Vijesti 25.03.2021.

Comments are closed

U Ogulinu danas 10 novooboljelih, u Karlovačkoj županiji ukupno 115

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga je u Ogulinu zabilježeno 10 novih slučajeva, Josipdolu 2, te u Plaškom 1 novi slučaj zaraze.

Kako doznajemo iz županijskog Stožera civilne zaštite, PCR testiranju pristupilo je ukupno 198 osoba, a pristiglo je 79 pozitivnih nalaza. Najviše je novooboljelih ponovno u Karlovcu, njih 57. Ogulin ima 10 novih slučajeva zaraze, Josipdol, Ozalj i Barilović po 2, a Duga Resa, Slunj, Bosiljevo, Lasinja, Plaški i Vojnić po 1 novi slučaj. Napravljeno je i 111 brzih testova, od kojih je utvrđeno još 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od tog broja, s područja Karlovca je 18 novooboljelih, Duge Rese 5, Ozlja 7,  Barilovića 1, Netretića 3, Vojnića 1, te Žakanja 1 osoba.

U bolnicama Karlovačke županije na današnji dan je hospitalizirano 57 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin-12, OB Karlovac-45). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 9 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-3, OB Karlovac-6), a s bolničkog liječenja otpušteno je 5 osoba (OB Ogulin-2, OB Karlovac-3). Na respiratoru se nalaze 3 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata preminula je 1 COVID pozitivna osoba (OB Ogulin).

Od početka pandemije u ustanovama su preminule ukupno 304 COVID pozitivne osobe, te 28 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika. Prosječna dob hospitaliziranih COVID pozitivnih pacijenata je 72 godine, a prosječna dob preminulih COVID pozitivnih osoba je 77. U samoizolaciji se nalazi 10 medicinskih sestara/tehničara, 3 ostalih zdravstvenih djelatnika te 2 nezdravstvena djelatnika. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalaze ukupno 554 osobe.

Stanje u školama na dan – četvrtak 25.03.2021. :
Broj pozitivnih učenika OŠ: 31
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 9
Broj razrednih odjela u samoizol: 19

Broj pozitivnih učenika SŠ: 29
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 5
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 14

U odnosu na srijedu:
u OŠ: +5 pozitivnih učenika i isti je broj pozitivnih zaposlenika

u SŠ: +6 pozitivnih učenika i +1 pozitivan zaposlenik

Od danas se nastava u školama Karlovačke županije provodi po kombiniranom modelu, odnosno nastavu uživo prate učenici razredne nastave, te učenici završnih razreda srednjih škola.

 

Parcela na kojoj se nalazi spomenik dr. Tuđmanu i porušena stabla – u privatnom su vlasništvu

U našu redakciju stiglo je priopćenje gradonačelnika Dalibora Domitrovića putem kojeg je želio reagirati na napise po društvenim mrežama, a tiču se rušenja stabala kod Trga dr. Franje Tuđmana.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama ponovno se proziva mene i Grad Ogulin za rušenje stabala i uništavanje hortikulture na užem području grada. Već smo nekoliko puta pisali i govorili da za svako srušeno stablo posadimo minimalno jedno zamjensko, a ako je moguće i više.

Ovog puta uklonjena su stabla na Trgu dr. Franje Tuđmana, u neposrednoj blizini spomenika Franji Tuđmanu prvom hrvatskom predsjedniku.

Parcela na kojoj se nalazi spomenik i porušena stabla u privatnom su vlasništvu, a rušenje stabala izvršio je sam vlasnik. Odmah nakon prozivke vlasnik me nazvao te pojasnio da su stabla bila u vrlo lošem stanju, te da su predstavljala opasnost kako za prolaznike tako i za sam spomenik. Isto tako, vlasnik zemljišta je izrazio želju da pokloni gradu dio parcele na kojem se nalazi spomenik, te smo dogovorili da već sutra izađemo na teren i definiramo novu česticu, kako bi odmah nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa mogli krenuti na uređenje okoliša spomenika.

Time će uskoro i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, nakon dugo vremena, dobiti okoliš kakav zaslužuje.”

 

HDZ-ov načelnik Općine Josipdol pred povjerenstvom za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv načelnika Općine Josipdol Zlatka Mihaljevića, zbog moguće povrede načela u obnašanju javnih dužnosti – piše danas KAportal. Naime, Povjerenstvo spornim vidi stupanje Općine Josipdol u poslovni odnos s trgovačkim društvom Ceste Karlovac d.d., u kojem načelnik Mihaljević ima poslovni udjel viši od propisane zakonske odredbe od 0,5%. Sporni poslovni odnos u razdoblju od 2015. do 2018. godine obuhvaćao je obavljanje komunalnih poslova na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih površina na području općine.

Mihaljević je jedan od “vječitih načelnika” koji svoju općinu vodi još od 1997. godine, no od svibnja to više neće biti. Njega je, kao što smo pisali, HDZ odlučio više ne kandidirati na dužnost načelnika Josipdola, pa će na ovo mjesto kandidirati novog predsjednika općinske organizacije, mlađeg Dragana Rudančića.Kako je Mihaljević završio u sukobu interesa?

Povjerenstvo navodi kako je uvidom u imovinsku karticu dužnosnika Zlatka Mihaljevića utvrđeno da su podaci o vlasništvu dionica u tvrtki Ceste Karlovac d.d. uredno prijavljeni, kao i činjenica da su upravljačka prava prenesena na drugu osobu, no u trenutku sklapanja ugovora, dužnosnik Zlatko Mihaljević i njegova supruga imali su udio svaki od 0,9769% u navedenom trgovačkom društvu.

U svom očitovanju Općina navodi kako je Odluku o povjeravanju poslova na održavanju nerazvrstanih cesta, donosi isključivo predstavničko tijelo, dok općinski načelnik ne sudjeluje u postupku otvaranja i ocjene ponuda. No u konačnici, ugovor u Općine Josipdol potpisao je upravo načelnik Zlatko Mihaljević.

– Obzirom da je Zakonom o sprječavanju sukoba interesa beziznimno zabranjeno stupanje u poslovni odnos poslovnog subjekta u kojem dužnosnik ima 0,5% ili više udjela u vlasništvu s tijelom javne vlasti u kojem dužnosnik obnaša dužnost, Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak protiv dužnosnika Zlatka Mihaljevića, stoji u priopćenju Povjerenstva, ujedno naglašavajući kako pravni poslovi sklopljeni protivno zakonskim odredbama su ništetni te će Povjerenstvo bez odgađanja dostaviti predmet nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje radi utvrđenja ništetnosti pravnog posla. (KAportal)

Do sad Ogulinu i susjednim općinama dostavljeno 1300 doza cjepiva

Nakon što smo čekali 8 dana, stigao nam je odgovor Županijskog Stožera civilne zaštite o stanju u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata Ogulin, te o broju dobivenih cjepiva i cijepljenim građanima – piše OGportal. Tako doznajemo da je trenutno u ogulinskoj bolnici na virus COVID -19 pozitivno 2 djelatnika bolnice. Dva djelatnika OB Ogulin se nalaze u izolaciji.
S obzirom na progresiju epidemije u OB Ogulin je ponovno aktiviran COVID odjel.
Sukladno tome, dio COVID pozitivnih pacijenata OB Karlovac je premješten na liječenje u OB Ogulin.
Do 15.ožujka 2021.godine liječnicima obiteljske medicine (Ogulin, Plaški, Tounj, Saborsko, Josipdol, Drežnica) dostavljeno je ukupno 840 doza cjepiva i to : 150 Comirnaty (Pfizer), 520 AstraZeneca, 170 Moderna.
Uz navedene količine cjepiva još je distribuirano i 212 doza za cijepljenje korisnika i zaposlenika Domova za starije i nemoćne i 248 doza za cijepljenje zdravstvenih djelatnika.
Za navedena područja ukupno je distribuirano 1300 doza cjepiva.
Sve navedene doze su utrošene. ZZJZ KŽ nema uvid koliko je od toga prvih, a koliko drugih doza, a dinamiku daljnjeg cijepljenja određuje zaprimljena količina cjepiva. Kao što je navedeno , u ordinacije su distribuirane sve tri vrste cjepiva. (OGportal.com)

SKG obavještava o primjeni novih epidemioloških mjera

Obzirom da su 25. ožujka na snagu stupile nove epidemiološke mjere, koje je predložio županijski Stožer civilne zaštite, iz ogulinskog SKG-a poručuju građanima korisnicima na tržnici i na pogrebima, posljednjim ispraćajima, te svim ostalim mjestima gdje se očekuje veći protok ljudi, da je obvezno NOŠENJE MASKI NA OTVORENOM, bez obzira na fizički razmak.
Odluka ujedno propisuje obvezu poslodavaca da u svojim prostorima provode pojačanu kontrolu provođenja svih epidemioloških mjera. Stoga je tvrtka SKG d.o.o. ograničila vrijeme primanja stranaka do 13,00 sati, uz preporuku da se svi poslovi i dogovori za koje nije nužna fizička prisutnost, obave putem telefona i elektronske pošte.
Kontakt brojevi ogulinskog SKG-a su slijedeći:
– tajnica – 047/522-215
– računovodstvo – 047/522-759
– dežurni grobar – 099/757-8286
– komunalni poslovi (otpad, odlagalište, reciklažno dvorište) – 047/532-315.
Vaše upite možete slati i na e-mail adresu: [email protected] .

“Poštovani građani, molimo da se pridržavate propisanih mjera kako bismo zaštitili sebe i druge!” – poručili su zaključno iz ogulinskog SKG-a.

fb-share-icon

Comments are closed.