Vijesti 01.10.2019.

No comments

Radovi na spoju ulice Krlenac na kružno križanje

Prošli tjedan su započeli radovi na rekonstrukciji dijela ulice Šetalište Krlenac, odnosno na izradi spoja ove ulice na kružno raskrižje. Zahvat se izvodi kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu.

Naime, do sada nije bio prikladno riješen pristup vozilima iz ove ulice na državnu cestu D42. Vozila koja izlaze iz ulice Šetalište Krlenac nisu mogla izravno krenuti prema centru grada, nego su najprije morala ući u rotor pa se iz njega vraćati u smjeru grada. Niti pješački promet nije bio prikladno riješen, što je sve loše utjecalo na sigurnost sudionika u prometu. To će se ovim rješenjem ispraviti.

Investitor ovog projekta je Grad Ogulin. Vrijednost radova iznosi 420.000,00 kuna, a najpovoljniju ponudu dala je tvrtka GTM Gavan d.o.o. iz Ogulina. Stručni nadzor nad radovima vrši tvrtka Planum d.o.o. iz Karlovca, a oni su bili i izrađivač projektne dokumentacije za rekonstrukciju. Rok za dovršetak radova je do kraja ove godine.

Uklonimo azbest

“Uklonimo azbestne krovove u Ogulinu!” – stoji u pozivu upućenom Ogulincima, a stigao je u našu redakciju iz gradske uprave. Vjerujemo kako vam je poznato da azbestni krovovi i fasade imaju za posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća.

Kako bi smanjili količine azbesta koje nas okružuju, svim vlasnicima i korisnicima građevina u kojima se nalazi azbest upućen je poziv da prijave količinu azbesta u Grad Ogulin. Obrazac za prijavu možete preuzeti u pisarnici Grada Ogulina kako bi zajednički sudjelovali u rješavanju azbestnog otpada. Obrazac ćete moći preuzeti i na predavanju o projektu zamjene azbestnih krovova i fasada koje će se održati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin 9. listopada. Početak je zakazan za 11 sati, a ulaz je slobodan.

Ovu akciju provodi Udruga Moj otok, a pokrovitelj je Grad Ogulin.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja

Radionicom izrade videoigre Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, u ponedjeljak je u Pučkom otvorenom učilištu započelo obilježavanje 13. Tjedna cjeloživotnog učenja. Podsjećamo, radi se o nacionalnoj obrazovnoj kampanji u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.
Održana je i radionica izrade oblika od slame u koju je nazočne uvela Marija Trdić Ćuk. Ove radionice održavati će se 3 puta tjedno, u trajanju od 2 sata, sve do 30. studenog.

Obilježavanje 13. Tjedna cjeloživotnog učenja danas je nastavljeno Treningom javnog nastupa, pod vodstvom Kristijana Sedaka. Kako doznajmo, interes za ovaj zanimljiv trening bio je izuzetno velik.

Srijeda je rezervirana za ekološke teme, a u kampanju cjeloživotnog učenja uključilo se i ogulinsko Stambeno komunalno gospodrastvo. Što su o  ovoj  zanimljivoj suradnji rekle voditeljica andragoške djelatnosti Pučkog učilišta, Ružica Salopek i  stručna suradnica za plan i analizu SKG-a, Maja Magdić Pešut poslušajte u Vijestima.

Uređuje se okoliš Gimnazije

Krenuli su radovi na uređenju okoliša Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana. Dio okoliša škole uredio je, nakon rekonstrukcije ceste u ulici Struga, Grad Ogulin. Drugi dio uredit će vlastitim snagama učenici i nastavnici ove škole, a uz pomoć nekolicine donatora koji su ih podržali u ovoj nakani. Jedan od donatora biljaka je Christian Markus Baur, vlasnik tvrtke DALIJA-KANA d.o.o.. On će svojim stručnim savjetima pomagati učenicima i djelatnicima u sadnji cvijeća ispred školske zgrade. Dio radova, kao što je sadnja novih stabala, predviđen je već za ovu jesen, a cvijeće i ukrasni grmovi bit će posađeni na proljeće.

 

 

 

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment