Vijesti 13.01.2021.

Comments are closed

Dovršena zgrada DVD-a Turkovići

Izvršena je, na obostrano zadovoljstvo, primopredaja objekta DVD Turkovići od strane izvođača tvrtke Montel d.o.o. prema naručitelju radova Gradu Ogulinu. U utorak je gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima obišao objekt kako bi se uvjerio u kvalitetu izvršenih radova.
Radove je izvodila tvrtka Montel d.o.o. koja, iako nije registrirana u Ogulinu nego u Zagrebu, zapošljava radnike s područja Ogulina. Pri provedbi projekta nikakvih većih problema niti zastoja u odnosu na planirane rokove nije bilo.

Vrijednost rekonstrukcije zgrade DVD-a iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega 85% prihvatljivih troškova je sufinancirano iz EU fondova.

Osim što su na projektu bili zaposleni radnici s područja Ogulina, projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima sa sobom donosi i 3 nova radna mjesta.

Nadzorni inženjer, Dragomir Jakšić je, uime tvrtke Nadra d.o.o. koja je vršila nadzor radova pohvalio izvođača, naglasivši kako je objekt rekonstruiran iznimno kvalitetno i unutar rokova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je izjavio kako su ovakvi projekti, koji su uz to sufinancirani iz fondova EU, najbolja mjera protiv gospodarske krize, jer u krizi je bitno poduzetnicima dati posao kako bi mogli zadržati radnike. Uz to, uza sebe vežu određeni broj obrta koji su im logistička potpora. Također je zadovoljan realizacijom projekta koja je tekla glatko, pa niti izvođač, niti voditelji projekta, a niti nadzor, nisu imali potrebu dolaziti mu s problemima koje je trebalo rješavati.

Tvrtka Montel je izvođač i na novom dječjem vrtiću, gdje se radovi također odvijaju bez većih problema.

 

 

U Ogulinu 9 novih COVID-19 slučajeva

Iz županijskog Stožera civilne zaštite danas su izvjestili da u Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
39 novih slučajeva zaraze utvrđeno je PCR testiranjem, a od toga je 9 novih slučajeva u Ogulinu te 2 u Plaškom.
Još 8 novih slučajeva u Karlovačkoj županiji utvrđeno je brzim testovima za detekciju antigena, a niti jedan nije iz Ogulina.
Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji od koronavirusa oboljelo 7518 osoba ( PCR testiranje- 6242, antigensko testiranje-1276).
U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 88 COVID pozitivnih pacijenata ( OB Ogulin17, SB Duga Resa-29, OB Karlovac-42). U posljednja 24 sata novoprimljeno je 6 osoba (1-OB Ogulin, 5-OB Karlovac), na respiratoru se nalaze 2 COVID pozitivne osobe (OB Karlovac). Devet osoba je otpušteno sa bolničkog liječenja (1-OB Ogulin, 5-SB Duga Resa, 3-OB Karlovac). Od početka pandemije sa bolničkog liječenja je otpušteno 520 osoba. U protekla 24 sata preminule su 2 osobe (1-SB Duga Resa, 1-OB Karlovac). Od početka pandemije u bolnicama su preminula 254 COVID pozitivnih pacijenata.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalaze 324 osobe, a kršenja ove i drugih mjera nisu zabilježene.

Iako, nastava počinje u ponedjeljak, iz županijskog Stožera javljaju da na današnji dan, 13.1., u osnovnim školama imamo 3 COVID pozitivna učenika te 4 COVID pozitivna djelatnika. U srednjim školama imamo 4 COVID pozitivna učenika te 2 COVID pozitivna djelatnika.

 

Za radionice ogulinskom Zavičajnom muzeju odobreno 8.000 kuna

Lijepa vijest stiže nam iz Zavičajnog muzeja Ogulin. Zahvaljujući prijavi i osmišljenom programu, našem Muzeju je, za programsku djelatnost u 2021. godini, Karlovačka županija odobrila sufinanciranje u iznosu od 8.000,00 kn.

Naime, Zavičajni muzej u ovoj godini planira organizaciju više programskih događanja na otvorenom, u dvorištu Starog grada Ogulina, koji će biti prilagođeni epidemiološkim uvjetima, a istovremeno će osigurati dostupnost muzejskih sadržaja i sigurnost polaznika i posjetitelja. Primjerice, programske aktivnosti, kao što su radionice, planira se organizirati u više termina te uz prethodnu prijavu polaznika, kako bi se mogli zadovoljiti svi epidemiološki uvjeti i preporuke, koje će u datom trenutku biti na snazi.

Neki od programa su etno radionice, radionice učenja glagoljice, oživljavanje frankopanske povijesti uz popratne sadržaje srednjovjekovne tematike i sl. Obim samih programa, broj polaznika i suradnika, kao i termini održavanja ovisit će o epidemiološkoj situaciji i o sredstvima koja se očekuju i od Ministarstva kulture i medija RH.

Nadamo se da će realizacija svih programa proteći prema planu te se veselimo provedbi ideja koje su osmislili djelatnici ogulinskog Muzeja.

 

Održana edukacija o Timskom radu

Projekt Centar za razvoj civilnog društva nastavljen je sinoć sa svojim aktivnostima. Održana je prva od četiri edukacije Modula 2. pod vodstvom stručne suradnice Marije Salopek Mirosavljević, mag. comm. Tema prve edukacije bila je TIMSKI RAD. Edukacija se, iz epidemioloških razloga, održala online preko platforme ZOOM.

Marija Salopek Mirosavljević na zanimljiv je način govorila o nizu tema, među kojima su bile i sljedeće: Komunikacija i vođenje, Tipologija članova, Veličina tima, Uloge u timu, Model razvoja tima u 4 faze, Komunikacija u timu, Razlozi konflikata, te Načini rješavanja sukoba.

Sudionici edukacije su iznosili svoja mišljenja o timskom radu, raspravljali o ulozi koju mogu imati vođe, predlagali način komunikacije i iznosili vlastita iskustva. Projekt Centar za razvoj civilnog društva sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

Podržite akciju DND-a Ogulin “Djeca djeci”

Dječje gradsko vijeće grada Ogulina i Društvo Naša djeca Ogulin organiziraju humanitarnu akciju “Djeca djeci”. Cilj akcije je prikupljanje potrepština za djecu na područjima pogođenim potresom, a sve kako bi im olakšali nastavak školovanja, igru, dali im podršku i barem na trenutak vratili im osmjeh na lice. Akciju mališani i njihove obitelji mogu poduprijeti doniranjem paketa u kojeg ćete staviti pismo ili crtež podrške, nešto od školskog pribora, neku siticu osobnog karaktera – poput igračke, kape, šala ili spomenara. Iz ogulinskog DND-a mole da paket bude veličine jedne kutije, te da na kutiji bude naznačeno za koga je paket, npr. za djevojčicu staru 7 godina. Paketi će se prikupljati u prostorijama ogulinskog DND-a, na adresi A. Stepinca 2 (iznad “Borova”), sutra i u petak, u vremenu od 16 do 18 sati. Više detalja o ovoj humanitarnoj akciji možete pronaći na Facebook stranici DND-a Ogulin.

fb-share-icon

Comments are closed.