Vijesti 21.10.2020.

Comments are closed

Ogulin će dobiti još jedno semaforizirano raskrižje

Grad Ogulin i Županijska uprava za ceste su u rujnu potpisali sporazum o financiranju radova na semaforizaciji raskrižja Preradovićeve ulice i ulice B. Frankopana, popularno zvano križanje kod Hačka.

Prema sporazumu, grad i ŽUC će po pola podijeliti troškove. Radove sufinanciraju ŽUC i Grad iz razloga što je ulica B. Frankopana u nadležnosti ŽUC-a, a ulica P. Preradovića u nadležnosti Grada. Vrijednost radova, temeljem natječaja kojeg je proveo ŽUC kao investitor, iznosi 427.030,00 kuna s PDV-om.

Dovršetkom rekonstrukcije ulice od Hačka do Bolničke povećao se promet, a time i gužve na ovom raskrižju, što je uvjetovalo potrebu njegove semaforizacije. U utorak su se na terenu sastali predstavnici Grada, ŽUC-a, policije i izvođača, te tvrtke Semafor d.o.o. iz Zagreba, kako bi dogovorili detalje oko provedbe projekta.
Radovi će krenuti početkom studenog, a planirano trajanje izvedbe je do kraja spomenutog mjeseca.

 

U ogulinskoj bolnici se liječi 18 COVID pozitivnih pacijenata

Iz izvješća županijskog Stožera civilne zaštite danas smo doznali da je tijekom posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji evidentirano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Epidemiološka obrada je u tijeku. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sad od ove zaraze oboljelo 717 osoba.
U Općoj bolnici Karlovac se trenutno liječi 36 COVID pozitivnih pacijenata, 1 osoba je na respiratoru, 8 je novoprimljenih, 4 su otpuštena na kućno liječenje, do je 5 pacijenata premješteno u Opću bolnicu Ogulin. Inače, na COVID odjelu ogulinske bolnice leži 18 pozitivnih pacijenata. Od navedenih bolesnika, 17 ima lakšu kliničku sliku, a jedan težu.

 

Još nema korisnih saznanja o osobi nestaloj na području Oštarija

Od 8. listopada, pa tijekom sljedeća tri dana, održana je akcija traženja nestale osobe, Luke Šejića iz Oštarija, koji se kao nestali vodi još od 7. listopada. U višednevnoj potražnoj akciji sudjelovali su djelatnici policije, HGSS Ogulin i Karlovac te članovi lokalnih DVD-ova i lovačkog društva te mještani.

Tih dana pratili smo tu potražnu akciju i čekali eventualne rezultate. Kako nakon toga više nije bilo novih informacija, zanimalo nas je kako je cijela priča završila, pa smo se obratili policiji sa nekoliko pitanja. Zanimali smo se je li akcija traženja nestale osobe završena ili još uvijek traje, ima li ikakvih rezultata, ima li policija ima ikakvih novih spoznaja i saznanja, je li osoba možda pronađena i koja su daljnja postupanja u planu?

Iz policije je stigao sljedeći odgovor:
“Obavještavamo Vas da do sada poduzetim mjerama i radnjama traganja za nestalim muškarcem, on nije pronađen. U višednevnoj pretrazi užeg i šireg mjesta događaja u kojoj su sudjelovali predstavnici policije, HGSS-a, DVD-a i mještani, osoba nije pronađena te u ovom trenutku nemamo korisnih saznanja o nestaloj osobi. Kao i u svim slučajevima nestanka osoba, u okviru traganja za nestalim osobama osim pretrage mjesta događaja policija je nestanak objavila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (https://nestali.gov.hr/) i s ciljem pronalaska osobe prikuplja i provjerava potrebne informacije te poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Ukoliko netko ima korisnih informacija o nestaloj osobi može ih dojaviti u Policijsku postaju Ogulin na broj 047/664-939 ili dostaviti putem e-maila na adresu [email protected] .”

U Udruzi „Radost“ sutra novo dežurstvo “Pravne klinike”

U četvrtak, 22. listopada, će se, od 9 do 12 sati, u prostoru ogulinske Udruge “Radost” održati dežurstvo Pravne klinike. Pravna klinika je jedinica zagrebačkog Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna.
Pravna klinika, podsjećamo, u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. U svom radu Klinika se ravna odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Pravilnika o studiranju i Akta o organizaciji Pravne klinike.

Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici za pravnu pomoć. O tome hoće li klinika prihvatiti rad na njegovom predmetu odlučuje se na sastancima tijela Klinike, na temelju analize slučaja te u skladu s kriterijima za prijem predmeta.
Dakle, svi građani, bez obzira na članstvo u Udruzi “Radost”, mogu potražiti pomoć Pravne klinike. Dežurstvo Pravne klinke bit će organizirano i održano uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Sutra zadnji dan za prijave na “Art tečaj crtanja i slikanja

Pučko otvoreno učilište Ogulin započelo je s provođenjem novog programa Art tečaj crtanja i slikanja. Tečaj obuhvaća učenje crtanja i slikanja na klasičan akademski način. Organiziran je u 2 stupnja, a oba će se moći završiti kroz 1 školsku godinu. Nastava se održava jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Nakon svakog završenog stupnja organizirat će se izložba radova polaznika.
Stručna suradnica je Alenka Goldner Sučić, profesorica likovne kulture.
Ukoliko ste zainteresirani još uvijek se možete prijaviti i to putem online prijavnice koju možete pronaći na Facebook profilu Učilišta. Prijave su otvorene do četvrtka, 22. listopada. Cijena tečaja iznosi mjesečno 200 kn + PDV.

fb-share-icon

Comments are closed.