Vijesti 23.12.2020.

Comments are closed

Danas u Ogulinu 13 novozaraženih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupno je do sada oboljelo 6370 osoba.
80 novih slučajeva zaraze utrvrđeno je pomoću PCR testova, a među njima je 7 novooboljelih osoba iz Ogulina.
Još 60 novooboljelih osoba detektirano je pomoću brzih testova za detekciju antigena. Od tog ukupnog broja, 6 novozaraženih je iz Ogulina, a 1 osoba je iz Josipdola.

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano ukupno 159 COVID pozitivnih pacijenata ( Ogulin-46, Duga Resa-51, Karlovac-62). U posljednja 24 sata novoprimljenih je 16 osoba (Ogulin-2, Duga Resa-3, Karlovac-11). Na respiratoru se nalazi 6 osoba ( OB Karlovac). U protekla 24 sata je otpušteno 10 osoba ( 7-Ogulin, 3-Karlovac). Umrlo je 6 osoba u protekla 24 sata ( 1-Ogulin, 5-Karlovac). Ukupno su do sada u bolnicama Karlovačke županije umrle 182 osobe.
Ukupno je u bolnicama Karlovačke županije 10 liječnika u samoizolaciji, 59 medicinskih sestaraItehničara, 15 ostalih zdravstvenih djelatnika, te 50 nezdravstvenih djelatnika.

U samoizolaciji se na području cijele županije nalazi 1266 osoba, a zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.

Ogulinska bolnica ima novog ravnatelja?!

Upravno vijeće Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin donijelo je 29.10. 2020. odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja bolnice. Natječaj je objavljen 06. studenog, a primanje molbi završeno je 15 dana kasnije. Još pred desetak dana OGportal poslao je upit Upravnom vijeću bolnice je li imenovan novi ravnatelj i koliko je molbi zaprimljeno. Odgovoreno nam je da će odluka biti objavljena na službenoj stranici bolnice – piše danas OGportal.

Kako neslužbeno saznaju, jučer se sastalo Upravno vijeće bolnice u sastavu Domagoj Trupeljak, Karmen Krpan – Krizmanić, Marina Brozinić – Došen, Hrvoje Magdić, Marija Salopek Angelov, Antonija Suvajac i predsjednik Upravnog vijeća Vjekoslav Bitunjac, te razmotrilo zamolbe. Navodno su pristigle dvije i to dosadašnjeg ravnatelja dr.Josipa Zorka i dr. Davora Vukelje.
Njihovi izvori tvrde da je, nakon poduže sjednice, donesena odluka da novi ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin bude dr. Davor Vukelja.

Jutros su Upravnom vijeću ponovili upit u nadi da će dobiti službenu informaciju, međutim, nikakav odgovor još nisu dobili. (OGportal.com)

 

Noćas u Ogulinu izgorio automobil

Jutros je u Preradovićevoj ulici u Ogulinu, izgorio osobni automobil marke Honda.
Prema prvim informacijama požar je primijećen oko 04 i 30, a plamteći automobil ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ogulin. Je li požar podmetnut, ili je izbio iz nekog drugog razloga, vjerojatno će se saznati nakon policijske istrage.
Policajci PP Ogulin tijekom jutra i prijepodneva izvršili su uviđaj. Automobil je, navodno,  u vlasništvu supruga zamjenice ogulinskog gradonačelnika, što bi moglo imati dodatnu težinu u cijelom slučaju, ako se ispostavi da se radi o podmetnutom požaru. Kako bi došli do više informacija vezanih uz ovaj događaj, novinari OGportala poslali su upit u PU karlovačku. (OGportal)

 

Održana 3. edukacija, ovaj put na temu: “Koncept društvenog poduzetništva”

U organizaciji ogulinske Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA) sinoć je održana i treća online edukacija u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, Akademija za razvoj civilnog društva, MODUL 1.
Modul 1, podsjećamo, sadržava 4 edukacije pod vodstvom stručne suradnice Mihaele Grgurić mag.iur. Tema treće edukacije je bila “Koncept društvenog poduzetništva”. Sudionici radionice i po treći su put bili aktivni. Među ostalim, predlagali su aktivnosti, raspravljali o tradicionalnom i društvenom poduzetništvu, razgovarali o stilovima vođenja i liderstva, te osobinama lidera. Edukacija je, iz epidemioloških razloga, i ovaj put održavana online, preko platforme ZOOM.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

Polaznici Škole pjevanja vam daruju Božićni koncert

Bliži nam se Božić, koji će uvelike biti drugačiji no svi oni ranijih godina, a sve zbog epidemije koronavirusa. Polaznici Škole pjevanja POU Ogulin, pod stručnim vodstvnom Karle Ane Sabljak, odlučili su nam uljepšati ove blagdane Božićnim koncertom. Škola pjevanja POU Ogulin započela je s radom u lipnju ove godine, a vjerujemo da vam je u sjećanju ostao i njihov koncert povodom obilježavanja Dana grada Ogulina, kojeg ste imali priliku slušati uživo u našem programu. Ovo Božićno izdanje donosi drugi njihov koncert, a sniman je u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama. Premijeru koncerta moći ćete pogledati u četvrtak, 24. prosinca, s početkom u 18 sati na službenom Youtube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Skladbe izvode:
1. Karla Ana Sabljak “Bijeli Božić” (Crvena jabuka)
2. Sara Rodić “Santa tell me” (Ariana Grande)
3. Mija Radošević “Fritula” (Petar Grašo)
4. Katarina Domitrović “All I want for Christmas” (Mariah Carey)
5. Nika Sabljak “Bijeli Božić” (Oliver Dragojević)
6. Luca Moreno Pribanić “Let it snow” (Dean Martin)
7. Viktorija Sabljak “Last Christmas” (Wham!)
8. Magdalena Mrakovčić “So this is Christmas” (Celine Dion)
9. Zvončiči

“Želimo svima sretan Božić i uspješnu i zdravu 2021.” – poručuju iz ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta.

fb-share-icon

Comments are closed.