Vijesti 26.02.2021.

Comments are closed

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

Danas je  u Gradskoj knjižnici i čitaonici upriličeno  potpisivanje ugovora za asistenta na projektu i za radnice za pomoć i potporu starijim osobama i/ili nemoćnim osobama, a u sklopu projekta “Zaželi 2 – Grad Ogulin”, koji je vrijedan  2.300.400,00 kuna. Projekt je u 100% iznosu financiran sredstvima Europske unije (85%) i Državnog proračuna RH (15%), a  prijavio  ga je Grad Ogulin. Kao  partneri u projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu, i Centar za socijalnu skrb Ogulin.

Cilj projekta je zapošljavanje 25 žena na 12 mjeseci  i pružanje potpore za minimalno 160 starijih osoba s područja grada Ogulina. Novim zaposlenicama ugovore o radu je uručio gradonačelnik Dalibor Domitrović, poželjevši im uspješan rad.

Žene započinju sa radom u ponedjeljak, 1. ožujka, te će već idući tjedan obići sve svoje korisnike. Voditeljica projekta Nataša Zatezalo, koordinatorica Nevena Grba i asistentica Jasmina Benić, dale su  novozaposlenim ženama sve potrebne informacije o projektu i njihovom radu.

 

Od 45 novooboljelih u županiji, 1 slučaj je iz Ogulina

45 novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je tijekom protekla 24 sata u Karlovačkoj županiji, od kojih je u Ogulinu zabilježen 1 novi slučaj.
Kako su naveli iz županijskog Stožera civilne zaštite, 26 novih slučajeva zaraze utvrđeno je PCR testiranjem. S područja grada Karlovca je 16 novooboljelih osoba, Ozalj bilježi 4 nova slučaja, Duga Resa i Slunj po 2, a Ogulin i Netretić po 1.
Još 19 osoba bilo je pozitivno na brzom testetiranju za detekciju antigena. Od tih 19 slučajeva, iz Karlovca je 5 novooboljelih, Slunja 6, Ozlja 4, Žakanja 2 osobe, a Duga Resa i Kamanje bilježe po 1 novi slučaj zaraze.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 6807 osoba (PCR testiranje) i 1571 osoba (antigensko testiranje).

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 26 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin 3, OB Karlovac-23). U posljednja 24 sata novoprimljene su 3 osobe (OB Karlovac), a sa bolničkog liječenja su otpuštene 2 osobe (OB Ogulin-1, OB Karlovac-1). Na respiratoru su 2 COVID pozitivna pacijenta, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba.
U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 341 osoba.

Gradonačelnik Domitrović potpisao Ugovor o redovnom financiranju Gradskog društva Crvenog križa Ogulin

U uredu gradonačelnika Grada Ogulina potpisan je Ugovor o redovnom financiranju Gradskog društva Crvenog križa Ogulin. Ugovor su potpisali gradonačelnik Dalibor Domitrović i ravnateljica GDCK Ogulin Valentina Bartolović.
U proračunu Grada Ogulina za 2021. godinu za aktivnosti GDCK Ogulin osigurana su sredstva u iznosu od 240.000,00 kuna.
Valja istaknuti i da je Grad Ogulin jedan od partnera GDCK Ogulin u programu usmjerenog unapređenju kvalitete života i zaštite prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu, pod nazivom “Važan si – kreni!”.

4. ožujka će se održati prezentacija Programa POS-a u Ogulinu

U svrhu informiranja zainteresirane javnosti za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje u Gradu Ogulinu, u četvrtak, 4. ožujka, bit će upriličena javna prezentacija Programa POS-a. Prezentacija će se održati u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice s početkom u 11 sati. Podsjećamo, planirana lokacija zgrade za kupnju stana prema Programu POS-a je u krugu bivše vojarne Sv. Petar u blizini “novog” dječjeg vrtića.

Prezentacija će se održati uz poštivanje i primjenu preporuka i mjera zaštite od zaraze bolešću COVID-19. Prezentaciju će biti moguće pratiti i putem videokonferencije. Svi zainteresirani za praćenje prezentacije putem videokonferencije mogu se prijaviti na adresu e-pošte: [email protected] do 3. ožujka do 13 sati.
Pristupni podaci za videokonferenciju zainteresiranima će biti poslani sat vremena prije početka prezentacije.

Inače, do 10. ožujka je otvoren javni poziv za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana prema Programu POS-a. Sve potrebne obrasce i detalje za prijavu možete pronaći na web stranici Grada Ogulina.

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

U ulicama Ivane Brlić Mažuranić i Bernardina Frankopana, a u sklopu rekonstrukcije ulice Ivane Brlić Mažuranić, posađeno je 6 novih stabala. Stabla su posađena na mjesta s kojih su uklonjena stara bolesna stabla, a koja su predstavljala opasnost za pješake.
Cijena sadnje jedne sadnice stabla Kuglastog crnog jasena (Fraxinus ornus Mecsek), uključujući tri potporna stupa i gurtne za pričvršćivanje, iznosi 2.500 kuna.

fb-share-icon

Comments are closed.