Vijesti 22.12.2020.

Comments are closed

U Ogulinu zabilježen 1 slučaj zaraze, u županiji 139

Danas je u Karlovcu održana tiskovna konferencija županijskog Stžera civilne zaštite, a na samom početku smo imali priliku čuti da u posljednja 24 sata imamo 139 novih slučajeva zaraze u županiji. Od tog broja, 63 nova slučaja zaraze utvrđena su PCR testiranjem, a niti jedna novooboljela osoba nije iz Ogulina. Najviše oboljelih je s područja grada Karlovca, 42. U Ogulinu je jedan slučaj zaraze utvrđen pomoću brzih antigenih testova, dok ih je u cijeloj županiji u posljednja 24 sata utvrđeno ukupno 76.
U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 163 COVID pozitivna pacijenta (Ogulin-53, Duga Resa-48, Karlovac-62). Novoprimljenih je ukupno 17 (Ogulin-6, Duga Resa-2, Karlovac-9). U posljednja 24 sata otpušteno je sa bolničkog liječenja 16 osoba (2-Ogulin, 14-Karlovac). Na respiratoru se nalazi 6 osoba u OB Karlovac. U posljednja 24 sata je u karlovačkoj bolnici umrlo 5 COVID pozitivnih pacijenata.
U samoizolaciji se nalazi 1205 osoba, a kršenja mjera samoizolacije nije bilo. Međutim, protiv jedne osobe iz Karlovca je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ODO-Karlovac podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.180 KZ RH širenje i prenošenje zaraznih bolesti.
Tijekom tiskovne konferencije, inače, moglo se čuti i da cjepivo u našu županiju dolazi 27. prosinca, a u prvoj fazi stiže 305 doza. Istog dana bi trebalo započeti i cijepljenje. 255 doza biti će raspoređeno korisnicima ustanova socijalne skrbi, 30 u OB Karlovac, te 20 u Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Slijedeća isporuka doza cjepiva bi trebala U Karlovačku županiju stići 31. prosinca.
Od jučer je županijski Stožer, putem sustava e- Građani, zaprimio 2352 zahtjeva za propusnicama, a 1440 ih je odobreno. Propusnice se uglavnom odobravaju osobama kojima je nužna medicinska skrb te osobama kojima je nužna za odlazak na posao. Zahtjeve za propusnice županijski Stožer zaprima putem 3 kanala: putem sustava e-Propusnice, putem e-maila, a primaju se i ručno pisani zahtjevi u Karlovcu. Građane su još jednom zamolili da ne podnose zahtjeve za propusnice koji ne udovoljavaju kriterijima Odluke nacionalnog Stožera o njihovom uvođenju. Zahtjeve za propusnice županijski Stožer danas zaprima do 19 sati, sutra od 7 do 19, a na Badnjak od 7 do 12 sati.
S tiskovne su članovi županijskog Stožera civilne zaštite zaključno građanima poručili: “Provedite blagdane u najužem krugu obitelji!”.

 

 

Ogulinski SKG slavi 55. rođendan

Ogulinski SKG obilježava 55. obljetnicu svog rada i djelovaja. Naime, tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin, kao slijednik Stambenog poduzeća, osnovana je 1965. godine Odlukom Skupštine općine Ogulin. Ove godine tako obilježavaju punih 55 godina postojanja.

“Tijekom godina djelovanja svojim poslovanjem i aktivnim sudjelovanjem tvrtka je obilježila kvalitetu života naših sugrađana kroz izgradnju novih životnih sredina i time je stvarala identitet grada. Te aktivnosti uvelike su određene potrebama građana za novim životnim prostorima i prostorima javne namjene.

Tako davnih 70-tih godina prošlog stoljeća nastaju objekti u užem dijelu grada, kao i u okolnim mjestima, koji i danas obilježavaju i definiraju vizuru tih zajednica: stambeno- poslovni objekt u ulici Josipa bana Jelačića (Robna kuća), zgrada Erste banke (Riječka banka), Vijenac Ive Marinkovića (Raketa), stambeno naselje Krči, stambeno- poslovna zgrada u Plaškom (zgrada Erste banke), stambeno -poslovna zgrada u Josipdolu (prostor Općine Josipdol), stambeno-poslovni objekt u Tounju.
Pripajanjem komunalnih djelatnosti u djelatnosti ove tvrtke 1998.godine, osim poslovanja zgradama, tvrtka započinje obavljanje komunalnih poslova kao javnih ovlasti, od interesa sa cjelokupnu zajednicu: gospodarenje otpadom, upravljanje grobljima, održavanje čistoće javnih površina, organizacija rada parkiranja i gradske tržnice.

Zahvaljujemo se svim radnicima, umirovljenicima i svima onima koji su dali svoj doprinos u kontinuiranom radu i postojanju tvrtke.
Čast nam je 55 godina neprekidno, u miru, kao i kroz godine Domovinskog rata, biti na usluzi našim građanima i biti aktivni sudionik u razvoju grada Ogulina, kao našeg zajedničkog prostora u kojem živimo, razvijamo se i činimo ga mjestom po mjeri čovjeka.
Obilježavanje ove važne obljetnice bit će skromno, te će zbog epidemioloških mjera izostati proslava sa velikim brojem sudionika.” – poručili su ovim povodom iz ogulinskog SKG-a.

I naša radijska ekipa ovim putem upućuje čestitke svim zaposlenicima tvrtke povodom ove lijepe objetnice.

Od sutra vam za međužupanijsko kretanje trebaju propusnice

Od sutra vam za međužupanijsko kretanje trebaju propusnice. Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koje podnosi zahtjev. U našem slučaju zahtjevi se upućuju u Stožer civilne zaštite Karlovačke županije. Propusnicu možete zatražiti i putem sustava e-Propusnice, dostupnog na adresi https://epropusnice.gov.hr/ . Iznimno, u slučaju da podnositelj zahtjeva nema mogućnosti pristupa sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na mail adresu nadležnog stožera.

S obzirom na namjeru Odluke, napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Propusnice nisu potrebne osoblju nužnom za održavanje prometa i opskrbu; za dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe; novinarima i žurnim službama; pacijentima koji zahtijevaju medicinsku skrb; putovanja sa i na posao koji se ne može obavljati od kuće; te diplomatskom osoblju.

Kontakti za izdavanje propusnica u Karlovačkoj županiji, [email protected] 091/4793-103 i 047/666-155 https://www.kazup.hr/index.php/civilna-zastita-uredzupana

Informacije o epropusnicama https://www.koronavirus.hr/detalji-vezani-uz-e-propusnice/880

Kontakt za dodatne upite vezane uz izdavanje e-Propusnica
[email protected] (0-24h)
tel. 0800 80 90 (8-20h)
https://epropusnice.gov.hr

 

U teškim okolnostima, pokazali da imaju veliko srce

Učenici i djelatnici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana odlučili su u ovo Božićno vrijeme pomoći nekoliko obitelji svojih učenika. “Situacija s koronavirusom i prelaskom nastave online malo je zakomplicirala planove, ali kad netko želi pomoći, nađe način.” – poručili su na Facebook profilu škole.
Svaki razred dobio je zadatak prikupiti jedan dio božićnog paketa pomoći, koji sadražava npr. brašno, ulje, rižu, tjesteninu, sol, šećer, čokolade itd.. Učenici su sa svojim razrednicima uspjeli u školu dostaviti prikupljeno, a u akciju su se uključili i nastavnici i ostali zaposlenici škole. Razrednici su predložili šest obitelji učenika škole za koje su smatrali da im je najpotrebnija pomoć.
Zanimljivo je kako se 20. prosinca obilježava Međunarodni dan solidarnosti, te se ova akcija pomaganja povezala s obilježavanjem toga dana.

“I u teškim okolnostima škola je pokazala zajedništvo i veliko srce prema onima kojima je pomoć potrebna. Kada nam je svima teško, nismo zaboravili na one kojima je još teže. U vremenu kada smo svi strogo odvojeni jedni od drugih zbog aktualnih mjera, našli smo put do onih koji se osjećaju možda još osamljenije u ovo božićno vrijeme. U trenucima kada si ne smijemo pružiti ni ruku učenici i djelatnici naše škole uspjeli su pružiti ruku pomoći i prijateljstva onima kojima je potrebno. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj božićnoj akciji pomaganja!” – poruka je koje stiže iz ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana. (Facebook GSŠBF)

fb-share-icon

Comments are closed.