Vijesti 20.11.2020.

Comments are closed

Predstavljeni SDP-ovi kandidati za gradonačelnika Ogulina i načelnika Josipdola

Na konferenciji za medije SDP-a predstavljeni su kandidati Socijaldemokratske partije za gradonačelnika grada Ogulina i za načelnika općine Josipdol. Na lokalnim izborima u Josipdolu za načelnika će se kandidirati Alen Žanić, koji je ovom prigodom rekao da sadašnja vlast u Josidpolu ne rješava pitanje gradnje vrtića, vodoopskrbe za sve mještane i pomoć gospodarstvenicima, koji su se našli u teškoj situaciji zbog korona krize. Nada se da će mu njegovi sumještani dati priliku da to promijeni.

Za gradonačelnika Ogulina ponovo će se kanidirati Dalibor Domitrović.
“Želimo drugi mandat, želimo dovršiti započeto. Kad smo preuzali vlast od HDZ-a pred tri i po godine, proračun je iznosio 40 milijuna kuna, a za sljedeću godinu planiran je u iznosu većem od 100 milijuna kuna. To je dva i po puta više. Iako smo prošli razne prirodne nepogode, političku krizu i sad se borimo s koronom, projekte nismo zaustavili. Vrijedni su stotinu milijuna kuna. Poduzetnička zona je popunjena, idemo na proširenje, a broj zaposlenih veći je za 250 u odnosu na 2017. Smanjili smo prirez, vodimo brigu o djeci i mladima, ali i o našim umirovljenicima”- rekao je Domitrović, zaključivši da će nakon lokalnih izbora krenuti i još žešćim tempom.

Osim kandidata i članova SDP-a, na predstavljanju je bio nazočan i predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin, koji im je dao punu podršku.
“Građani su znali prepoznati kvalitetnu vlast u Ogulinu. Učinit će to opet!”- poručio je na tiskovnoj konferenciji Peđa Grbin i dodao da se napredak Ogulina vidi i to je pokazatelj onoga što je socijaldemokracija na djelu.

“Imamo fantastičnu ekipu koja je pokazala kako se voli svoj grad”- zaključio je Grbin.

Inače, nedavno je na izbornoj skupštini Općinske organizacije SDP-a Općine Josipdol, izabrano novo vodstvo. Jednoglasno je izabran novi predsjednik ogranka Alen Žanić, kao i potpredsjednik Ivica Gračanin. Novi predsjednik je zahvalio svim uzvanicima i članovima na potpori i istaknuo da je sljedeći cilj postizanje što boljih rezultata na predstojećim lokalnim izborima 2021. godine, kao i rad na pomlađivanju članstva. Uz članove organizacije, potporu su im dali i članovi Glavnog odbora SDP-a gradonačelnik grada Ogulina, Dalibor Domitrović i Pero Damjanović načelnik općine Plaški, kao i član predsjedništva SDP-a Karlovačke županije Zlatko Mrvoš.

 

 

Ogulin broji 8 novozaraženih, a županija ukupno 72

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 72 nova slučaja zaraze koronavirusom. S područja grada Karlovca je 40 osoba, dok je u Ogulinu zabilježno 8 novih slučajeva zaraze. U Dugoj Resi 7 je novooboljelih, u Vojniću 4, po 2 novozaražene imaju Ozalj, Slunj, Draganić i Kamanje. Po 1 novooboljelu osobu imaju Barilović, Netretić, Josipdol, Lasinja i Žakanje.
U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 2273 osobe, a u samoizolaciji se nalazi 708 osoba.
U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 53 pacijenta. 7 osoba je na respiratoru, 10 je novoprimljenih, 3 osobe su otpuštene s bolničkog liječenja, a nažalost preminula je muška osoba u dobi od 63 godine. U samoizolaciji se nalazi 60 djelatnika bolnice – 47 zdravstvenih i 13 nezdravstvenih.
U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leže 23 bolesnika. Preminula je jedna ženska osoba, 1954. godište, te muška osoba, 1941. godište, sa značajnim komorbiditetima. U samoizolaciji se nalazi 56 djelatnika bolnice, od toga 6 liječnika.

 

22. studenog na snagu stupaju pooštrene mjere

Od subote u ponoć, 22. studenoga na snagu stupaju nove strože epidemiološke mjere u Hrvatskoj. Mjere će trajati do 15. prosinca, izvijestio je na konferenciji za novinare Nacionalog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović. Još strožije mjere, već od danas uvode se Varaždinsku Osječko-baranjsku županiju i Daruvar. Uvodi se ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, umjesto na 50. Broj osoba na svadbenim svečanostima ograničava se na 15 osoba, umjesto 30. Na pogrebima može biti najviše 25 osoba, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Sportska natjecanja kao i do sada mogu se održavati bez gledatelja, ali uz strogo pridržavanje svih mjera HZJZ-a.

Uvodi se i obustava rada ugostiteljskih objekata, odnosno noćnih klubova, disco barova, casina i automat klubova. Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata kojima nije obustavljen rad do 22 sata, umjesto dosadašnjeg do 24 sata. Svi ugostiteljski objekti kojima nije obstavljen rad na ulazu će morati imati jasno istaknu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti unutra i strogo se moraju pridržavati toga.

Obveza se uvodi i za sve trgovine da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji mogu biti unutra istovremeno, sukladno uputama HZJZ-a i strogo pridržavanje istih. Za vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca svi moraju poduzeti dodatne mjere kako u njihovim prostorima ne bi boravio veći broj kupaca i kako bi se pridržavali epidemioloških mjera. Od 22 sata do 6 ujutro zabranjena je prodaja alkohola u trgovinama, na kioscima i benzinskim postajama.

Za vjerske obrede, umjetničke programe i kino projekcije broj pristunih osoba ograničava se na veličinu prostora na način da za svaku osobu moraju biti osigurana 4 četvorna metra neto površine, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Obveza je i na ulazu istaknuti broj maksimalno dopuštenih osoba. Organizatori su obvezni osigurati da se prostori redovito provjetravaju. (hrt.hr/ROg)

 

Kotlovnica je puštena u rad, kako bi se stekli uvjeti za obavljanje tehničkog pregleda

Nedavno smo vas izvjestili da je u Ogulinu u rad puštena nova kotlovnica Osnovne škole “Ivane Brlić Mažuranić”.

OGportalu se obratilo nekoliko čitatelja, s pitanjem imaju li kakvih službenih saznanja da škola za kotlovnicu nema uporabnu dozvolu. Novinari OGportala su se obratili Karlovačkoj županiji, koja je osnivač škole, te doznali:

“Temeljem Vašeg upita izvješćujemo Vas da je kotlovnica za grijanje dviju ogulinskih škola puštena u rad od strane ovlaštenog servisa, gdje su provjereni svi radni i sigurnosni uvjeti, o čemu postoji pozitivan zapisnik servisa. Puštena je u rad kako bi se u toku rada provjerili parametri i rezultati rada koje treba neophodno utvrditi za tehnički pregled. Prema tvrdnji glavnog nadzornog inženjera Borsa Vojaka, prije tehničkog pregleda treba:

– podesiti kvalitetno izgaranje goriva , doziranje goriva te količinu primarnog i sekundarnog zraka za izgaranje

-balansirati sustav na hidraulici instalacije

– podesti termostatske ventile

-podesti ekspanzijski modul

-podesiti cirkulacijske pumpe po konstantnom tlaku instalacije

-obučiti rukovatelje opremom,

– provjeriti zaštite SLE, HLS i dr.

– izvršiti provjeru iznošenja i količina pepela i odlaganje u metalni kontejer

– provesti ispitivanja kotlovnice za stanovišta ZNR

– provesti ispitivanja po pitanju komunalne buke

– i dr.

Sve ovo treba napraviti do organiziranja tehničkog pregleda, a nije bilo moguće do početka sezone grijanja, odnosno zimskih mjeseci. Da bi se navedeno moglo ispitati neophodno je da kotlovnica bude u funkciji!”

fb-share-icon

Comments are closed.