Vijesti 28.12.2020.

Comments are closed

Kako do POS-ovog stana u Ogulinu?!

Povjerenstvo Grada Ogulina za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana, prema Programu POS-a, objavilo je Javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a. To znači da započinje prikupljanje pisanih zahtjeva za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a na području Grada Ogulina. Planirana lokacija zgrade za kupnju stana prema Programu POS je u krugu bivše vojarne Sv. Petar, u blizini “novog” dječjeg vrtića.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Ogulina imaju državljani Republike Hrvatske.
Prvenstvo na kupnju stana, neovisno o načinu plaćanja, imaju:
– zaštićeni najmoprimci koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba,
– osobe koje prvi put stječu stan u vlasništvo za potrebe svog stanovanja.
Podnositelj zahtjeva koji kupuje stan uz obročnu otplatu treba zadovoljiti kriterije u pogledu kreditne sposobnosti, koju utvrđuje poslovna banka, u skladu s uvjetima određenim sporazumom o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Podnositelj zahtjeva za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a, uz zahtjev za kupnju stana, dužan je priložiti i određenu dokumentaciju.
Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu, koji se, kao i pripadajuće izjave, preuzima neposredno u službenim prostorijama Grada Ogulina, na adresi Bernardina Frankopana 11, 47300 Ogulin, ili sa službene web stranice Grada Ogulina (www.ogulin.hr).
Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, dostavlja se isključivo poštom na adresu: GRAD OGULIN, Bernardina Frankopana 11, 47300 Ogulin, zaključno do 10.02.2021. godine, s naznakom „Stambena lista POS – Grad Ogulin – NE OTVARAJ“.
Podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti u Gradskoj upravi Grada Ogulina, putem telefona 047/522-612 svaki radni dan od 08:00 do 14:00 sati odnosno putem e-pošte na adresu [email protected].

Lista prvenstva bit će objavljena na oglasnoj ploči i na web stranici Grada Ogulina. Podnositelj zahtjeva ima pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste prvenstva.
Prigovor se podnosi Gradonačelniku putem Povjerenstva u roku 8 dana od dana objavljivanja prijedloga Liste na oglasnoj ploči i web stranici Grada Ogulina.

Detalje ovog Javnog poziva te popis obavezne dokumentacije možete pronaći na web stranici Grada Ogulina.

 

 

Od 16 novih slučajeva zaraze u županiji, 8 je iz Ogulina

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 16 novih slučaja zaraze koronavirusom – izvjestili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.
Od tog broja 4 nova slučaja zaraze utvrđena su pomoću PCR testova. S područja grada Karlovca je 1 novooboljela osoba, a iz Ogulina 3 osobe.
Još 12 novopozitivnih osoba utvrđeno je brzim testom za detekciju antigena. Od toga su 4 osobe iz Karlovca, iz Duge Rese 1, Ogulina 5, Lasinje 1, te Tounja 1 novooboljela osoba.

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 144 COVID pozitivna pacijenta (Ogulin-43, Duga Resa-39, Karlovac-62). Novoprimljenih je 13 (Ogulin-4, Duga Resa-2,Karlovac-7). Na respiratoru je u karlovačkoj bolnici 7 COVID pozitivnih osoba. U posljednja 24 sata preminule su 3 COVID pozitivne osobe, 1 u Ogulinu, te 2 u Karlovcu.
U samoizolaciji se na području Karlovačke županije nalaze 742 osobe.

 

Jutros nas je dobro “zaljulalo”

Jak potres jutros je u pola 7 pogodio Petrinju, a osjetio se i na našem području te području cijele Karlovačke županije. Prvi potres bio je jačine 5 prema Richteru. Oko 7:50 isto područje zatresla su još dva jača potresa, jedan magnitude 4.7 i jedan magnitude 4.1.Potrese su osjetili stanovnici Ludbrega, Pokupskog, Karlovca, Kutine i drugih gradova u središnjoj Hrvatskoj. Potres se osjetio i u Ogulinu, dobro nas je “zaljuljalo”. Kako saznajemo iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Karlovac, na području naše županije nisu zabilježene dojave o šteti. Petrinju i Sisak obišao je danas i državni vrh, a osim matrijalne štete i straha, na svu sreću ljudskih žrtava nije bilo.

 

Cijepljenje jučer počelo i u Ogulinu

U Hrvatskoj je u nedjelju počelo cijepljenje protiv covida-19. Prva osoba koja je primila cjepivo je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevki. Jučer je cijepljenje započelo i u ogulinskoj bolnici. Cijepilo se 6 liječnika ogulinske bolnice, a među njima i dr. Josip Zorko, dosadašnji ravnatelj. Cijepljenje je, prema najavama, trebalo biti nastavljeno i danas. U Domu za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina, prema riječima ravnateljice Nataše Vučković Ivošević, jučer je cijepljeno 38 štićenika, jer prve doze cjepiva su upravo i namijenjene za korisnike domova i stare i nemoćne osobe.

Podsjećamo, u prvoj isporuci cijepiva u Karlovačku županiju stiglo je ukupno 305 doza, od čega je 255 je namijenjeno staračkim domovima, po 10 je namjenjeno za bolnice u Karlovcu, Dugoj Resi i Ogulinu, dok će 20 doza dobiti Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Slijedeća isporuka cijepiva u našu županiju bi trebala stići 31. prosinca.

fb-share-icon

Comments are closed.