Vijesti 22.03.2021.

Comments are closed

Nema novooboljelih u Ogulinu, a u županiji 9 novih slučajeva zaraze

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dobra je vijest da u Ogulinu nema novooboljelih osoba.
Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas u izvjestili da su 2 nova slučaja zaraze utvrđena pomoću PCR testova. S područja grada Ozlja je 1 novooboljela osoba, a 1 iz Krnjaka.
U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 7464 osoba (PCR testiranje).
Brzim testovima za detekciju antigena zaraza je utvrđena kod još 7 osoba. Od toga su 4 novooboljele osobe iz Karlovca, 2 iz Rakovice, te 1 iz Vojnića.

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 55 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin-8, OB Karlovac-47). U posljednja 24 sata u OB Karlovacnovoprimljeno je 5 COVID pozitivnih osoba, dok je jedna osoba otpuštena s bolničkog liječenja. Na respiratoru se nalazi 5 COVID pozitivnih pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je 1 COVID pozitivna osoba (OB Karlovac).

Od početka pandemije u bolnicama je preminulo 299 COVID pozitivnih osoba, a 27 COVID pozitivnih osoba je preminulo izvan ustanova (prema izvješću mrtvozornika). Od početka pandemije je iz bolnica otpušteno 708 osoba.

U samoizolaciji se trenutno u bolnicama nalazi 11 medicinskih sestara/tehničara i 3 ostalih zdravstvenih djelatnika.
U samoizolaciji se, inače, u Karlovačkoj županiji nalaze 424 osobe, a prijavljeno je jedno kršenje te mjere.

 

Do 1. travnja udruge mogu Gradu Ogulinu prijaviti svoje projekte za sufinanciranje

Na web stranici Grada Ogulina objavljen je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2021. godinu. Naime, u gradskom proračunu i ove godine osigurana su sredstava za provedbu projekata, programa i manifestacija zainteresiranih udruga s područja grada Ogulina. Ukupni okvirni iznos planiranih sredstava za projekte koji će se raspodijeliti prijaviteljima koji udovolje uvjetima i kriterijima Poziva, te podnesu najkvalitetnije prijave, iznosi 265.000,00 kn.
Od tog ukupnog iznosa, za udruge iz područja socijalne skrbi, za poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, osigurano je 15.000,00 kuna. Za projekte, programe ili manifestacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata osigurano je 80.000,00 kuna, a za ostale udruge 170.000,00 kuna.
Najmanji ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva
je 1.000,00 kuna, a najviši ukupni iznos koji se jednoj udruzi može odobriti putem ovog Javnog poziva je 35.000,00 kuna. Svaka udruga putem ovog Javnog poziva može prijaviti i ugovoriti najviše 4 programa/projekta, za razdoblje provedbe od 1. siječnja 2021. zaključno do 31. prosinca 2021. godine.
Prijave se podnose u pisanom obliku na propisanim obrascima. Prijave je potrebno ispunjavati sukladno Uputama za prijavitelje, koje su objavljene na web stranici Grada Ogulina. Rok za podnošenje prijava istječe u četvrtak, 01. travnja, a sve potrebne informacije možete pronaći na web stranici Grada Ogulina. Formalnu provjeru pristiglih prijava utvrdit će Povjerenstvo za provjeru formalnih uvjeta Javnog poziva sastavljeno od tri člana, koje će imenovati gradonačelnik Grada Ogulina iz redova službenika Grada Ogulina.

Popravak poljskih puteva u Ribarićima

U Ribarićima je u tijeku popravak poljskih puteva. Kako doznajemo, Grad Ogulin je osigurao materijal za popravak puteva i stroj kombinirku, a mještani su organizirali prijevoz privatnim traktorima i rad na uređenju puteva.
Nakon svake zime, jer živimo u takvom podneblju, zbog vremenskih uvjeta, leda, kiše i snijega, puteve i ceste na području Ogulina treba popravljati. Već godinama se popravak puteva vrši na način da Grad Ogulin osigura materijal, a mještani se sami organiziraju na izvedbi radova.

 

I dalje ima nesavjesnih građana

Iz ogulinskog SKG-a uputili su apel nesavjesnim građanima. Na groblju Sv. Jakov u Ogulinu ovih dana ostali smo nemilo iznenađeni kada smo zatekli nepropisno odbačeni otpad od nesavjesnih građana – poručili su uvodno iz ogulinskog SKG-a, te dodali:

“Veći dio tako odbačenog otpada sastoji se od tekstila i odjeće. Posebno je neshvatljivo takvo ponašanje ako znamo da je na nekoliko mjesta u gradu i u reciklažnom dvorištu moguće odložiti takav otpad BESPLATNO. A pitanje je savjesti i osjećaja pijeteta svakog pojedinca odložiti svoj otpad baš na groblju!
SKG d.o.o u posljednje vrijeme učinio je velike napore kako bi implementirao sustav zbrinjavanja otpada na održivu razinu: skupljamo reciklabilne sirovine od vrata do vrata, zbrinjavamo glomazni otpad, detektiramo nepravilnosti, na reciklažnom dvorištu moguće je odložiti razne vrste otpada – i sve to financira se iz cijene odvoza otpada i ne naplaćuje se dodatno.
Ponovno apeliramo na savijest naših građana. Samo zajedničkim naporima možemo naš grad učiniti boljim mjestom za sve nas!”.

 

Svi članovi oslobođeni plaćanja članarine za 2021. godinu

Obavještavaju se svi članovi Dobrotvornog podupirajućeg društva „Sveti Rok“ Lomost Ogulin, da se redovna godišnja Skupština odgađa do daljnjeg zbog epidemioloških razloga, o čemu će članovi biti obaviješteni.
Prema odluci Upravnog odbora DPD „Sv.Rok“ Lomost, a povodom 100-te godišnjice osnutka, svi članovi oslobođeni su plaćanja godišnje članarine za 2021.godinu. Isto će se evidentirati u članske iskaznice-knjižice, prilikom uplate članarine za sljedeću godinu.

fb-share-icon

Comments are closed.