Vijesti 29.01.2021.

Comments are closed

I dalje se zaprimaju zahtjevi za kupnju POS-ovih stanova u Ogulinu

Iz gradske uprave podsjećaju da je krajem prosinca 2020. godine Grad Ogulin objavio javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a. Planirana lokacija zgrade za kupnju stana prema Programu POS je u krugu bivše vojarne Sv. Petar, u blizini “novog” dječjeg vrtića – Sveti Petar.
Cilj je da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po već prepoznatom programu gdje za manju cijenu kvadrata od tržišne, dobivaju sigurnost uz garantiranu kvalitetu gradnje i završetak radova u roku.
Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu, koji se, kao i pripadajuće izjave, preuzima neposredno u službenim prostorijama Grada Ogulina, na adresi Bernardina Frankopana 11, 47300 Ogulin ili sa službene web stranice Grada Ogulina (www.ogulin.hr). Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, dostavlja se isključivo poštom na adresu: GRAD OGULIN, Bernardina Frankopana 11, 47300 Ogulin, zaključno do 10.02.2021. godine, s naznakom „Stambena lista POS – Grad Ogulin – NE OTVARAJ“.

Sve informacije i obrasci objavljeni su na Internet stranici Grada Ogulina, a podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti u gradskoj upravi Grada Ogulin putem telefona 047/522-612, svaki radni dan od 8 do 14 sati, odnosno putem e-pošte na adresu [email protected].

 

Od ukupno 19 u županiji, 3 su nova slučaja zaraze u Ogulinu

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga je 10 novih slučajeva zaraze utvrđeno PCR testovima, a s područja grada Karlovca je 7 novooboljelih i Ogulina 3 osobe.
Još 9 slučajeva zaraze utvrđeno je brzim testovima za detekciju antigena, a tom metodom u Ogulinu nije utvrđen niti jedan novi slučaj. Iz Duge Rese i Žakanja su po 2 novooboljele osobe, u Bosiljevu 3, a Cetingrad i Draganić imaju po 1 novooboljelu osobu.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, od 1.veljače primjenjivat će se nova cijena testiranja na COVID 19 na osobni zahtjev. Ona će iznositi 500 kuna, umjesto dosadašnjih 700 kuna. Testiranje temeljem uputnice nadležnog liječnika je i dalje besplatno za sve građane.

Inače, u bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 43 COVID pozitivna pacijenta ( OB Ogulin-13, OB Karlovac-30). U posljednja 24 sata novoprimljene su 3 osobe ( OB Ogulin-1, OB Karlovac-2), a otpuštene su 2 osobe (OB Ogulin-1, OB Karlovac-1). Na respiratoru su 4 COVID pozitivna pacijenta (OB Karlovac). U protekla 24 sata je preminula 1 osoba, i to u OB Ogulin.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 281 osoba, a kršenja mjera nije bilo.

Ne zaboravite – večeras je Noć muzeja!

Posljednji petak u siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja. Tijekom proteklih 15 godina hrvatski muzeji su tu noć zabilježili 3,5 milijuna posjetitelja. Zbog pandemije ove godine Noć muzeja održat će se online na prigodnu temu – ‘Zadaće muzeja u uvjetima kriza’. Za 16. izdanje te popularne kulturne manifestacije prijavilo se više od 170 sudionika, muzejskih, baštinskih ili obrazovnih institucija, koje su najvećim dijelom pripremile virtualne sadržaje, no neke od njih, one koje će s obzirom na epidemiološke mjere to moći, moći će se i obići u ‘realnom’ okruženju. Obilježavanju Noći muzeja u našem gradu priključile su se online sadržajima Ivanina kuća bajke i Zavičajni muzej Ogulin.

O svemu što su za vas pripremili djelatnici ogulinskog Zavičajnog muzeja govorili smo danas u našem programu s ravnateljicom Anom Krznarić. Ukoliko niste imali priliku poslušati, reprizu razgovora imat ćete priliku poslušati u našem programu danas od 18 sati.

U Ivaninoj kući bajke Noć muzeja obilježit će se digitalnim putem na njihovoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.

Tako u 18:30 sati započinje predstavljanje njihove Baze bajki. Baza bajki projekt je koji je pokrenut u sklopu internetske stranice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Riječ je o jedinstvenoj digitalnoj bazi podataka o bajkama i bajkopiscima. Posebna uloga ove baze istaknula se upravo uslijed krize nastale epidemijom virusa COVID-19 zahvaljujući dostupnosti sadržaja iz vlastita doma, odakle možete pratiti i ovaj videozapis koji će biti objavljen na YouTube kanalu Ivanine kuće bajke.

Za 19:30 sati pripremili su jednu posebnu izložbu: Junaci (i antijunaci) iz davnine. “Razdoblja kriza unatoč svim nedaćama bude i ono najbolje u nama. Upravo su junaci ta svijetla strana krize, a takva je i njihova uloga u bajkama. Junaci iz Priča iz davnine naše Ivane Brlić-Mažuranić pravo su oličenje vrlina i pozitivnih karakteristika, stoga ih kao dobar primjer i uzor s ponosom predstavljamo kroz ovu jedinstvenu digitalnu izložbu! Samu izložbu čine odabrani citati iz zbirke bajki Priče iz davnine naše Ivane Brlić-Mažuranić, ali i posebne ilustracije naših junaka koje su nacrtali kreativni učenici ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana pod vodstvom profesorice Marije Trdić Ćuk. Izložba će biti dostupna putem platforme Artsteps. Navedenim sadržajima moći će se pristupiti i putem poveznica na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama, a dostupni će biti i nakon Noći muzeja.
Pozivamo vas da se i vi pridružite ovoj manifestaciji i našem bajkovitom programu iz udobnosti vlastitih domova!” – poručuju iz Ivanine kuće bajke.

Zaštite vaše vozilo od krađe

Krađe vozila za vlasnike predstavljaju veliki stres i neizvjesnost. Krađe vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara. U svakom slučaju nitko se ne želi naći u situaciji da mu vozilo bude ukradeno i da na taj način postane žrtva kaznenog djela. Stoga građane želimo potaknuti na opreznost i poduzimanje sigurnosnih, samozaštitnih mjera koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanu žrtve ovakvog tipa kaznenih djela – poručuju iz PU karlovačke.

Tijekom 2020. godine na području Policijske uprave karlovačke otuđeno je osam vozila od kojih su četiri pronađena. Osim toga, na području Policijske uprave karlovačke pronađeno je još pet vozila za kojima je bila raspisana potraga. Predmet otuđenja u četiri slučaja bila su vozila Volkswagen Golf VII.

Kako bi spriječili eventualne pokušaje krađe vozila djelatnici PU karlovačke vlasnicima vozila donose nekoliko preporuka:

• zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva
• parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost
• ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora
• zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima
• ugradite mehaničku zaštitu (fizička blokada volana, mjenjača)
• ugradite elektronsku zaštitu (alarm, satelitsko praćenje).

 

fb-share-icon

Comments are closed.