Vijesti 28.01.2021.

Comments are closed

3. veljače učenicima i studentima će biti uručeni ugovori o stipendiranju

Gradonačelnik Dalibor Domitrović utvrdio je za školsku i akademsku godinu 2020./2021. konačne rang-liste za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada Ogulina. Dodijelit će se ukupno 50 stipendija, a potpisivanje ugovora o korištenju stipendije bit će upriličeno u srijedu, 3. veljače, u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice zbog poštivanja epidemioloških mjera, prema slijedećem rasporedu:
– učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi darovitosti i deficitarnosti zanimanja u 9:00 sati;
– učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi slabijeg socijalnog stanja u 10:00 sati;
– studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi darovitosti i slabijeg socijalnog stanja u 11:00 sati;
– studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi zanimanja iz STEM područja i deficitarnosti zanimanja u 12:00 sati.
Rang-liste i sve potrebne informacije objavljene su i na web stranici Grada Ogulina.

Od ponedjeljka svi osnovci sjedaju u školske klupe

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je odluku o načinu provođenja nastave u školama na području naše županije. U odluci stoji: “Nakon konzultacija sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja te nakon sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, Stožer CZ KŽ je donio odluku da će zbog povoljnije epidemiološke situacije na području Karlovačke županije nastava za sve učenike u osnovnim školama Karlovačke županije od 1.veljače u potpunosti krenuti po modelu A (nastava u učionicama). Također, učenici završnih razreda srednjih škola Karlovačke županije također će nastavu pratiti po modelu A. Ostali učenici srednjih škola do daljnjega će nastavu pohađati prema Modelu C- nastava na daljinu.”

Obilježavanje Svetog Save u Ogulinu

U ogulinskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Georgija povodom školske slave Svetog Save održana je svečana liturgija te su podijeljeni pokloni djeci. Svečanu liturgiju predvodio je ogulinski jerej Milan Simić, koji se na kraju liturgije obratio vjernicima sa prigodnim riječima o Svetom Savi.

Najmlađima je, već tradicionalno, poklone osiguralo Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Ogulin, koji to čine od 2006. godine. Poklone je podijelilo i Kulturno društvo Nikola Tesla.

Prema informacijama zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića,  nabavljeni su i ove godine  pokloni za svu pravoslavnu djecu grada Ogulina. Poklone za djecu Drežnice, Jasenka, Bjelskog i Potoka Musulinskog planiraju  podijeliti narednog vikenda u Drežnici, ističe Ivošević.

Ogulin bez novooboljelih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dobra je vijest da u Ogulinu nije evidentiran niti jedan novi slučaj zaraze.
Napravljena su 153 PCR testiranja u županiji, od čega je utvrđeno 11 novih slučaja zaraze. S područja grada Karlovca je 6 novooboljelih osoba, Duge Rese 2, a Ozalj, Draganić i Krnjak bilježe po 1 novi slučaj zaraze.
Brzim testovima za detekciju antigena u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji utvrđena su još 4 nova slučaja zaraze, a iz Karlovca su 3 novooboljele osobe, te iz Ozlja 1 .

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 44 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-14, OB Karlovac-30). U posljednja 24 sata novoprimljene su 2 osobe ( OB Ogulin-1, OB Karlovac-1), a otpuštene su 4 osobe (OB Ogulin-1, OB Karlovac-3). Na respiratoru su 4 COVID pozitivna pacijenta (OB Karlovac). Nije bilo preminulih osoba.

U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 261 osoba. Prijavljeno je jedno kršenje mjere samoizolacije utvrđeno prilikom granične kontrole, zbog prekoračenja vremena tranzita.

Digitalna noć muzeja i u Zavičajnom muzeju Ogulin

I ove godine Zavičajni muzej Ogulin pridružuje se obilježavanju tradicionalne manifestacije Noć muzeja. U specifičnim okolnostima funkcioniranja i održavanja ovogodišnje manifestacije, a u želji da razvija svoj rad na zadovoljstvo svih sugrađana i posjetitelja, Zavičajni muzej Ogulin bavit će se svojom ulogom i percepcijom među lokalnom zajednicom.
Kao uvod u manifestaciju, 19. siječnja otvorena je anketa o percepciji Zavičajnog muzeja Ogulin u lokalnoj zajednici. Rezultati ankete bit će prezentirani u petak u našem programu, u posebnoj radijskoj emisiji, s početkom u 11 sati. U emisiji će biti riječi i o radu Muzeja, izazovima u prošloj godini i planovima za novu godinu.
Prema riječima Ane Krznarić, ravnateljice Zavičajnog muzeja, na Facebook stranici će u 18.00 sati započeti kratka virtualna šetnja Muzejom, u kojoj možete uživati iz udobnosti svoga doma.
U 19 sati, također putem Facebook stranice, bit će organiziran “Muz-kviz 2” o muzejskim i nemuzejskim temama vezanim uz Ogulin. S obzirom da je kviz prošle godine izazvao veliko zanimanje nadaju se da će i ove godine, iako u virtualnom okruženju, okupiti velik broj sudionika.
“Pratite nas i ove godine, no na malo drugačiji način”- poručuju iz Zavičajnog muzeja.

fb-share-icon

Comments are closed.