VIJESTI 26.07.2021.

Comments are closed

S obzirom da se već neko vrijeme u izvješćima o broju zaraženih u našoj županiji, ne spominju dugoreška i ogulinska bolnica, pretpostavili smo da je u njima stanje povoljnije. Je li tako i na koji način sad funkcionira ogulinska bolnica i njeni COVID odjeli, provjerili smo uz pomoć glasnogovornice županijskog Stožera, Ivane Rumenović Novinić.Saznali smo da je funkcionalna integracija triju bolnica na području Karlovačke županije i dalje na snazi i bit će sve dok za to postoji potreba. COVID odjel ogulinske bolnice zbog povoljnije epidemiološke situacije trenutno nije u funkciji, međutim, u slučaju potrebe u mogućnosti je odmah se aktivirati. U ogulinskoj bolnici, kao i u dugoreškoj, za sada nema oboljelih od koronavirusa.

Tijekom ljetnih mjeseci svake godine na ogulinskom području uređuju se obale naših jezera. Da je tako i ovog ljeta potvrdio je, gostujući u programu Radio Ogulina, direktor HE Gojak i Lešće Milan Sabljak.

Rekao je da su u tijeku su radovi na sanaciji erodirane lijeve obale jezera Bukovnik, te u manjem dijelu jezera Sabljaci. Radove izvodi ogulinska tvrtka Energoprojekt d.o.o, a vrijednost radova iznosi oko 750.000,00 kuna.U sklopu radova na tom dijelu planira se kamenom oblogom obložiti dio obale, a sve kako bi građanima “približili” samo jezero. Taj dio obale trebala bi krasiti i mala šetnica.Zahvaljujući ovim radovima, bit će sanirano stotinjak metara lijeve obale jezera Bukovnik, a radovi bi trebali završiti polovicom kolovoza.

Radovi na sanaciji dijela erodirane obale jezera Sabljaci će započeti kada okonča sezona kupanja.Inače, Hidroelektrana Gojak je trenutno u redovnom remontu, razina vode na jezeru Sabljaci se neće spuštati, a sve kako bi Ogulinci i turisti mogli neometano uživati u kupanju.

Sinoć je održan koncert Mješovitog pjevačkog zbora Gimpl iz Ravne Gore povodom blagdana Sv. Jakova, kojeg su organizirali vijećnici MO Sv. Jakov.Posjećenost je bila odlična, a u ime Grada Ogulina sve prisutne pozdravio je Danijel Vukelja, zamjenik gradonačelnika, a vikar Bruno Lovreković u ime Župe Sv. Križa Ogulin i ogulinskog župnika Nikole Prše. Program je vodila Anđelka Salopek, predsjednica MO Sv. Jakov koja se zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji koncerta.

Popularni Krule, odnosno Jadranko Hodak,  oduševio je sinoć mnogobrojne Ogulince, svojim nastupom na  jezeru Sabljaci, na otvorenom prostoru Beach Bara Snoopy. Mnogi su došli i prije zakazanog vremene za početak,  kako bi zauzeli svoja mjesta i pozicije i pripremili  se za odličan Kruletov humor.

Danas u Frankopanskom kaštelu ponovo gostuje Riječno kino, ovaj put s filmom “Skandalozno ponašanje”. Početak je u 21 sat. Prije filma će se održati i nagradni kviz. Organizatori su Kino klub Karlovac, Turistička zajednica grada Ogulina i Zavičajni muzej Ogulin.
Ulaz je slobodan.

fb-share-icon

Comments are closed.