Vijesti 19.05.2021.

Comments are closed

U Karlovačkoj županiji cijepljenje je punom zamahu

Do sad je u Karlovačku županiju pristiglo 46.500 doza cjepiva i gotovo sve su utrošene. No, cjepivo redovito stiže i cijepljeni će biti svi koji to žele.
– Do sad je u Karlovačkoj županiji prvom dozom cijepljeno više od 30 posto osoba starijih od 18 godina, dok je više od 9 posto primilo obje doze. Ovaj postotak raste; zbog razmaka između doza više i nije moglo, rekao je za Kaportal Branko Zoretić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Zadovoljni su i načinom na koji se cijepljenje obavlja i odazivom građana; manjih problema je bilo samo s odbijanjem AstraZeneca cjepiva.
– Za sada sve dobro funkcionira. Jedino smo imali mali problem s nekoliko nepotvrđivanja termina cijepljenja cjepivom AstraZeneca, na Pfizer se većina odmah odaziva, a, naravno, ima i onih koji se odlučuju na cijepljenje bez obzira na vrstu cjepiva, priča Zoretić.

Plan je do kraja idućeg mjeseca cijepiti oko 60.000 stanovnika Karlovačke županije. Ovim tempom, vjerojatno će biti ostvaren.
– Sve doze koje stignu u tjednu uspijemo utrošiti jer, prosječno, dnevno cijepimo oko 1.000 ljudi. Naravno, nekad je taj broj manji, nekad veći, a najviše cijepljenih u jednom danu bilo je pretprošli tjedan, nešto manje od 2.000, veli Zoretić. (Kaportal.hr)

Gradonačelnik Domitrović uputio zahvalu biračima

Dva dana nakon izbora putem svoje službene Facebook stranice oglasio se gradonačelnik Dalibor Domitrović.

U svojoj objavi je, između ostalog, naveo:
“Poštovane Ogulinke i Ogulinci,
prošlo je 48 sati od izbora. Dojmovi su sređeni, euforija je splasnula, promišljanja su posložena. Prvo treba reći HVALA VAM. Ogulin je prošao kroz praznik demokracije, a to su izbori za Gradonačelnika i Gradsko vijeće, izbori za ljude koji će u iduće četiri godine upravljati gradom i određivati smjer razvoja grada.
Ono što me najviše veseli je to što ste kao građanke i građani Ogulina ovog puta osjetili potrebu da sudjeluju u tom prazniku, te u velikoj većini izišli na izbore i odabrali svoje zastupnike u izvršnoj i predstavničkoj vlasti.
Ogulin neće biti plav, Ogulin neće biti crven, niti siv niti žut. Ogulin će biti grad prijatelj. Prijatelj gospodarstvenicima, znanstvenicima, sportašima, čuvarima kulturne baštine, turistima, putnicima i svim ljudima dobre volje, bit će to grad osmijeha, grad koji raste. Eto, to je moja slika Ogulina u budućnosti.”

Inače, u našoj nedjeljnoj emisiji “Oči u oči” ugostit ćemo upravo gradonačelnika Dalibora Domitrovića. Razgovarat ćemo o rezultatima nedjeljnih izbora, ali i planovima gradske vlasti za naredne 4 godine.

25 novih slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 1 preminulu COVID pozitivnu osobu te 215 osoba u samoizolaciji.
PCR testovima je testirano 179 osoba u našoj županiji, a utvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze. S područja grada Karlovca je 13 osoba, dok su po 1 novi slučaj zabilježili Ogulin, Vojnić, Josipdol, Krnjak i Saborsko.
Brzom testiranju pristupile su 132 osobe u županiji, a otkriveno je 7 COVID pozitivnih osoba. Po 2 nova slučaja zabilježili su Duga Resa i Barilović, a po 1 Karlovac, Slunj i Josipdol.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 57 osoba ( OB Ogulin-16, OB Karlovac-41). U posljednja 24 sata novoprimljene su 4 COVID pozitivne osobe (OB Ogulin – 2, OB Karlovac – 2), otpuštene su 4 osobe (OB Ogulin – 2, OB Karlovac – 2). Na respiratoru se nalazi 6 COVID pozitivne osobe (OB Ogulin-1, OB Karlovac-5). U posljednja 24 sata na COVID odjelu OB Karlovac preminula je muška osoba (1932. godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 14.089 osoba ( 10378- PCR, 3711-brzi antigenski test), preminulo u bolnicama 461 osoba te 33 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika, a otpušteno sa bolničkog liječenja od početka pandemije 1049 osoba.

Stanje u školama Karlovačke županije na dan – srijeda 19.05.2021.
Broj pozitivnih učenika OŠ: 7
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 8
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 86
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 6
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 3

Broj pozitivnih učenika SŠ: 9
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 4
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 53
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 3
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 1

U odnosu na utorak:
u OŠ: 2 pozitivna učenika više i 2 zaposlenika više
u SŠ: nema promjena.

Ogulinski vatrogasci spasili psa iz septičke jame

Djelatnici ogulinske Javne vatrogasne postrojbe jučer su dobili poziv za spašavanje psa koji se nalazio u staroj septičkoj jami, pokraj napuštene kuće u Oštarijama, u Grabi. Na intervenciju je upućena dežurna smjena, koja je pomoću opreme spasila psa, koji je tamo proveo možda i nekoliko dana.

Iscrpljena životinja predana je na pregled u Veterinarsku stanicu u Josipdolu.
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ogulin zahvaljuju djelatnicima Hrvatskih šuma, Rasadnika Oštarije, koji su bili u neposrednoj blizini i čuli zavijanje psa, te na vrijeme pozvali pomoć.

Ova vrsta, na svu sreću ne tako česte, intervencije naših vatrogarasaca zainteresrarala je i dobar dio nacionalnih medija, koji su danas prenijeli ovu vijest.

21. kolovoza će se održati Streetball Ogulin

Ukoliko ne bude kakvih epidemioloških ograničenja, 21. kolovoza uživat ćemo u ovogodišnjem izdanju Streetballa Ogulin. Iako vjerujemo da vam ovo ogulinsko izdanje turnira ulične košarke ne trebamo posebno predstavljati, podsjetit ćemo vas da se radi o 3×3 turniru koji je uvršten na FIBA-inu kartu. Turnir će se i ove godine održati na Košarkaškom igralištu, u Saborščanskoj ulici, a prijave su već počele. Poveznicu za prijave možete pronaći na Fecbook stranici ovog , više no popularnog, turnira.
Organizatori najavljuju da ove godine natjecatelje očekuje još bogatiji nagradni fond, a navijače brdo klope, cuge i najjači after party! Ujedno pozivaju sve sponzore da ih i ove godine podrže, kako bi turnir bio još bolji i jači.

Podsjećamo, da je prošlogodišnje izdanje ovog turnira okupilo brojne ekipe, odigrano je 27 utakmica, a sve je pratilo oko 500-700 posjetitelja. Nadamo se da će ove brojke biti ove godine još veće, te da ćemo svi zajedno, bez ograničenja, moći uživati u odličnoj atmosferi i uličnoj košarci.

 

fb-share-icon

Comments are closed.