Vijesti 26.05.2021.

Comments are closed

Radovi na mjesnom groblju u Otoku Oštarijskom

Odlukom gradonačelnika grada Ogulina iz prosinca 2020.g., mjesna groblja u Otoku Oštarijskom i Šeganima predana su na upravljanje Stambeno komunalnom gospodarstvu d.o.o. Ogulin.

U veljači ove godine izvršeno je obilježavanje međnih linija od strane ovlaštenog geodetskog ureda, uz prisutnost i suglasnost svih vlasnika i posjednika susjednih parcela.

Ovog proljeća pristupilo se uređivanju groblja u Otoku Oštarijskom, na način da je sa rubova groblja strojnim postupkom malčiranja uklonjena šikara i raslinje te drveće koje se nalazilo na međnoj liniji. Time je omogućen idući zahvat, a to je postavljanje ograde, što je upravo u tijeku, a čime će navedeno mjesno groblje dobiti izgled uređenog komunalnog objekta.

Nastavak je to pojačanih aktivnosti na izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture na grobljima započetih još prošle godine, poput izgradnje mrtvačnice na groblju u Drežnici, niše za urne na groblju Sv. Jakov, pomoćnog objekta na istom groblju. Osim toga radilo se i na uređenju i uklanjanju starih živica te drugim radovima.

 

Ogulin je primjer kako bi trebalo voditi i Karlovačku županiju

Povodom nadolazećeg 2. kruga lokalnih izbora, u kojem ćemo birati župana/županicu Karlovačke županijei njegovog zamjenika, danas je u Frankopanskom kaštelu održana tiskovna konferencija SDP-a Ogulin. Između ostalog, govora je bilo i o aktualnoj političkoj situaciji.

Na konferenciji se u uvodnom dijelu nazočnima obratio kandidat za župana Stjepan Mikulandrić, rekavši da se u Županiji mora mijenjati model upravljanja, kao što je to učinio Ogulin pred 4 godine i postigao značajne rezultate.
Ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović dao je potporu kolegama, istaknuvši da je Ogulin primjerom pokazao kako treba voditi i Karlovačku županiju. Naglasio je da ne žele model po kojem se na promociju troši godišnje 20 milijuna kuna, a od 407 projekata za 047,  samo  je 7 županijskih, a ostalo su  državni i  gradski projekti.  Ne žele model upravljanja koji je doveo do duga ogulinske bolnice, koji premašuje 56 milijuna kuna.
Ivana Salopek Šumonja, SDP-ova kandidatkinja za zamjenicu župana Karlovačke županije, ovom je prigodom poručila da premijer i ministri ne trebaju u Karlovačku županiju  dolaziti samo u predizbornoj kampanji.

 

Ogulin danas broji 7 novih slučajeva zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, 2 preminule COVID pozitivne osobe te 169 osoba u samoizolaciji.

S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata testirano je 130 osoba (PCR), od čega je 14 osoba bilo pozitivno. Najviše novooboljelih je iz Ogulina – 6 osoba, Karlovac ima 5 novooboljelih, a po 1 novi slučaj zabilježili su Josipdol, Tounj i Cetingrad.
Putem brzog testa za detekciju antigena testirane su 103 osobe, a 7 je osoba bilo pozitivno. Tako su u Karlovcu zabilježene 3 nova slučaja zaraze, a Ogulin, Duga Resa, Slunj i Plaški zabilježili su po 1 novi slučaj.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 30 osoba (OB Ogulin-9, OB Karlovac-21 ).U posljednja 24 sata novoprimljeno je 5 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-3). Na respiratoru se nalaze 3 COVID pozitivne osobe ( OB Karlovac). Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminula je 1 ženska osoba (1952.godište), a na COVID odjelu ogulinske bolnice 1 ženska osoba (1937.godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 14.167osoba (10 431- PCR, 3736 – brzi antigenski test). U bolnicama su preminule 473 osobe te 33 COVID pozitivne osobe po izvješću mrtvozornika. Sa bolničkog liječenja od početka pandemije otpušteo je 1076 osoba.

Stanje na dan – srijeda 26.5.2021.
Broj pozitivnih učenika OŠ: 3
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 80
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 5
Broj razrednih odjela u samoizol: 0

Broj pozitivnih učenika SŠ: 8
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 3
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 89
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 1
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 2

U odnosu na utorak:
u OŠ: nema promjene
u SŠ: 1 poz.uč. manje, 1 poz.zaposl. Više.

 

Nacionalni Stožer predstavio nove mjere, koje stupaju na snagu 28. svibnja

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, ministar Davor Božinović najavio je popuštanje epidemioloških mjera. Nove mjere stupaju na snagu 28. svibnja. Tako će biti dozvoljeno je okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu, a ukida se zabrana privatnih okupljanja i svečanosti. Javna događanja i okupljanja svih vsrta moći će trajati do 23 sata.
Obiteljskim gospodarstvima, restoranima, kao i svim ugostiteljskim objektima iz skupine restorani bit će omogućeno posluživanje hrane i pića i u zatvorenim prostorima. Alkoholna pića se smiju prodavati od 6 do 23, a to je ujedno i novi okvir dopuštenog radnog vremena za ugostiteljske objekte.

Obustava svadbenih svečanosti bi i dalje bila na snazi, ali bi se iznimno mogle održati s najviše 120 uzvanika, uz obveze dostave obavijesti s mjestom i vremenom, te okvirnim brojem gostiju nadležnoj civilnoj službi i županijskoj zaštiti najkasnije pet dana prije početka. Na svadbi mogu biti osobe koje su više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, ili jednu dozu, ukoliko je riječ o cjepivu u jednoj dozi, ili su preboljele bolest Covid ili su unutar 48 sati dobile negativan test.
Na pogrebima više neće biti ograničenja broja osoba, ali izražavanja sućuti i dalje neće biti.

Ukida se i obustava organiziranja plesnih škola, a omogućuje se održavanje igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Zabrana treninga ostaje za školske dvorane, dok će se treninzi moći održavati u ostalim prostorima.

Međutim na snazi i dalje ostaje odredba da su maske potrebne, ako se ne može održavati fizička distanca.

Ove nove mjere bit će na snazi do sredine lipnja. “Pratit ćemo razvoj situacije. U svakom sljedećem koraku ići ćemo s dodatnim popuštanjima.” – poručio je, između ostalog, ministar Božinović.

Nadamo se da će nas u narednim danima pratiti povoljne epidemiološke prilike, te da ćemo se uskoro moći vratiti na “staro” normalno.

fb-share-icon

Comments are closed.