Vijesti 24.03.2021.

Comments are closed

Karlovačka županija danas bilježi 115 novih slučajeva zaraze, od toga Ogulin 7

Broj novooboljelih u Karlovačkoj županiji danas je prešao 100, a radi se konkretno o ukupno 115 novih slučaja zaraze koronavirusom. Od toga je u Ogulinu evidentirano ukupno 7 novih slučajeva zaraze. Kako su izvjestili iz županijskog Stožera Civilne zaštite, tijekom protekla 24 sata PCR metodom testirane su 224 osobe, a to je rezultiralo sa 78 novih slučajeva zaraze. Najviše novooboljelih od tog broja ponovno je s područja Karlovca, a radi se o 53 novozaražene osobe. Uz to, Duga Resa je zabilježila 3 nova slučaja, Draganić 8, Ogulin 6, Barilović i Generalski Stol po 2, a Slunj, Bosiljevo, Krnjak i Rakovica po 1 novi slučaj zaraze.

Još 182 osobe testirane su pomoću brzih testova za detekciju antigena, a od toga je zaraza utvrđena kod 37 osoba u županiji. Od toga je u Karlovcu zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze, Slunju 8, Dugoj Resi 5, Generalskom Stolu 4, Ozlju 2, dok je u Ogulinu, Bariloviću, Kamanju, Krnjaku i Netretiću zabilježen po 1 novi slučaj.

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 56 COVID pozitivnih pacijenata (OBOgulin-12, OB Karlovac-44). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 10 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-3, OB Karlovac-7), a otpuštene su 2 osobe (OB Karlovac). Na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata preminule su 2 COVID pozitivne osobe (OB Ogulin-1, OB Karlovac-1).
U samoizolaciji se na području županije nalazi 619 osoba, a prijavljena su 2 kršenja te mjere.

Turistička inspekcija DI dana 23.ožujka 2021.godine obavila je 3 nadzora na području grada Ogulina. Jednom UO izdano je usmeno rješenje sa mjerom pečaćenja unutarnjeg prostora za goste. Sanitarna inspekcija obavila je 1 inspekcijski nadzor UO na području grada Ogulina gdje je izdano usmeno rješenje u svezi otvorenosti prostora.
Inspekcija SCZ Karlovac vršila je nadzore na području grada Karlovca, a obišli su 6 ugostiteljskih objekata. Tom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti.

Stanje u školama na dan 24.3.2021.godine
Broj pozitivnih učenika OŠ: 26
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 9
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 14

Broj pozitivnih učenika SŠ: 23
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 4
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 11

U odnosu na utorak:
u OŠ: + 5 pozitivnih učenika i +4 pozitivna zaposlenika

u SŠ: +3 pozitivna učenika i +1 pozitivan zaposlenik

 

Održana završna konferencija projekta “Susret s rijekom”

Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja je, uime Grada Ogulina, sudjelovala na završnoj konferenciji projekta „Susret s rijekom“ u Karlovcu. Glavni cilj bio je predstavljanje samog projekta, odrađene aktivnosti i način na koji će projekt izgradnjom nove turističke infrastrukture utjecati na povećanje turističke privlačnosti NATURA 2000 područja i podizanje svijesti javnosti o važnosti i očuvanju prirodne baštine.
Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, JU Natura Viva, JU Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ogulina i Turistička zajednica područja KUPA.

 

HDZ prikupio najviše donacija u prošloj godini

Tvrtke iz Karlovačke županije u prošloj su godini na račun HDZ u obliku donacija uplatile iznos od 81 tisuću kuna, dok su istaknuti lokalni HDZ-ovci izdvojili zajednički 65 tisuća kuna.

S prvim danom ožujka zaključen je rok za predaju redovitih godišnjih financijskih izvještaja političkih stranaka i nezavisnih zastupnika. Hrvatska demokratska zajednica već po običaju prikupila je najveći broj pojedinačnih donacija u protekloj godini, ukupno gotovo 780 tisuća kuna u novcu. Dobar dio prihoda, kao i prijašnjih godina, osigurale su tvrtke iz Karlovačke županije ali i istaknuta lica lokalnog HDZ-a.

Najvišu pojedinačnu donaciju u Karlovačkoj županiji, HDZ je primio od ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Turkovića u iznosu od 30 tisuća kuna što je i najveći mogući iznos kad su donatori fizičke osobe. A stranku su donirali i županijski pročelnici, Marija Šćulac Medić s 15 tisuća kuna, te Kristijan Čujko s 10 tisuća kuna.

Njima su se pridružili i vodeći ljudi županijskog HDZ-a Branko Zoretić, Tomislav Lipoščak, Jure Katić, Alen Halar te Nada Murganić s uplatom od 2 tisuće kuna. Simboličnih 500 kuna donirala je i sadašnja dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić.

Pa su tako novčanu podršku, u obliku donacija, za političko djelovanje trenutno vladajuće stranke u Hrvatskoj uplatile karlovačke tvtke Gradiv d.o.o u iznosu od 2 tisuće kuna, LAV-1985 d.o.o. s 9 tisuća kuna, B.T.C. d.o.o. i Grgurić Gradnja d.o.o. po 10 tisuća kuna, dugoreška Arkada d.o.o., Niskogradnja d.o.o. te Dolomit – proizvodno prometna zadruga i Aquaestil plus d.o.o. u iznosu po 20 tisuća kuna. (Kaportal.hr)

 

Uspješno proveden projekt “Bajkovita zima uz ognjište”

U Ivaninoj kući bajke uspješno je proveden projekt “Bajkovita zima uz ognjište”. Projekt se provodio uz potporu Ministarstva kulture i medija, a u Godini čitanja. Svojim umijećem pripovijedanja bajki u sklopu projekta predstavile su se pripovjedačice Margareta Peršić iz Zagreba, Sandra Vukoja iz Slavonskog Broda, Nevena Zuber iz Karlovca i naša Ogulinka Sabina Gvozdić.

Pripovijedanju uživo uz digitalno ognjište prisustvovali su Ribice, Leptirići, Cvjetići i Bubamare, odnosno skupine iz Dječjeg vrtića Bistrac. Budući da je zbog epidemioloških ograničenja broj posjetitelja na programu uživo bio ograničen, u programu Radio Ogulina svakoga dana, od 18 sati, mogle su se poslušati pripovijedane bajke, dok su videozapisi svih nastupa istoga dana, od 17 sati, bili dostupni na YouTube kanalu Ivanine kuće bajke.

“Uz bajkovite priče pripovjedačica službeno smo ispratili i zimu! Proljeće još nije zasjalo punim sjajem, stoga vas pozivamo da, ako već niste, uživate uz Bajkovitu zimu uz ognjište u toplini svojih domova, a putem Youtube kanala Ivanine kuće bajke.” – poručili su iz ove gradske ustanove.

 

Učenici ogulinske Gimnazije i strukovne škole gostovali u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”

Jutros su se u HTV-ovu emisiju Dobro jutro Hrvatska uživo, putem Skypea, uključili učenici ogulinske Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana koji su nedavno osvojili prvo mjesto u Hrvatskoj na online kvizu o poznavanju Hrvatskog sabora. Svoja iskustva podijelile su učenice Hana Turković i Sara Rendulić, te njihova mentorica profesorica Ljiljana Gračanin. Učenice su govorile o pripremi za natjecanje, o sadržajima koje su usvojile na satu Politike i gospodarstva, o načinu provedbe i samoj koncepciji kviza. Govorile su i o važnosti izlaska na izbore i sudjelovanja u demokratskom odlučivanju. Mentorica Gračanin je pohvalila učenike te naglasila koliko je ponosna da su u vrlo teškoj epidemiološkoj situaciji upravo oni ponijeli titulu pobjednika, za što su se marljivo pripremali.

Ovim putem upućujemo naše čestitke učenicama i mentorici na ostvarenom rezultatu. (OGSŠBF/ROg)

 

 

Radionica o financijskoj prijavi projekta

U sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, kojeg provodi Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, održana je četvrta i posljednja edukacija Modula 4. pod vodstvom stručne suradnice Dragane Kosanović mag.oec.
Na posljednjoj edukaciji polaznici su, na temelju znanja kojeg su dobili na prijašnjim edukacijama, ispunjavali primjere svojih prijavnih obrazaca, prvenstveno financijski dio, te su nakon toga mogli dobiti uvid u ono što su dobro napravili, a koje su greške zabilježene pri ispunjavanju obrazaca.
Nakon Modula 4 sljedeći mjesec krenut će i Modul 5 koji će se bazirati više na Menadžment volontera i sustavom upravljanja u organizacijama civilnog društva.
Edukacija će se i dalje održavati online preko platforme ZOOM, a besplatne su za sve sudionike.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.

fb-share-icon

Comments are closed.