Vijesti 16.09.2019.

Comments are closed

Proslavljen Dan Grada

 

Turnirom Ženskog kuglačkog kluba Klek Ogulin i zabavnim sportskim radionicama Društva za sportsku rekreaciju, u nedjelju je okončan ovogodišnji program proslave Dana Grada Ogulina. Proslava je doživjela svoj vrhunac tijekom subote.

Podsjećamo, u subotu je Ogulin dobio Trg Petra Stipetića, održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća, a sve u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika. Okončan je i 6. Fesival Ogulinskog zelja. U Parku kralja Tomsilava imali su tako priliku kuptiti proizvode brojnih OPG-ova, koji su plodove svog truda i rada ponudili na izložbeno – prodajnim štandovima. Građani i gosti zabavljali su se i uz koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i njihovih gostiju. Bilo je jela od zelja, kolača i masnice. Sve masnice su bile odlične, za prste polizati, a najuspješnije su bile: Đurđica Miletić, koja je osvojila prvo mjesto, druga je bila Marija Puškarić, a treća Biserka Brletić.
Oržana je i procesija, te sveta misa povodom blagdana Uzvišenja Sv. Križa. Misu su svojim nastupom uveličali članovi klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice, a velik pljesak vjernika upućen je biskupu šibenskom Tomislavu Rogiću, nekadašnjem ogulinskom župniku, koji je predvodio misno slavlje.

Zabava se preselila u dvorište Frankopanske kule, gdje su tijekom poslijepodneva lovci kuhali gulaš, a ribiči fiš paprikaš. Njihov je trud ocjenjivala petoročlana komisija, u kojoj su bila dva kuhara, Ivica Magdić i Marinko Stipetić, dobitnici javnih priznanja Duško Gvozdić i Zvonko Trdić, te novinarka Dubravka Vuković.
Najbolji fiš pripremili su Goran Glad i Darko Dujmić. Prvo mjesto za najbolji gulaš osvojili su Igor Župan i Ivica Rendulić, drugi su Ivan i Vedran Salopek, a treći Branko Mateša i Robert Jardas. Oni će primiti vrijedne nagrade, lovačke puške, koje je osigurao grad Ogulin. Podijeljeno je, kako doznajemo, 1500 porcija gulaša. Sve to odrađeno je uz glazbu, a za to se pobrnuo domaći bend Partyano.
Za odličnu atmosferu u nastavku proslave pobrinuo se ogulinski Soundource, a potom su okupljeni Ogulinci i gosti uživali u puna dva sata vrhunskog rocka zahvaljujući Psihomodo popu. Naša radijska ekipa je u programu uživo, od ranog jutra, pratila sva ova i brojna druga događanja u okviru programa proslave 519. rođendana našeg grada.

 

Nova web stranica Radio Ogulina

Kad smo već kod naše radijske ekipe, recimo kako vas od ponedjeljka, na internetskoj adresi www.radio-ogulin.hr, očekuje redizajnirana i modernizirana web stranica vašeg i našeg radija.
Naime, u subotu, na sam rođedan Grada, dirketorica radija, Dubravka Vuković je gradonačelniku i predsjedniku Skupštine Radio Ogulina, Daliboru Domitroviću premijerno predstavila novi dizajn naše web stranice. Nakon što se i sam, iz prve ruke, uvjerio kako ona izgleda, uputio nam je samo pohvale za dobro odrađen posao.

Napomenimo kako je glavninu posla oko nove web stranice odradio naš kolega Goran Crnković. Na ovaj smo način, između ostalog, i mi željeli dati svoj doprinos proslavi rođendana našeg Ogulina. Nadamo se kako će se i vama svidjeti novi i moderniji pristup ovom načinu komunikacije sa vama. Dakle, www.radio-ogulin.hr, pogledajte, proanalizirajte i donesite zaključak sami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arheološka istraživanja

U ponedjeljak su započela arheološka istraživanja oko kapelice sv. Bernardina u Starom gradu Ogulinu.

Naime, kapelica, očuvana u današnjem obliku, predstavlja poligonalno svetište gotičke crkve Sv. Bernardina koju je početkom 16. stoljeća dao sagraditi Bernardin Frankopan. Od sredine 16., pa do kraja 18. stoljeća crkva se koristila kao župna crkva, a sredinom 19. stoljeća brod crkve je uklonjen u sklopu radova na novoj prometnici.

Provedbom sondažnog arheološkog istraživanja, namjerava se utvrditi prostorna raspodjela i razina strukturalne očuvanosti ostataka (temelja) broda crkve kako bi se pri budućim konzervatorsko-restauratorskim zahvatima imao uvid u mogućnosti njihove konzervacije i prezentacije.

Nakon provedenih istraživanja, plan je popločiti kolni ulaz i istaknuti pronađene gabarite kapelice.

Arheološko istraživanje vrši tvrtka Stratum d.o.o. na čelu sa direktorom Mariom Bodružićem, dipl. arheologom, a pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Karlovcu. Iskop vrši tvrtka Šaban d.o.o. iz Ogulina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posjet NP Kornati

U subotu su članovi Odbora za organizaciju proslave blagdana Svetoga Roka na Liščevki posjetili nacionalni park Kornate. Pošto su članovi ovog odbora ujedno i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zagorje, iskoristili su ovu priliku kako bi odali počast svojim kolegama – vatrogascima koji su 2007. godine smrtno stradali u Kornatskoj tragediji. Posjetili su mjesto njihova stradavanja gdje su, u znak vječnog sjećanja na stradale vatrogasce, zapalili svijeće i postavili spomen ploču.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan ljubaznosti u prometu

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u utorak će u svom uredu upriličiti prijam za predstavnike PP Ogulin i nagrađene građane povodom provedene akcije Dana ljubaznosti u prometu. Podsjećamo, 9. rujna policijski službenici proveli su ovu akkciju na području našeg grada. Na frekventnim pješačkim prijelazima u Ogulinu bilježili su vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati su potom evidentirani, a metodom slučajnog izbora određeno je pet vozača kojima će u utorak biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade. Tko će se okititi ovim priznanjem doznat ćemo sutra.

 

fb-share-icon

Comments are closed.