Vijesti 30.11.2020.

Comments are closed

Najviše slučajeva zaraze danas u Ogulinu – 17

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše oboljelih je u Ogulinu, njih 17. S područja grada Karlovca zaražena je 1 osoba, a po jednu novozaraženu osobu imaju i Duga Resa, Ozalj, Cetingrad i Tounj. Tri novooboljele osobe zabilježene su u Josipdolu. U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo  3225  osoba. U samoizolaciji se nalazi 637 osoba.
Na COVID odjelu ogulinske bolnice leže 24 bolesnika. Umro je 1 bolesnik sa značajnim komorbiditetima. Od početka rada Covid odjela ogulinske bolnice umrlo je 18 bolesnika. U samoizolaciji je 58 djelatnika bolnice, od toga je 7 liječnika.
Na bolničkom liječenju u Općoj bolnci Karlovac su 54 pacijenta. 3 su na respiratoru, 5 je novoprimljenjh, 2 su otpuštena s bolničkog liječenja, a 3 osobe su premještene u OB Ogulin. Na žalost, 2 ženske osobe, u dobi od 62 i 86 godina, sa od prije pridruženim bolestima, su umrle .
Od početka pandemije u karlovačkoj bolnici je umrlo 60 COVID pozitivnih pacijenata, a 175 ih je otpušteno s bolničkog liječenja kao ozdravljeni ili poboljšanog stanja.
U samoizolaciji i izolaciji nalazi se 67 djelatnika karlovačke bolnice, od čega je 45 zdravstvenih i 22 nezdravstvena radnika.
Inače, sutra će, s početkom u 10 i 30 sati, u Karlovcu biti održana još jedna tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Prijenos tiskovne imat ćete priliku slušati u našem programu.

 

 

Novo vozilo za ogulinski DVD

U dvorištu Vatrogasnog doma nedavno je izvršena primopredaja vatrogasnog vozila za DVD Ogulin. Nazočne je uime DVD-a pozdravio Dean Salopek, zahvalivši gradu koji je za njihove potrebe osigurao ovo vozilo. Isto je učinio i potpredsjednik Područne vatrogasne zajednice Nenad Vukadinović, nakon čega se nazočnima obratio i gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Ovo je u ovoj godini treće vozilo koje je grad kupio za potrebe ogulinskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a vrijedno je 205.000,00 kuna.

Prema riječima gradonačelnika Domitrovića, u budućnosti će se pozornost i financijska sredstva usmjeriti i na potrebe Javne vatrogasne postrojbe.

Novo vozilo blagoslovio je kapelan Bruno Lovaković, a ovom su činu, osim članova DVD-a, nazočili i predstavnici JVP-a, zapovjednik Marinko Turkalj i predsjednik Upravnog vijeća Ivan Vuković.

 

Adventska čarolija obavila gradski park i ulice

Jučer je, nakon prijepodnevne svete mise, upaljena prva adventska svijeća u Ogulinu. Prema preporukama, zbog epidemiološke situacije, okupio se tek manji broj Ogulinaca, a među njima i gradski čelnici, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.
Kapelan Bruno Lovaković održao je kraću molitvu, nakon čega je svijeću simbolično upalio gradonačelnik Domitrović.

Inače, od sinoć imamo priliku uživati u pravom predblagdanskom ugođaju u našem gradu. Upaljene su svjetlosne dekoracije koje krase gradski park, a cijelu priču obogaćuju svjetlosni efekti te ambijentalna glazba, koja će se puštati svake večeri. Osim toga, zanimljiva instalacija krasi i Trg Petra Stipetića. I sami smo se uvjerili u ovu čaroliju, prošetali smo i snimili nekoliko fotografija, koje smo objavili na našoj, radijskoj, Facebook stranici. Sudeći prema broju vaših pregleda, lajkova i komentara ovako ukrašen gradski park razveselio je mnoge. Iako će ovogodišnji Bajkoviti advent u našm gradu proteći bez okupljanja građana uz zabavne sadržaje, to nas ne spriječava da u večernjim satima prošetamo i uživamo, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

 

Obavijest iz ogulinskog SKG-a

Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin obavještava građane – korisnike usluga o uvođenju novih epidemioloških mjera radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid – 19, a na koje ih je obvezao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
Odlukom Stožera, od 27. studenog ove godine, na pogrebima, polaganjima urni i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 25 osoba. Sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom. Sve Uprave groblja dužne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera.
U skladu sa tom odredbom određuje se:
da će se tijelo pokojnika izlagati za oproštaj 1 sat prije sahrane,
zaposlenici groblja ovlašteni su upozoriti nazočne o povredi odredbi o pridržavanju protuepidemijskih mjera i o toj povredi izvijestiti lokalni Stožer civilne zaštite.

Odlukom Stožera CZ Republike Hrvatske utvrđena je obveza stanara, upravitelja zgrada, poslodavaca i predstavnika javnih ustanova da redovito dezinficiraju sve zajedničke površine (rukohvate, liftove, radne površine, sanitarne čvorove i sl.).
U tom smislu predstavnici stanara dogovoriti će sa upraviteljima nabavku dezinfekcijskih sredstava na trošak sredstava zajedničke pričuve, a predstavnici stanara su dužni u svojim zgradama osigurati dezinfekciju navedenih površina.

Iz ogulinskog SKG-a ujedno obavještavaju korisnike svih njihovih usluga da će se organizacija u provedbi njihovih redovnih djelatnosti prilagođavati epidemiološkoj situaciji, te će se na dnevnoj bazi o tome donositi provedbene odluke. O tome će se korisnici obavještavati putem medija i obavijestima na mrežnim stranicama tvrtke.

“Sve korisnike molimo za razumijevanje, a za informacije smo dostupni na telefonske brojeve i e-mail adrese koje se nalaze na našim mrežnim stranicama.” – poručili su iz SKG-a.

fb-share-icon

Comments are closed.