Vijesti 01.07.2020.

No comments

Gradonačelnik upriličio prijam za kuglačice Ogulina

Povodom nedavnog odličnog uspjeha, kojeg su polučile kuglačice Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović organizirao je prijam za ovaj najuspješniji ogulinski klub. Naime, kuglačice Ogulina su, kao prvakinje 2. lige zapad, nastupile u kvalifikacijama za ulazak u 1. ligu i osvojile ponovno 1. mjesto.

Predsjednik Ženskog kuglačkog kluba “Ogulin” Darko Pribanić izazvao je na početku malu zbunjenost nazočnih kada je počeo skidati košulju, ali, srećom, nije išao do kraja. Ostao je u majici, na kojoj je pisalo “PREDSJEDNIK OGULINSKIH PRVOLIGAŠICA”.
Potom je ukratko gradonačelniku Domitroviću i njegovim zamjenicima, Ivani Salopek Šumonji i Danielu Vukelji, obrazložio pobjednički put svoje ekipe, ali i istaknuo probleme koji očekuju ne samo ovaj klub, nego i cijelo ogulinsko kuglanje.
Osim toga, predao je gradonačelniku i zajedničku fotografiju ogulinskih prvoligašica, a svoju medalju za prvaka, poklonio je zamjenici gradonačelnika Ivani Salopek Šumonji.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je, upućujući iskrene čestitke na ostvarenom rezultatu, kuglačicama poželio sreću u prvenstvu 1. Hrvatke kuglačke lige.


 

Restart koalicija očekuje 7. mandata u 7. izbornoj jedinici

Tek nekoliko dana dijeli nas od nedjeljnih parlamentarnih izbora, a predizborna kampanja ulazi u samu završnicu. Danas su tako kandidati sa liste Restart koalicije za 7. izbornu jedinicu, predvođeni nositeljem liste Zlatkom Komadinom, posjetili Ogulin.

Uslijed epidemije koronavirusa nije održan klasični predizborni skup, nego su predstavnici ove koalicije, na Trgu Petra Stipetića, priliku iskoristili za druženje i razgovor sa građanima.

U svom obraćanju medijima, nositelj liste Restart koalicije i Primorsko – goranski župan Zlatko Komadina, istakao je da je 7. izborna jedinica najraznolikija izborna jedinica i pokazuje svu ljepotu i raznolikost Hrvatske.

Rekao je i da je Ogulin pravo uporište socijaldemokrata.

Prliku za druženje s građanima ovog prijepodneva iskoristio je, među ostalim kandidatima Restart koalicije, i Ogulinac Ivan Vuković, koji se na listi nalazi na 6. poziciji. On se u svojoj izjavi novinarima osvrnuo na aktualno stanje s epidemijom koronavirusa u Hravtskoj, koja je posljedice ostavila i na organizaciju i sam tijek predizborne kampanje. Prema njegovim riječima, izostali su veliki predizborni skupovi, ali ni to ne smatra lošim, jer je kroz kampanju fokus stavljen na direktan kontakt sa građanima na terenu, kao i putem elektroničkih medija.

Na naš upit zašto birati upravo Restart koaliciju, Ivan Vuković je ponudio vrlo konkretan odgovor.

 

 

9 testiranih Ogulinaca je negativno na koronavirus

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 45 osoba, od toga 36 osoba u Karlovcu te 9 osoba u Ogulinu. Svi testirani u Ogulinu su negativni. Dva nalaza iz uzoraka uzetih u Karlovcu pristiglo su pozitivni. Riječ je o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Obje osobe bile su u trenutku uzimanja uzoraka već u samoizolaciji, tako da s epidemiološke strane nisu morali biti dodatno utvrđivani kontakti.

Danas će u Karlovcu biti testirano još 25 osoba, te 2 osobe u Ogulinu.
Na bolničkom liječenju nema niti jedne osobe, a sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku. Pod mjerama samoizolacije i dalje se nalaze 73 osobe, a u posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje mjera samoizolacije.

U Karlovačkoj županiji tako trenutno imamo 9 oboljelih: 6 osoba iz Karlovca, 2 iz Ogulina te jedna iz Slunja, međutim ta se osoba nalazi u Zagrebu gdje je i testirana, ali zbog prijavljenog prebivališta u Slunju, broji se kao oboljeli u Karlovačkoj županiji.

U Jasenku proslavili Vidovdan

U Jasenku je povodom Vidovdana održano obilježavanje Krsne slave vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina. Domaćin je bio Mjesni odbor Jasenak. Ove godine izostala je tradicionalna proslava na otvorenom, zbog epidemiološke situacije.

Svečanu liturgiju u kapelici Svetog Save služili su ogulinski protojerej Milan Simić, drežnički protojerej u mirovini Miloš Orelj i plašćanski jerej Saša Kremić. Svečani ručak za prisutne organiziran je od strane VSNM i Mjesnog odbora Jasenak.
Među gostima bili su karlovački dožupan Mirko Martinović, zamjenik predsjednika Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Nikola Grba, zamjenik gradonačelnika Ogulina Neven Ivošević, predsjednik VSNM grada Vrbovskog Milan Vukelić, vijećnici i drugi. Okupljenima se potom pridružio i gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović, pozdravivši sve prisutne. U ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik mjesnog odbora Jasenak Nenad Vukadinović, a u ime Vijeća srpske nacionalne manjine njegov predsjednik Ranko Višnić.

Organizatori se nadaju da će slijedeće godine opet biti održana tradicionalna Vidovdanska proslava u Jasenku.

 

Ogulinskim Zavičajnim muzejom možete i virtualno prošetati

Od sada možete i virtualnim putem prošetati Zavičajnim muzejom Ogulin.
Naime, današnje digitalno doba omogućuje realistično iskustvo doživljaja prostora iz udobnosti vlastitog naslonjača, koristeći samo računalo ili pametni mobilni telefon. Ujedno, aktualna situacija s pandemijom korona virusa upravo potiče korištenje modernih tehnologija za komunikaciju i reprodukciju kulturnih sadržaja, kako bi se smanjili izravni fizički kontakti, a samim time i rizici od prenošenja virusa.

Djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin kažu kako odluku o izradi virtualne šetnje nije bilo lako donijeti, jer logika nalaže kako onaj tko vidi prostor virtualnim putem, neće imati potrebu fizički doći i platiti ulaznicu za njegov razgled. No, istraživanja Googlea, ako i različitih svjetskih marketinških tvrtki, pokazuju kako virtualni sadržaji značajno povećavaju interes potencijalnih kupaca, korisnika ili gostiju.
Razlog tome jest što virtualna šetnja omogućava doživljaj prostora iz svih mogućih kutova, uz mogućnost uvrštavanja audio, video, tekstualnih i drugih oznaka koje posjetitelja vode kroz prostor koji istražuje, skrećući mu pažnju na posebno vrijedne, važne i zanimljive segmente.

Stoga su u virtualnu šetnju ogulinskim muzejom ugrađeni postojeći audio vodič, Google Maps lokacija, kontakt informacije i informativni tekst o muzeju, a dobili smo i promotivni video te komplet fotografija za daljnje promotivne aktivnosti.

Virtualna šetnja ogulinskim Zavičajnim muzejom objavit će se i na poznatoj svjetskoj platformi Google Mapsu koju posjećuje preko 44% korisnika interneta, a povećava i prisutnost Muzeja u rezultatima Google pretraživanja, izdvajajući ga tako od konkurencije.
“Stoga, klik na link http://virtualnasetnja.zavicajni-muzej-ogulin.hr/, i uživajte u šetnji!” – poručuju djelatnici Zavičajnog muzeja.

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment