Vijesti 16.11.2020.

Comments are closed

U tijeku su radovi na uređenju ulice Ivane Brlić Mažuranić

Nastavljaju se radovi na uređenju ulice Ivane Brlić Mažuranić. II. je to faza rekonstrukcije ove ulice, a radove izvodi tvrtka ARKADA d.o.o. iz Duga Rese. Odabrana je za izvođača predmetnih radova temeljem provedenog postupka jednostavne nabave.
Radovi se izvode temeljem Izvedbenog projekta pojačanog održavanja kojeg je izradila projektantska tvrtka Planum d.o.o. iz Karlovca, te Izvedbenog projekta parternog uređenja izrađenog od tvrtke Atest inženjering d.o.o. iz Karlovca. Radovi bi, ukoliko to dopuste vremenski uvjeti, trebali bi biti završeni do kraja ove godine. Radovi obuhvaćaju izvođenje pripremnih radova, zemljanih radova, uređenje nogostupa i dijela kolničke konstrukcije, radove na postavljanju nove javne rasvjete. Troškovnikom je predviđena sadnja novih stabala i postavljanje klupa, koševa i druge urbane opreme.
Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši tvrtka Planum d.o.o. iz Karlovca.
Vrijednost radova iznosi 490.000,00 kuna s PDV-om, saznajemo iz gradske uprave.

 

 

 

Dva nova slučaja zaraze u Ogulinu i 1 u Josipdolu

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. Dva slučaja zabilježena su u Ogulinu, dok je jedan iz Josipdola. Kako su izvjestili iz županijskog Stožera, u karlovačkom DRIVE IN-u u nedjelju nije bilo testiranja.
Od jučer 7 naknadno obrađenih slučajeva dvije osobe su s područja Karlovca, dvije iz Ogulina, jedna iz Vojnića i jedna iz Lasinje, a jedna osoba nije iz Karlovačke županije.
U Karlovačkoj županiji ukupno je inače do sada oboljelo 2027 osoba.

U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 48 COVID pozitivnih pacijenata, 5 osoba je na respiratoru, 7 je novoprimljenih, 1 osoba je otpuštena sa bolničkog liječenja. U posljednja 24 sata imamo na žalost i 3 preminule osobe – 2 ženske osobe u dobi od 90 i 82 godine i jednu mušku osoba u dobi od 63 godine. U samoizolaciji se nalaze 62 djelatnika karlovačke bolnice – 58 zdravstvenih i 4 nezdravstvena djelatnika.

U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leži 26 pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 43 djelatnika bolnice.
U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 571 osoba. Državni inspektorat je zaprimio od Postaje granične policije Cetingrad obavijest o kršenju mjere samoizolacije.

 

Obilježena 29. obljetnica osnutka 143. brigade HV-a

Skromnije i u manjem broju zbog epidemiološke situacije, ali svečano, obilježena je 29. obljetnica osnutka 143. brigade Hrvatske vojske. U znak sjećanja na sve branitelje koji su živote položili na oltar domovine, program proslave započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba. Vijence su, osim veterana 143. ogulinske brigade, položili predstavnici gradske vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Potom je služena sveta misa, u župnoj crkvi Sv. Križa, nakon čega i druženje pripadnika 143. brigade i njihovih gostiju.

Okupili su se u atriju Hotela Frankopan. Nazočne je uvodno pozdravio predsjednik Udruge 143. brigade HV-a Milan Poljak. Potom su riječ dobili nazočni gosti, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuković, general pukovnik Mate Pađen, izaslanik ministra obrane, državni tajnik Branko Hrg i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, Darko Nekić. Poziv na molitvu uputio im je ogulinski župnik Nikola Prša.

Podsjetimo, Glavni stožer HV donio je 13. studenog 1991. godine zapovijed o formiranju ogulinske 143. brigade HV. Formira se Zapovjedništvo brigade, 3. pješačka bojna, mješoviti topnički divizion, pristožerne postrojbe, a dotadašnje 4. i 5. pješačka bojna 110. brigade postaju 1. i 2. pješačka bojna 143. brigade HV.

Brigada preuzima i uspješno brani utvrđenu crtu bojišnice sve do Sarajevskog primirja i dolaska mirovnih snaga UN-a. Tada se privremeno prevodi u pričuvu i demobilizira, a održavanje crte bojišnice preuzima novo formirana ogulinska postrojba, Domobranska bojna Ogulin u čiji sastav privremeno prelaze dio topničkih i izvidničkih postrojbi, samostalna satnija Saborsko, te dio pripadnika 143. brigade.

Zbog iznimne hrabrosti i požrtvovnosti u obrani domovine 143. brigada HV, 2006. godine, odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog.

 

 

Gradonačelnik obišao radove u Drežnici

Tijekom proteklog vikenda gradonačelnik Dalibor Domitrović je, u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Drežnica Đorđa Tomića, obišao gradilište nove mrtvačnice u Drežnici.
Radove na izgradnji mrtvačnice izvodi tvrtka GP Mikas iz Ogulina, a vrijednost ove faze, koja podrazumijeva izvedbu zidova, iznosi 320.000,00 kuna. Rok za dovršetak je kraj studenog, nakon čega u idućoj godini slijedi nastavak, a to je izvedba krovišta i krovnog pokrova, te ostali radovi do samog dovršetka.

 

Inspekcijski nadzor u OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić”

Prema neslužbenim informacijama koje su stigle i do OGportala, u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu boravila je prosvjetna inspekcija i utvrdila nepravilnosti prilikom zapošljavanja učiteljice razredne nastave u Jasenku (područna škola).

O tome se piše i komentira i na društvenim mrežama, pa su uputili dopis u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zamolivši ih da im u cilju objektivnog informiranja javnosti odgovore jesu li te informacije točne, što je utvrdila prosvjetna inspekcija, je li natječaj poništen, na koji način je inspekcija doznala za nepravilnosti, odnosno, je li se netko od kandidata žalio i hoće li za to netko odgovarati, te što se sad mora učiniti?

Odgovor su dobili u kratkom roku, a u njemu stoji:

“Inspekcijski nadzor u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu izvršen je po službenoj dužnosti, a u povodu podnesene predstavke jednog od prijavljenih kandidata na natječaj.
S obzirom na utvrđene bitne povrede u postupku popune radnog mjesta učitelja razredne nastave u Područnoj školi Jasenak, Školi je rješenjem, u okviru nadležnosti prosvjetne inspekcije propisane Zakonom o prosvjetnoj inspekciji, zabranjeno da primljena kandidatkinja obavlja poslove učiteljice razredne nastave u PŠ Jasenak temeljem sklopljenog ugovora o radu.
U tijeku je žalbeni rok. Odvjetnik stranke je obaviješten o ishodu postupka inspekcijskog nadzora”. (OGportal.com)

Sutra će se održati tjedni sajam

Iz gradske tvrtke SKG primili smo obavijest u kojoj stoji da će se tradicionalni tjedni sajam održati sutra ,17. studenog, a radi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje 18. studenog.
Također obavještavaju korisnike usluge odvoza otpada koji su na redovnom rasporedu srijedom, da će se isti odvoziti po redovnom rasporedu sljedeću srijedu, 25. studenog, uz zaprimanje JEDNE dodatne vreće otpada.

fb-share-icon

Comments are closed.