Vijesti 15.04.2021.

Comments are closed

U ogulinskoj bolnici liječi se 46 COVID pozitivnih osoba

161 novi slučaj zaraze koronavirusom i 2 preminule COVID pozitivne osobe, epidemiološka je bilanaca zabilježena tijekom protekla 24 sata u Karlovačkoj županiji. U Ogulinu je zabilježeno ukupno 27 novih slučajeva zaraze.

Iz županijskog Stožera javljaju da je PCR testiranju pristupilo 249 osoba u županiji, od čega je otkriveno 120 novih slučajeva zaraze. U Karlovcu su zabilježena čak 72 nova slučaja oboljenja, u Ogulinu 18, Dugoj Resi 9, Ozlju 4, Barilovići i Draganiću po 3, Slunju i Generalskom Stolu po 2, dok po 1 novi slučaj imaju Vojnić, Bosiljevo, Kamanje, Krnjak, Netretić, Plaški i Žakanje.
Brzim testovima za detekciju antigena testirano je 148 osoba, od kojih imamo 41 COVID pozitivnu osobu. S područja grada Karlovca je 10 novooboljelih, Ogulina 9, Duge Rese 8, Slunja 6, Ozlja 4, a Bosiljevo, Generalski Stol, Kamanje i Rakovica imaju po 1 novooboljelu osobu.
Prema izvješću PU Karlovačke, u samoizolaciji se nalazi 599 osoba, a prijavljena su 2 kršenja te mjere.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalaze 134 osobe (OB Ogulin-46, SB Duga Resa-20, OB Karlovac-68). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 20 COVID pozitivnih osoba (OB Ogulin-8, SB Duga Resa-3, OB Karlovac-9), a otpušteno je 7 osoba (OB Ogulin-3, OB Karlovac-4). Na respiratoru se nalazi 7 COVID pozitivnih osoba. Na COVID odjelu karlovačke bolnice u posljednja 24 sata preminule su 2 osobe: ženska osoba (1942.godište) i muška osoba (1950.godište).

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 12076 osoba ( 9083-PCR, 2993-brzi antigenski test). U bolnicama je preminulo 368 osoba te 30 COVID pozitivnih osoba po izvješću mrtvozornika. S bolničkog liječenja otpuštene su od početka pandemije 804 osobe .

Stanje u školama Karlovačke županije, četvrtak 15.04.2021. :
Broj pozitivnih učenika OŠ: 20
Broj pozitivnih zaposlenika OŠ: 24
Broj učenika u samoizolaciji OŠ: 143
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 13
Broj razrednih odjela u samoizolaciji: 2

Broj pozitivnih učenika SŠ: 22
Broj pozitivnih zaposlenika SŠ: 7
Broj učenika u samoizolaciji SŠ: 58
Broj zaposlenika u samoizolaciji: 3
Broj razred. odjela u samoizolaciji: 1

 

 

Večeras u Provjerenom o navodnim nepravilnostima u radu GDCK Ogulin

Prilično često TV i ostale novinarske ekipe posjećuju naš grad i prenose svojim gledateljima i čitateljima priče o prirodnim i kulturnim ljepotama našeg kraja, ali i dobrim gospodarskim pokazateljima koji nas prate. Proteklih dana gradom se proširila priča da je u Ogulinu ekipa magazina “Provjereno”, Nove TV, te da rade prilog o navodnim neparvilnostima u radu Gradskog društva Crvenog križa Ogulin.

Da su kuloarske priče doista točne, svjedoči i najava večeranjeg izadanja emisije Provjereno, u kojoj, između ostalog stoji:
“Povećala si je plaću za gotovo 5000 kuna, projekti se ne plaćaju, uz to državna revizija je utvrdila i nepravilnosti u blagajni, da se službeni automobili koriste se u privatne svrhe. Dio je to onog što se stavlja se na teret ravnateljice ogulinskog Crvenog križa. Oni koji su prijavili nepravilnosti, ondje više ne rade. Cijeli je slučaj na DORH-u!”.

Ova tema načeta je, podsjećamo, u prvom ovogodišnjem izdanju naše emisije “Oči u oči”, kada smo ugostili upravo ravnateljicu GDCK Ogulin Valentinu Bartolović.
Što je zabilježila ekipa Provjerenog doznat ćemo večeras u programu NOVE TV od 23 sata. (Rog/novatv.dnevnik.hr)

Neven Vujnović je SDSS-ov kandidat za manjinskog zamjenika gradonačelnika Ogulina

SDSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Ogulina iz reda srpske nacionalne manjine na predstojećim lokalnim izborima je Neven Vujnović. Doznali smo to iz priopćenja ogulinske Gradske organizacije ove stranke koje je stiglo u našu redakciju, a prenosimo ga u cijelosti:

“Samostalna demokratska srpska stranka, Gradska organizacija Ogulin, na sjednici Izvršnog odbora stranke održanoj 13.04.2021. godine jednoglasno je donijela odluku da samostalno predloži listu kandidata na predstojećim izborima za Gradsko vijeće grada Ogulina kao i kandidata za zamjenika gradonačelnika grada Ogulina iz reda srpske nacionalne manjine. Program rada kao i sastav liste kandidata za gradsko vijeće biti će objavljeni naknadno.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Ogulina iz reda srpske nacionalne manjine je Neven Vujnović. Neven Vujnović, po zanimanju je magistar inženjer elektrotehnike, zaposlen, oženjen, otac dvoje djece. Neven Vujnović aktualni je predsjednik gradske organizacije SDSS-a, član izvršnog odbora SDSS-a Karlovačke županije i član Glavnog odbora SDSS-a. Vujnović je dugogodišnji SDSS-ov vijećnik u gradskom vijeću Ogulina a aktivan je i kroz rad Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina i Karlovačke županije te Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Uz mnogobrojne realizirane projekte u proteklom periodu, Neven Vujnović se posebno istaknuo prilikom izrade i prijave projekta Zaželi 2 – Grad Ogulin kojim je zaposleno 28 žena s područja grada Ogulina koje skrbe o preko 200 korisnika starije životne dobi na području cijelog grada. Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Neven Ivošević pruža punu podršku novom kandidatu, te će ostati politički aktivan na lokalnom nivou.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su zadovoljstvo učinjenim u gradu Ogulinu u proteklom periodu, a posebno se mogu istaknuti projekti u ruralnim krajevima poput asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Drežnice, Jasenka, Popovog sela, Ponikava, Donjih Dubrava i Otoka oštarijskog, obnova mostića na lokalnim cestama u Vitunju i Ponikvama, izgradnja mrtvačnice u Drežnici i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa za mrtvačnicu u Jasenku, ulaganja u zgradu mjesnog odbora Drežnica, DVD-a Jasenak, zgrade područnih škola u Ponikvama i Vitunju, izgradnju autobusnih stajališta kao i niz drugih manjih projekata. U tijeku je odobrenje sredstava po prijavljenom projektu kapitalnih ulaganja SNV-a za kupnju ljuljački, tobogana i klackalica za 7 dječjih igrališta u Drežnici, Jasenku, Potoku Musulinskom, Vitunju, Brestovcu, Ponikvama i Otoku oštarijskom vrijednosti oko 90.000kn.

Zbog izuzetno dobre suradnje u protekle dvije godine mandata gradskog vijeća i zadovoljstva učinjenim, SDSS će za kao kandidata za gradonačelnika Ogulina podržati dosadašnjeg gradonačelnika Dalibora Domitrovića.”.

Nika i Tereza zaslužuju svaku pohvalu

Sve pohvale zaslužile su dvije učenice 1. razreda Jezičnog odjela ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana”. One su Nika Vučić i Tereza Brozović, a zahvaljujući projektu kojeg su osmislile, “Ja znam kako je tebi, nauči i ti kako je meni”, dvojici članova ogulinske Udruge “Radost” osigurale su sprave za vježbanje, čime će biti unaprijeđena kvaliteta njihovog zdravstvenog stanja i života općenito.

Tereza Brozović pojasnila nam je kako je uopće nastao ovaj projekt.

Uloženi trud i rad u konačnici se isplatio, pa je tako njihov tim postao pobjednički, za što su nagrađene i financijskim sredstvima.

Dio sredstava su odlučile namjeniti, kako su istakle, najpotrebitijima i onima koji skrbe osobama s poteškoćama o razvoju. Nika i Tereza su stoga, zbog njihovog predanog višegodišnjeg rada u zajednici, odlučile odabrati ogulinsku Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”.
Kažu da je izbor bio lak, a članove udruge ova je vijest jako ugodno iznenadila. Nika i Tereza su ih jučer posjetile i članovima udruge, Marinu Vučiću i Tomislavu Kurelcu, predale orbitrek i spravu za veslanje. Ukupna vrijednost ove donacije iznosi oko 3.500,00 kuna.

Ovom prigodom Nika Vučić je, između ostalog, poručila:

Sve se odvijalo pod budnim okom predsjednice Udruge “Radost” Dragice Luketić.

Dodajmo ovome da su preostali dio sredstava Nika i Tereza iskoristile za kupnju didaktičkih materijala za ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”.

Bravo za Niku i Terezu, a Tomislavu i Marinu želimo da budu ustrajni u vježbanju na novim spravama!

fb-share-icon

Comments are closed.