Vijesti 16.12.2020.

Comments are closed

Sutra zasjeda ogulinsko Gradsko vijeće

Sutra, 17. prosinca, će se održati 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Sjednica će se, radi donošenja hitnih i neodgodivih odluka, te s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti vijećnika i ostalih sudionika, održati elektroničkim putem, odnosno video konferencijom. Pred gradskim vijećnicima je opsežan dnevni red, koji broji čak 35 točaka, a niti ovaj pu neće izostati Aktualni sat. Između ostalog, raspravljat će se o prijedlogu Proračuna Grada Ogulina za 2021. godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu. Na dnevnom redu se nalazi i prijedlog Rješenja o razrješenju, a potom i imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića „Bistrac“ Ogulin.

Tijek sjednice imat ćete priliku slušati u našem programu, a početak je zakazan za 9 sati.

 

29 novooboljelih u Ogulinu, a u Josipdolu 15

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 162 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 258 osoba. Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 5520 osoba od COVID -19.
PCR testiranjem utvrđeno je 88 novih slučajeva zaraze. Između ostalog, s područja grada Ogulina 13 je novozaraženih, te Josipdola 15.
Brzim testom za detekciju antigena utvrđene su 74 novooboljele osobe, od čega ih je u Ogulinu 16, Josipdolu 2 i Saborskom 1.
U bolnicama Karlovačke županije na današnji su dan hospitalizirane ukupno 163 osobe (Ogulin- 50, Duga Resa-52, Karlovac-61). Sa bolničkog liječenja su otpuštene 4 osobe (Ogulin-2, Duga Resa-1, Karlovac-1).
U protekla 24 sata preminulo je 5 COVID pozitivnih osoba, od čega 3 u Ogulinu i 2 u Karlovcu.
Na respiratoru se nalazi 8 COVID pozitivnih pacijenata, i to u karlovačkoj bolnici.
U samoizolaciji se nalazi 1277 osoba.

U osnovnim školama na području Karlovačke županije pozitivan je 61 učenik, te 47 djelatnika. 1063 učenika su u samoizolaciji, kao i 41 razredni odjel.

 

Sinoć počela Akademija za razvoj civilnog društva

U organizaciji ogulinske Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA) sinoć je održana online edukacija u sklopu projekta Centar za razvoj civilnog društva, Akademija za razvoj civilnog društva, MODUL 1.

Modul sadržava 4 edukacije pod vodstvom stručne suradnice Mihaele Grgurić mag.iur. Tema prve edukacije je bila ULOGA NEPROFITNOG SEKTORA U DRUŠTVU. Edukacija je, zbog epidemioloških razloga, održana online preko platforme ZOOM.

Sudionici na prvoj edukaciji bili su predstavnici Udruge za demokraciju i civilne aktivnosti, Glumačke družine Đula, Društva za sportsku rekreaciju, Udruge Plus, Ratka Višnić, edukatorica za ljudska prava i aktivistica u raznim udrugama, te Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Sudionici su imali prigodu čuti sve o registraciji udruge, djelatnostima, ciljevima i zadacima, te izboru osoba za zastupanje. Svojim prijedlozima mogli su se aktivno uključiti i iznositi prijedloge koji su bitni za registraciju i djelovanje udruge.
Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

379 Ogulinaca dočekalo kraj studenog na “birou”

Na kraju studenog ove godine u evidenciji zavoda za zapošljavanje PU Karlovac bile su evidentirane 3.724 nezaposlene osobe, što je u odnosu na mjesec ranije povećanje za 16 nezaposlenih osoba ili 0,4%. U odnosu na studeni 2019. godine došlo je do povećanja nezaposlenosti za 21,0%. Krajem prošlog mjeseca najviše nezaposlenih bilo je u karlovačkoj ispostavi, njih 1551, dok je na području ispostave Ogulin evidentirano 715 nezaposlenih osoba. Najmanje je nezaposlenih bilo u ispostavi Ozalj, 168, te ispostavi Vojnić, 183. U usporedbi s istim mjesecom 2019. godine, evidentirana je nezaposlenost povećana u svim ispostavama, i to najviše u ispostavama Slunj i Vojnić, a najmanje u ispostavi Duga Resa.
Na području samog grada Ogulina bilo je 379 nezaposlenih osoba, u Plaškom 134, Josipdolu 131, Tounju 39 te Saborskom 32 osobe.

U studenom je zaprimljeno 266 prijava potreba za radnicima, što je smanjenje za 238 prijava (47,2%) u odnosu na listopad. U odnosu na isto razdoblje prošle godine došlo je do smanjenja za 12 prijava (4,3%). Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, te sektoru obrazovanja.

 

Oprez prilikom internetske kupovine!

Da opreza prilikom internetske kupovine nikad nije dovoljno svjedoči i posljednji slučaj koji je prijavljen karlovačkoj policiji. Naime, jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 30-godišnjakinje da je putem oglasa na internetu naručila torbicu za što je platila više od 1000 kuna, a koja joj nije isporučena niti joj je vraćen novac.

“Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.” – poručili su iz PU karlovačke.

fb-share-icon

Comments are closed.