Vijesti 11.09.2019.

No comments

Potpisani ugovori s nove dvije tvrtke u Poduzetničkoj zoni

Poduzetnička zona Ogulin gotovo je u potpunosti popunjena! Ovu dobru vijest čuli smo u srijedu u uredu gradonačelnika, tijekom potpisivanja ugovora sa dvojicom ogulinskih poduzetnika koji će svoje investicije pokrenuti upravo u ogulinskoj zoni.
Naime, gradonačelnik Dalibor Domitrović je sa dirketorom tvrtke Lidar d.o.o., Dariom Lipošćakom potpisao ugovor o kupoprodaji nekretnine, dok je sa vlasnikom tvrtke Metalika d.o.o., Zdravkom Sabljakom stavio potpis na ugovor o osnivanju prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin. Gradonačelnik nije krio zadovoljstvo učinjenim, teje poželio investitorima puno sreće i uspjeha u njihovom daljnjem radu. Nazočnim novinarima obratio se u nastavku vlasnik tvrtke Metalika, Zdravko Sabljak te  iz tvrtke Lidar Dario Lipošćak  Potpisivanju ovih ugovora je nazočio i direktor Poduzetničke zone Ogulin, Mladen Stipetić, joje se također obartio sa par riječi. Izjave poslušajte u našim Vijestima. Potpsivanju ugovora nazočili su i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

Članice udruge Perunika upriličile su razmjenu cvijeća


Razmjenom sadnica i sjemenja cvijeća, u gradskom parku kod Cesarovca, u srijedu je nastavljen program proslave Dana Grada Ogulina. Naime, članice udruge Perunika upriličile su razmjenu cvijeća, a Ogulinke i Ogulince su, između ostalog, počastile s napitcima i kolačima. Dočekali su ih i prekrasno dekorirani cvjetni aranžmani. Svi zainteresirani sugrađani na licu mjesta imali su priliku razmjeniti iskustva u uzgoju cvijeća i ukrasnog bilja, te dobiti praktične savjete članica ove udruge.

Radionice u Pučkom i sadžaji proslave Dana grada

Nastavljaju se i popularne radionice za djecu u Pučkom otvorenom učilištu, čiju organizaciju potpisuje Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin. Tako je u utorak poslijepodne održana druga odlična radionica pod nazivom GAMING NIGHT.
Sljedeća radionica, Roboti vole matematiku, održat će se na istoj lokaciji u srijedu, s početkom u 17:00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave su potrebne zbog ograničenog broja polaznika. Prijaviti se možete na email adresu [email protected]. Članovi ovog vrijednog društva slijedeću radionicu, naziva “Elektronika – osnovni dijelovi strujnog kruga”, pripremaju već za četvrtak, a ona će se održati na istom mjestu od 17 sati.
Između ostalog, u četvrtak ujutro na Šmitovom jezeru Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin upriličit će likovnu koloniju, a na svoje će doći i ljubitelji kazališnih predstava. Naime, za 20 sati najavljen je početak kazališne predstave “Muškarci su s Marsa, a žene s Venere.” Predstava će se održati u Školskoj sportskoj dvorani, pored OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić”.

Neće nedostajati niti sadržaja vjerskog karaktera jer će u srijedu i četvrtak, u župnoj crkvi Sv. Križa od 18 sati i 30 minuta, biti služena misa trodnevnica povodom blagdana Uzvišenja Sv. Križa.

Program proslave ući će u veliku završnicu tijekom vikenda, a više detalja donosimo u našem programu tijekom narednih dana.

U Ogulinu 369 nezaposlenih

Krajem kolovoza na području grada Ogulina registrirano je ukupno 369 nezaposlenih osoba, dok je u evidenciji zavoda za zapošljavanje u Karlovačkoj županiji evidentirano 2.999 nezaposlenih osoba. To je u odnosu na protekli mjesec povećanje za 4 nezaposlene osobe. U odnosu na kolovoz 2018. godine došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 25,0%, točnije za 1 001 nezaposlenu osobu. Najveći apsolutni broj registriranih nezaposlenih osoba posljednjeg dana kolovoza bio je na području ispostave Karlovac, njih 1 283, u ispostavi Ogulin 619, u ispostavi Duga Resa 468, te u ispostavi Slunj 344. Najmanje je nezaposlenih u ispostavi Vojnić, njih 132, te ispostavi Ozalj 153. U usporedbi s istim mjesecom 2018. godine, evidentirana je nezaposlenost smanjena u svim ispostavama, i to najviše u ispostavama Slunj i Duga Resa, a najmanje u ispostavi Vojnić.
Tijekom proteklog mjeseca zaprimljeno je 490 prijava potreba za radnicima, što je povećanje za 141 prijavu u odnosu na srpanj. U odnosu na isto razdoblje prošle godine došlo je do smanjenja za 13 prijava. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u djelatnjosti obrazovanja, prerađivačkoj industriji, te trgovini na veliko i na malo. Prema evidenciji zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Karlovcu, i dalje je na području županije više nezaposlenih žena, nego muškaraca. Omjer je 60 naprema 40 posto.

Pletenje u POU Ogulin

U POU Ogulin u tijeku su prijave za radionicu pletenja. Naime, tijekom listopada održavati će se radionice pletenja, točnije 3.,04., 05., 10.,11., 12., 14.,15. i 16. listopada u trajanju od ukupno 30 sati. Stručna suradnica i voditeljica radionica bit će modna dizajnerica Mihaela Marković. Zbog velike zainteresiranosti i ograničenog broja sudionika iz POU Ogulin mole da se prijavite putem elektronske adrese [email protected] ili putem telefona 047 522 257, radnim danom od 7 do 15 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno a program sufinanciraju Grad Ogulin i Ministarstvo kulture.

 

fb-share-icon

No Comments Yet.

Leave a comment