Vijesti 20.05.2021.

Comments are closed

Od siječnja do travnja zabilježili smo 3516 turističkih dolazaka i 8442 noćenja

Od 1. siječnja do 30. travnja ove godine Karlovačka županija je zabilježila 17.337 turističkih dolazaka, te 36.549 noćenja. U odnosu na prva 4 mjeseca lanjske godine došlo je do zamjetnog povećanja broja dolazaka turista, i to za 33%, dok je broj ostvarenih noćenja porastao za 3,7%.

Odlični pokazatelji ostvareni su tijekom prva 4 mjeseca ove godine i na području pod ingreencijom Turističke zajednice grada Ogulina. Tako je na našem području zabilježno 3.516 turističkih dolazaka, dok smo ih tijekom prva 4 mjeseca lani zabilježili 1.545. Zabilježili smo i 8.442 noćenja, dok smo ih u istom razdoblju prošle godine imali 6.019.

Na području cijele Karlovačke županije najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su domaći gosti, a među stranim gostima najviše dolazaka zabilježili su državljani Njemačke te potom Italije. Najviše turističkog prometa ostvareno je u objektima u domaćinstvu, a potom u hotelima na području Karlovačke županije.

Tijekom prva 4 mjeseca ove godine u našoj županiji je zamijećen porast broja noćenja u danima vikenda. Istodobno je došlo do smanjenja broja kreveta u objektima u domaćinstvu, i to za njih 187.
Obzirom da su pred nama ljetni mjeseci i ljepši dani, vjerujemo da ćemo i u narednim mjesecima bilježiti još bolje turističke rezultate na našem području, ali i na području cijele županije.

Za razminiranje šuma u Karlovačkoj županiji iz EU stiže više od 188 milijuna kuna

U Karlovačkoj županiji bit će razminirano 17,1 km2 šuma i šumskog zemljišta, rekonstruirani protupožarni putevi i obnovljene šume, za što će biti izdvojen 231,2 milijuna kuna. EU će projekt sufinancirati s bespovratnih 196,5 milijuna kuna, od kojih se više od 188 odnosi na razminiranje.

Riječ je o projektu “Razminiranje i zaštita šuma na kršu u Natura 2000 područjima u jugozapadnom dijelu Karlovačke županije – Karlovac Karst”, najvećem projektu razminiranja ikad, te najvećem financijskom učešću Europske unije u razminiranju Hrvatske, objavio je portal Zaštita.info.

Portal je najavio da će projektom u jugozapadnom dijelu županije biti razminirano 17,1 km2 šuma i šumskog zemljišta, time omogućen siguran javni pristup područjima u kojima su prisutni eksplozivni ostaci rata ili se sumnja na njihovu prisutnost, a tako omogućeno održivo upravljanje i zaštita šuma, odnosno, nesmetana provedba šest šumsko-gospodarskih planova, te u skladu sa strogim načelima održivog upravljanja šumama, ostvareni preduvjeti za učinkovito upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Osim razminiranja, projektom će biti i rekonstruirano 43,60 km (21,80 ha) zapuštenih protupožarnih prosjeka s elementima šumske ceste, te provedena obnova šuma i šumskog zemljišta na površini od 210,65 ha s ciljem sanacije i restauracije ciljnog stanišnog ilirske hrastovo-grabove šume unutar područja ekološke mreže Natura 2000. (Kaportal.hr)

Danas u županiji 21 novi slučaj zaraze, preminule 4 osobe

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, 4 preminule COVID pozitivne osobe, te 219 osoba u samoizolaciji.

14 novih slučajeva u županiji utvrđeno je PCR testovima. S područja grada Karlovca je 9 novooboljelih osoba, Ogulin ima 2 nova slučaja, a Josipdol, Plaški i Ribnik po 1 novi slučaj zaraze.
Brzim testovima za detekciju antigena utvrđeno je 7 novih slučajeva zaraze. Karlovac i Žakanje su od toga zabilježili po 2 nova slučaja zaraze, a Duga Resa, Vojnić i Generalski Stol imaju po 1 novi slučaj.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 50 osoba ( OB Ogulin-15, OB Karlovac-35). U posljednja 24 sata novoprimljena je 1 COVID pozitivna osoba (OB Karlovac – 1), a otpuštene su 3 osobe (OB Karlovac – 3). Na respiratoru se nalaze ukupno 3 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac – 3). U posljednja 24 sata na COVID odjelu OB Karlovac preminule su 4 muške osobe – (1938.,1954.,1940.,1960. godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 14.110 osoba (10.392 – PCR, 3.718 – brzi antigenski test). U bolnicama je preminulo 465 osoba, te 33 COVID pozitivne osobe po izvješću mrtvozornika. S bolničkog liječenja su od početka pandemije otpuštene 1.052 osobe.

Stanje u školama Karlovačke županije na dan – četvrtak, 20.05.2021.
Broj pozitivnih učenika OŠ: 7
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 107
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 6
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 4

Broj pozitivnih učenika SŠ: 10
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 3
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 69
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 3
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 1

U odnosu na srijedu:
u OŠ: nema promjena
u SŠ: 1 pozitivan učenik više i 1 zaposlenik manje.

Sve počinje dobrom pričom…

Nastavljaju se edukacije Modula 7. u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva. Sinoć je održana druga od 3 edukacije Modula 7. Voditelj edukacija je stručni suradnik Muamer Mujević vlasnik i direktor Iconis agencije, jedne od vodećih digital marketing agencija u Hrvatskoj s klijentima u Europi, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.
Na edukaciji su polaznici još jednom detaljnije upoznati sa PR-om i marketingom. Tako su saznali što je marketing, koji se proizvodi i usluge mogu reklamirati, koji su problemi i rješenja, cijena i dostupnost. Bilo je, pored ostaloga, riječi i o konceptima PR-a, istraživanju tržišta i tema, analizi podataka, medijima, protokolima, analizi i prilagodbi.

Predavač Muamer Mujević poseban je naglasak stavio na rečenicu “Everything starts with a good story”, odnosno “Sve počinje dobrom pričom”, a bilo je riječi i o brandu, zašto brendirati, tko i što može biti brend, te benefit koju ona nosi.
Edukacije se i dalje održavaju online preko platforme ZOOM, a besplatne su za sve sudionike.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade RH.

Pedijatrijska ambulanta radi samo u jednoj smjeni

Iz ogulinskog Doma zdravlja obavještavaju pacijente da pedijatrijska ordinacija radi, od 20. svibnja do 11. lipnja, samo u smjeni Marine Kojčin, dr. med. spec. ped., odnosno parnim danom poslijepodne i neparnim prijepodne.
“Mole se roditelji pacijenata Petre Šuljić, dr. med. spec. ped. da se za narudžbe naručuju na telefonski broj ordinacije 047 531-068 za vrijeme rada ordinacije dr. Kojčin” – poručili su.

fb-share-icon

Comments are closed.