Vijesti 29.10.2020.

Comments are closed

53 djelatnika ogulinske bolnice je u samoizolaciji, od čega je 7 liječnika

65 novih slučajeva zaraze evidentirano je u protekla 24 sata u Karlovačkoj županiji. Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije javljaju da je epidemiološka obrada u tijeku, te dodaju da su ukupno do sada od koronavirusa u županiji oboljele 1133 osobe.

U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 40 COVID pozitivnih osoba, a jedna osoba je na respiratoru. Dvije osobe su otpuštene na kućno liječenje, 7 je novoprimljenih, a na žalost su dva pacijenta preminula. Radi se o jednoj starijoj ženskoj i jednoj muškoj osobi, a oboje su imali pridružene bolesti. U samoizolaciji se nalazi 116 djelatnika karlovačke bolnice. U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leži 14 pozitivnih bolesnika. U samoizolaciji se nalazi 53 djelatnika te bolnice, od čega je 7 liječnika.
Inače, mjerama samoizolacije u Karlovačkoj županiji obuhvaćeno je 367 osoba.
Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac vršila je inspekcijske nadzore na području Karlovca. Obišli su 3 trgovačka centra,1 pekaru te 1 caffe bar, a nepravilosti nisu utvrđene.

 

Daniel Vukelja imenovan načelnikom Stožera

Iz gradske uprave doznajemo da je gradonačelnik Dalibor Domitrović donio Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju i imenovanju Stožera Civilne zaštite grada Ogulina.
Ovom Odlukom, za načelnika Stožera imenovan je zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Mladen Porubić od sada je njegov zamjenik. Ostali članovi su isti kao i do sada, a među njima je i predstavnik Radio Ogulina, Dubravko Dragičević.

 

 

Pokloni za mališane

U povodu Svjetskog dana štednje, danas su direktorica poslovnice Erste banke u Ogulinu Marija Mihelčić i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja posjetile Dječji vrtić Bistrac i Udrugu Radost. Tom prigodom predale su mališanima poklone Erste banke, slikovnice i materijal za crtanje i slikanje. Uime vrtića zahvalila im je ravnateljica Ivanka Turković, a mališani koji će na jesen krenuti u prvi razred, recitacijom su pokazali da su spremni za školu.
Svjetski dan štednje slavi se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu.

 

„Robokracija junior“ u Pučkom učilištu

U sklopu Centra za tehničku kulturu Ogulin, u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin provodit će se program Robokracija Junior. Program je namjenjen djeci 1. do 4. razreda osnovne škole. Radi se o cjelogodišnjem programu, koji će se provoditi sve do lipnja 2021. godine. Predviđen je jedan susret polaznika mjesečno u trajanju od 4 školska sata. Za prijavu nije potrebno predznanje, a cijena programa iznosi 250 kn mjesečno, kroz 9 rata. Prijave se vrše putem poveznice koju možete pronaći na Facebook stranici Učilišta.

Sadržaj programa podržan je od strane FER-a, te Rimac Automobila. Cilj mu je djecu osposobiti da budu samostalna i odgovorna za svijet u kojem živimo. Više informacija možete dobiti putem telefona, na broj 097 600 2050, ili putem elektronske pošte na adresu [email protected]. .

fb-share-icon

Comments are closed.