin

“Dobrovoljno vatrogasno društvo Ogulin danas broji 102 člana. Operativnu jedinicu DVD-a čini 18 operativnih članova, dok Puhački orkestar broji njih tridesetak”- rekao je sinoć, podnoseći izvješće o radu, predsjednik DVD-a Ogulin Dean Salopek, na 147. godišnjoj, redovnoj skupštini Društva.

Na skupštini se moglo čuti da je i protekla godina bila radna, nastavljena je dogradnja doma, a tako će biti i u ovoj godini, jer je grad Ogulin osigurao sredstva u visini od 250 tisuća kuna za tu namjenu. Članovi DVD-a sudjelovali su na brojnim manifestacijama u gradu i šire, a financijsko je stanje bilo bolje nego prethodnih godina.Izvješće je podnio i zapovjednik Juraj Gerić, te uime Puhačkog orkestra Vlado Angelov, a potom je detaljnije bilo riječi i o financijskom poslovanju.

Ovom su prigodom uručena odlikovanja za dugogodišnje članstvo zaslužnim pojedincima, a priznanje za poseban doprinos primio je Miro Brozović.

Uime Područne vatrogasne zajednice nazočne je pozdravio Nenad Vukadinović, a gradonačelnik Dalibor Domitrović čestitao je svim dobitnicima priznanja, te naglasio kako će grad Ogulin i dalje osiguravati infrastrukturu za rad društva, nastaviti sufinancirati radove na rekonstrukciji doma, te i za DVD Ogulin osigurati jedno novo vozilo, kao što je to učinjeno nedavno za DVD Zagorje.

Državnu i vatrogasnu himnu na početku skupštine izveo je Puhački orkestar, kojim je ovom prigodom ponovo dirigirao njihov dugogodišnji kapelnik, sada umirovljenik, Marijan Gerić.

 

 

 

 

 

 

 

Družili se i automobilisti

Prošlu, 2019. godinu zaključit ćemo sa peharima i odojkom”-poručio je sinoć šaljivo predsjednik Auto kluba Klek Ogulin Bojan Višnjić nazočnim vozačima koji su sudjelovali u kronometar vožnjama na stazi Baza.

“Prvenstvo grada proširilo se brzo i izvan granica Ogulina, a više nam je do druženja, nego do rezultata. Proširili smo prvenstvo i na Formulu driver, te zahvaljujemo svim sponzorima i onima koji su prepoznali naš trud, te nam pomažu u ostvarivanju naših zadataka”-rekao je Bojan Višnjić, nakon čega je uslijedila podjela pehara.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment