Vijesti 16.02.2021.

Comments are closed

Tripartitnim ugovorom do e-Upisa u ogulinski vrtić

Danas su, u uredu gradonačelnika, gradonačelnik Dalibor Domitrović i ravnateljica Dječjeg vrtića “Bistrac” Anita Domitrović, potpisali tripartitni ugovor sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, kojim je ugovoreno sudjelovanje u odabranim aktivnostima u sklopu projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“.
Ovim projektom bit će nabavljena elektronička oprema i aplikacija, te educirani djelatnici za postupak e-Upisa djece u Dječji vrtić. Uvođenjem e-Upisa roditeljima će biti olakšano prikupljanje dokumentacije, te upis djece u dječji vrtić. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

 

Do kraja tjedna bit će organiziran i ogulinski punkt za cijepljenje protiv COVID-a

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 18 novih slučajeva zaraze utvrđeno je pomoću PCR testova. S područja grada Karlovca je 6 osoba, Ogulin, Ozalj, Slunj i Cetingrad bilježe po 1 novi slučaj zaraze, Bosiljevo i Draganić 2, a Barilović 4. Brzim testovima za detekciju antigena zaraza je utvrđena kod još 7 osoba. Od toga je u Karlovcu, Slunju, Draganiću, Lasinji i Žakanju utvrđen po 1 novi slučaj, a u Dugoj Resi 2 nova slučaja zaraze.
U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 6652 osobe (PCR testiranje) i 1464 osobe (antigensko testiranje).

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 24 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-4, OB Karlovac-20). U posljednja 24 sata nema preminulih osoba. Ukupno je u bolnicama Karlovačke županije od početka pandemije preminulo 280 osoba. Na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta.

U samoizolaciji/izolaciji trenutno se u bolnicama Karlovačke županije nalazi jedan liječnik i jedna medicinska sestra/medicinski tehničar, a obje osobe su iz OB Karlovac. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji trenutno nalazi 276 osoba, a kršenja ove mjere nisu zabilježena.

Do 15. veljače na području Karlovačke županije distribuirano je ukupno 3981 doza cjepiva, a oko 1500 osoba primilo je obje doze cjepiva. Sva pristigla cjepiva u cijelosti su upotrijebljena i nije došlo do rasipanja doza čime dokazujemo dobru organiziranost medicinskog osoblja i osviještenost naših građana o potrebi i uvjetima provođenja cijepljena – ističu iz županijskog Stožera.

U Karlovačkoj županiji cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije, na za to predviđenim punktovima te u sustavu bolničkih ustanova. Punktovi će se organizirati sukladno potrebi, odnosno za sve osobe koje nisu u mogućnosti cijepiti se kod svojih liječnika obiteljske medicine. Cijepljenje će provoditi liječnici obiteljske medicine i timovi Zavoda za javno zdravstvo, te Zavoda za hitnu medicine Karlovačke županije. Sve količine cjepiva koje pristignu u Zavod će biti odmah podijeljene prema odgovarajućem ključu, na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ovaj tjedan u dolasku je 65 bočica (390 doza) cjepiva Pfizer koje je namijenjeno za sustav zdravstva i socijalne skrbi, oko 500 doza AstraZeneca i 500 doza cjepiva Moderne koje će biti distribuirano za potrebe cijepljenja šire populacije.
U četvrtak, 18. veljače, u 8 sati predviđena je organizacija punkta za cijepljenje u dvorani Ekonomsko-turističke škole Karlovac, planira se procijepiti 300 osoba, a isto se najavljuje provesti do kraja ovog tjedna i u Ogulinu.
Zbog dodatnih pojašnjenja o mogućnosti cijepljenja, sve građane upućuju na izravnu komunikaciju s liječnikom obiteljske medicine.
U sklopu kampanje cijepljenja na području Karlovačke županije, županijski Stožer Civilne zaštite je, u suradnji sa ZJZKA i HGK Karlovac, umjesto procjepljivanja dužnosnika Karlovačke županije u vrijeme provođenja takve kampanje na razini RH, organizirao cijepljenje 15 predstavnika najvećih tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća HGK Karlovac s područja naše županije, a koji udovoljavaju kriterijima prioriteta za cijepljenje. Oni su svojim primjerom ukazali na važnost povjerenja u zdravstveni sustav, te da cijepljenjem čuvaju svoje i zdravlje svojih suradnika i time pridonose normalizaciji i stabilizaciji gospodarskih aktivnosti.
“Navedenim primjerom želimo potaknuti sve one koji su u ovom trenutku nesigurni u svoju odluku za cijepljenjem da se za isto prijave kod svojih liječnika obiteljske medicine.” – poručili su iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Poziv udrugama i neprofitnim organizacijama

Grad Ogulin objavio je poziv udrugama koje su u 2020. godini ostvarile pravo na financijsku potporu Grada Ogulina, da dostave Gradu, kao davatelju financijskih sredstava, opisni i financijski izvještaj provedbe tih programa/projekta.
Izvještaji se dostavljaju na propisanim obrascima koji su bili sastavni dio natječajne
dokumentacije. Izvještajne obrasce je potrebno dostaviti najkasnije do 28. veljače 2021. godine, a sve potrebne obrace možete pronaći i na web stranici Grada Ogulina.

Iz gradske uprave pozivaju i sve ostale udruge, te neprofitne organizacije koje su u 2020. godini ostvarile pravo na proračunska sredstva Grada temeljem sklopljenih ugovora, sporazuma ili drugih dokumenata, da do 28. veljače 2021. godine, Gradu Ogulinu dostave ispunjen obrazac o potrošnji proračunskih sredstava (PROR-POT), a temeljem članka 15. Pravilnika o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija (NN broj 31/15, 67/17 i 115/18).
Obrazac o potrošnji proračunskih sredstava (PROR-POT) objavljen je na internetskoj stranici Ministarstva financija, a dostupan je i na web stranici Grada Ogulina. Više detalja možete pronaći putem poveznice https://www.ogulin.hr/poziv-udrugama-i-drugim-neprofitnim-organizacijama-2/ .

Udruga žena Ogulin nastavlja humanitarnu akciju “Za nju”

Prikupljanje donacija za žene Siska ponovo će se održati u organizaciji Udruga žena Ogulin. U akciji pod nazivom “Za nju” prikupljat će pomoć i naredne dvije subote, 20. i 27. veljače, u holu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin od 9 do 12 sati.
Tada će se prikupljati donacije za štićenice Centra za žene “Adela” iz Siska. Njihova predsjednica Senka Filipović ih je kontaktirala i zamolila da donacije budu donji veš, ručnici, čarape i posteljina.
“I ovim putem zahvaljujemo još jednom svima na već prikupljenim donacijama” – poručuju iz ogulinske Udruge žena i nadaju se dobrom odazivu, kao i do sada.

fb-share-icon

Comments are closed.